Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i ingeniørfag, fornybar energi

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i ingeniørfag, fornybar energi

Verden har behov for miljøvennlig og bærekraftig produksjon, lagring og bruk av energi. Fossile energikilder som olje og gass må erstattes av mer fornybar energi som vannkraft, vindkraft, solenergi og bølgekraft. Batteri, hydrogen og andre energibærere må utvikles.

Gjennom ingeniørstudiet fornybar energi får du kompetanse på energiproduksjon, energibærere, lagring og utslipps-beregninger. Du kan være med å lage fremtidens energisystemer.

På ingeniørstudiet fornybar energi lærer du om:

Vannkraft
Vindkraft
Solenergi
Bioenergi
Havenergi
Geotermisk energi
Batteri
Hydrogen
Tradisjonelle fossile energikilder
Varmepumper og kjølekretser
Varmeledning
Klimagasser og CO2-utslipp
På studiet får du digital kompetanse gjennom bruk av en rekke dataverktøy. Digital kompetanse er viktig for å kunne behandle data og utføre simuleringer av energisystem.

Studiet tilbys i studiebyene Trondheim, Ålesund og Gjøvik. Hver studieby har sin særskilte spesialisering fra 4. semester. Du søker opptak til studieby og er garantert plass på en av studieretningene i den byen du starter i.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!