Vis studentum.no som: Mobil

Paramedisin

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Gjøvik
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Paramedisin

Er du klar for et meningsfullt, variert og krevende yrke? Er du interessert i en jobb der du gir den første behandlingen til mennesker som trenger livreddende akuttmedisinsk, psykososial hjelp og transport? Da er bachelor i paramedisin ved NTNU på Gjøvik midt i blinken for deg!

En paramedisiner (paramedic) jobber med akuttmedisin utenfor sykehus og i ambulansetjeneste, der riktig hjelp kan avgjøre liv eller død. Du vil møte mennesker i noen av livets mest krevende situasjoner, fra nyfødte til eldre, både friske og alvorlig fysisk eller psykisk syke. Du må være i stand til å holde hodet kaldt og hjertet varmt, og bruke din kunnskap og dine ferdigheter i krevende situasjoner. Dette krever handlingskraft, evne til kommunikasjon og til å ta beslutninger når minuttene teller. Gjennom studiet utvikler du handlingskompetanse og får oppdatert kunnskap som er viktig i arbeidet som paramedisiner. Utrykningskjøring er en del av utdanningen og det gis opplæring og kompetansebevis for utrykningskjøring. Yrket stiller krav til fysisk og psykisk egnethet.

Som paramedisinstudent ved NTNU på Gjøvik har du tilgang på topp moderne fasiliteter for helsefaglig simulering, hvor du øver på situasjoner du vil møte i arbeidslivet. Blant annet har vi en egen ambulansesimulator. Praksisstudier i ambulansetjenesten, legevakt, akuttmottak og andre spesialavdelinger på sykehus og rehabilitering, rus- og psykiatri er en viktig del av utdanningen i paramedisin. NTNU i Gjøvik har et nært og godt samarbeid med helsetjenestene for å kunne tilby gode praksisplasser. Paramedisinere jobber først og fremst i ambulansetjenesten, men luftambulansen, AMK (113), akuttmottak samt legevakt vil også være aktuelle arbeidssteder.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!