Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i ingeniørfag, materialteknologi

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i ingeniørfag, materialteknologi

Som materialteknolog har du kunnskap om hvordan materialer fremstilles, hvordan de er sammensatt og hvilke egenskaper de har. Du og kan anvende denne kunnskapen til å velge de beste materialene til ulike formål, forstå hvorfor skader og korrosjon er oppstått, og bidra til mer bærekraftig materialvalg og miljøvennlig teknologi.

Ingeniørstudiet i materialteknologi er noe for deg som liker realfag og er nysgjerrig på hvorfor ulike materialer benyttes til ulike formål, hvordan de lages og er sammensatt og hvordan de kan utvikles og forbedres. Materialer finnes i alt fra boliger, transportmidler og elektronisk utstyr, til prosessutstyr og konstruksjoner innenfor mat-, kjemikalie- og petroleumsproduksjon. Materialer er også svært viktig for å kunne utnytte fornybare energikilder som for eksempel i vindmøller, solceller, brenselceller og batterier.

Som materialteknolog kan du jobbe med mye forskjellig og i mange ulike bransjer. Eksempler er inspeksjon av utstyr, korrosjonsovervåking, skadeundersøkelser, valg og testing av materialer, forskning og utvikling, produksjon og salg, undervisning og laboratoriearbeid.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!