Vis studentum.no som: Mobil

Sosialantropologi - masterstudium

NTNU
Sammendrag
Master
Trondheim
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Sosialantropologi - masterstudium

Sosialantropologer studerer det sosiale og kulturelle mangfoldet i verden. Med en master i sosialantropologi får du inngående kunnskap om hvordan du kan studere ulike samfunn gjennom empiriske studier og feltarbeid.

Masterprogrammet dreier seg i stor grad om masteroppgaven, der du former ditt eget forskningsprosjekt og gjennomfører feltarbeidet i inn- eller utland. I felt lever du sammen med og observerer mennesker og samfunn over lengre tid, og på denne måten kommer du tett på og lærer å se verden fra deres perspektiv.

Som sosialantropolog blir du ansett som en kulturoversetter. Dette er viktig kompetanse i en globalisert verden hvor vi i stadig økende grad er i kontakt og samhandler med andre fra hele verden. Kompetansen du får gjennom programmet åpner mange dører til ulike sektorer og du kan for eksempel jobbe

  • med bistands- og utviklingsarbeid hos bistands- og interesseorganisasjoner, slik som Røde kors, Regnskogsfondet og FN.
  • med integrering og tilrettelegging, velferd, organisasjonsutvikling i kommunal sektor, departementer (inkludert ulike etater), og privat næringsliv.
  • med undervisnings- og forskningsaktiviteter ved norske universiteter og høyskoler.
  • med andre oppgaver som konsulenter eller rådgivere innenfor privat næringsliv, miljøvern, kommunikasjon i ulike bedrifter og organisasjoner.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!