Bachelor

Bachelor i ingeniørfag - Skipsdesign

NTNU, i Ålesund
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Bachelor i ingeniørfag - Skipsdesign

Du har kanskje vært fascinert av havet siden du var liten. Kanskje du har egen båt. Eller kanskje interessen kom i ungdomsårene på kaien blant fiskebåter som lå i le for stormen. Du er ikke alene. Interessen deler du med flere tusen andre i maritim næring.

Skipsdesigneren er ingeniøren som får løsningene om bord maritime konstruksjoner til å fungere sammen. Det kan være speedbåt, cruiseskip, autonomt fartøy, ROV, oppdrettsanlegg - prinsippene er de samme - alt kommer an på hva farkosten skal gjøre. 

Fremtidens havnæring trenger skipsdesigneren til å ta vare på og videreutvikle mulighetene som ligger foran oss. 

På dette studiet lærer du design, prosjektering og 3D modellering av skip og marintekniske løsninger. Du lærer hvordan utforming, produksjon og materialvalg kan påvirke et produkt med tanke på livsløp og miljø. Du vil få en tverrfaglig ingeniørkompetanse som gjør deg attraktiv i næringslivet. 

Skipsingeniører er ettertraktet i næringslivet. Lokale bedrifter som Sirius, Ulstein og VARD samarbeider derfor om å tilby den første jobben til studenter som starter høsten 2023. Intensjonen om jobb gjelder i 6 mnd, men målet er naturligvis fast ansettelse.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights