Master

Master i arkiv og dokumentasjonsforvaltning

NTNU, i Trondheim
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Master i arkiv og dokumentasjonsforvaltning

Dokumentasjonsforvaltning handler om å håndtere og arkivere – eller fange, sikre og bevare – og gjøre tilgjengelig digital informasjon og dokumentasjon i samfunnet. Gode arkivsystemer gir befolkningen innsyn og kontroll i forvaltningen, og er en forutsetning for et velfungerende demokrati og innbyggernes rettsikkerhet.

Arkiv og dokumentasjonsforvaltning handler om å sikre, bevare og tilgjengeliggjøre dokumentasjon fra offentlig virksomhet og samfunnet i sin helhet på en effektiv, forsvarlig og tillitvekkende måte. Du lærer om å tilrettelegge for at blant annet prosesser, beslutninger, myndighetsutøvelse, tjenesteyting og kommunikasjon blir dokumentert tilfredsstillende og ifølge regelverk. Flere emner fra masterprogrammet i digital samhandling ved Institutt for datateknologi og informatikk inngår også i studiet.

Med denne tverrfaglige utdanningen vil du kunne bidra vesentlig til en god og velfungerende dokumentasjonsforvaltning i offentlig og privat sektor. Du vil kunne arbeide med å utvikle og forbedre prosesser som skaper dokumentasjon, både for virksomhetens eget formål og med tanke på allmenne samfunnsbehov. Du vil også få god forståelse av de særskilte utfordringene som er knyttet til langtidsbevaring av digitalt arkiv. Som kandidat fra masterstudiet i arkiv og dokumentasjonsforvaltning vil du kunne bidra til å dekke det økte og endrede kompetansebehovet som har oppstått i kjølvannet av digitaliseringen. Du vil også få et solid grunnlag for å bygge forskerkompetanse og kunne bidra til å utvikle arkiv og dokumentasjonsforvaltning som kunnskaps- og forskningsfelt. Utdanningen kvalifiserer deg til å kunne gi arkivfaglig rådgiving på avansert nivå innen ulike sektorer.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights