Vis studentum.no som: Mobil

Master i arkiv og dokumentasjonsforvaltning

NTNU
Sammendrag
Master
Trondheim
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Master i arkiv og dokumentasjonsforvaltning

Dokumentasjonsforvaltning handler om å håndtere og arkivere – eller fange, sikre og bevare – og gjøre tilgjengelig digital informasjon og dokumentasjon i samfunnet. Gode arkivsystemer gir befolkningen innsyn og kontroll i forvaltningen, og er en forutsetning for et velfungerende demokrati og innbyggernes rettsikkerhet.

I masterstudiet tilegner du deg avansert kompetanse i arkivvitenskap og dokumentasjonsforvaltning. Gjennom studiet blir du i stand til å utføre komplekse arbeidsoppgaver innen arkiv og dokumentasjonsforvaltning. Du vil utvikle teknologiske og analytiske ferdigheter som forbereder deg på arbeid med å planlegge, iverksette og videreutvikle arkiver og arbeidsprosesser innenfor dokumentasjonsforvaltning. Gjennom arbeidet med masteroppgaven bidrar du i utviklingen av fagfeltet.

Med master i arkiv og dokumentasjonsforvaltning vil du kunne gi viktige bidrag i utviklingen av dokumentasjonsforvaltningen. Du vil kunne arbeide med å utvikle og implementere systemer og prosesser som tar vare på dokumentasjonen som produseres i ulike typer bedrifter og organisasjoner – både for deres eget formål og med tanke på å bevare dokumentasjon om dem for ettertiden. Studiet gjør deg kvalifisert til å arbeide med arkiv og dokumentasjonsforvaltning innenfor bedrifter og organisasjoner, for eksempel i arkivverket, biblioteker og museum, for vitenskapelige stillinger i universitets-, høgskole- og forskningsinstitusjoner eller som arkivfaglig rådgiver i konsulentbransjen.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!