Årsstudium

Matematiske fag - årsstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Matematiske fag - årsstudium

Er du nysgjerrig på matematikk er dette studiet et smart valg. Årsstudiet gir deg en innføring i viktige matematiske fag som statistikk, analyse og tallteori.
 
Dette kan være starten på en lengre matematisk utdanning, eller inngå som en del av en annen utdanning.

Årsstudiet i matematiske fag gir deg kunnskaper i matematisk analyse, lineær algebra, tallteori og statistikk. I tillegg får du innsikt i matematisk argumentasjon og bevisføring. Du lærer deg å forstå matematiske, statistiske metoder og modeller. Dette brukes til å løse problemer og til å forstå matematiske argumenter.  

Studiet er for deg som ønsker å utvikle matematikkunnskapene dine, og kan være starten på en lengre matematisk utdanning. Etter årsstudiet kan du søke intern overgang til 2. årstrinn på bachelor i matematiske fag. Studiet kan også inngå som en del av en annen utdanning.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights