Vis studentum.no som: Mobil

Likestilling og mangfold - masterstudium

NTNU
Sammendrag
Master
Trondheim
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Likestilling og mangfold - masterstudium

At Norge er et «likestillingsland», har blitt en del av nordmenns selvforståelse og det er også blitt en forventning til oss fra det internasjonale samfunnet. Hvordan har det blitt slik og hva innebærer det for verdier, praksiser og politikkutforming i familie, skole, arbeidsliv og organisasjonsliv? Dette er sentrale spørsmål i masterprogrammet i likestilling og mangfold som undervises ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier, NTNU.

Studiet gir kunnskap om kjønn, seksualitet og etnisitet i vår egen samtid sett i lys av globale utviklingstrekk, og historiske endringer. Tematiske områder er familie- og arbeidsliv, media og politikk, teknologiutvikling, vitenskap og møter mellom samfunnets majoritet og minoriteter. Masterprogrammet tilbyr teorier og metoder for å analysere sosiokulturelle endringsprosesser. Studentene lærer å analysere sosiokulturelle endringsprosesser der kjønn virker sammen med for eksempel etnisitet, klasse og seksualitet, og hvordan kjønn forhandles i kulturen og i samfunnet.

I mastergradsprosjektet kan studentene fordype seg i ulike tematiske områder, og de får kunnskap om utviklingen av kjønnsforskningsfeltet. Masterprogrammet er svært relevant for arbeid med likestilling og mangfold i organisasjoner og arbeidsliv, og gir også faglig bakgrunn for videre forskning.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!