Bachelor

Filosofi og etikk - bachelorstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Filosofi og etikk - bachelorstudium

Hva er et meningsfylt og godt liv? Hva betyr egentlig frihet, og hvilket ansvar har vi for hverandre? Hvilke valg bør vi ta i møte med store samfunnsutfordringer og nye teknologiske muligheter?

Studieretningen i filosofi passer for deg som vil jobbe med grunnleggende spørsmål om mennesket, verden og kunnskap. Systematisk refleksjon og diskusjon som forstår og utfordrer etablerte svar på slike spørsmål vektlegges gjennom studiet. Du vil lære om forutsetningene for forståelse og kunnskap og om prinsippene for hvordan vi bør handle og leve, som individer og fellesskap. I tillegg tar filosofi for seg spørsmål om kunst, natur, religion, mening og menneskelig identitet og eksistens.

Studiet gir deg en tverrfaglig kompetanse og evne til kritisk og selvstendig tenkning som er etterspurt i offentlig og privat virksomhet.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights