Vis studentum.no som: Mobil

Filosofi og etikk - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Filosofi og etikk - bachelorstudium

I filosofi drøftes forutsetningene for forståelse og vitenskapelig innsikt og prinsippene for hvordan vi bør handle og leve, som individer og som samfunnsmedlemmer. I tillegg tar filosofi for seg spørsmål om kunst, natur, religion og eksistens.

Bachelorprogrammet har to studieretninger - filosofi og etikk.

Studieretning filosofi gir deg forståelse for filosofiens egenart både i teoretisk filosofi (som angår kunnskapens og virkelighetens natur) og i praktisk filosofi (etikk, politisk filosofi og estetikk). Du vil jobbe med spørsmål om mennesket, virkeligheten og om hva som er godt og ondt, rett og galt, og lære å forholde deg kritisk til ulike svar, samtidig som du gjennom refleksjon og diskusjon skal forsøke å finne egne svar på slike grunnleggende spørsmål.

Studieretning etikk passer for deg som er særlig engasjert i etiske utfordringer og viktige samfunnsspørsmål, og som ønsker et faglig grunnlag for å kunne håndtere slike problemstillinger. På studiet lærer du hvordan en stiller etiske spørsmål på en fruktbar måte, og hva det innebærer å diskutere og besvare dem. Som etikkstudent får du kunnskaper og ferdigheter til å utforske ulike etisk-politiske tema, utfordre etablerte oppfatninger, og fremme nye perspektiver.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!