Bachelor

Informatikk - bachelorstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Informatikk - bachelorstudium

Dette er et praktisk studium der du får gode ferdigheter i programmering og du lærer lage brukervennlige datasystemer. Du lærer om informatikk både fra et teknisk, menneskelig og samfunnsmessig perspektiv.

IT er en naturlig del av vår hverdag, fra vi blir vekket om morgenen av mobiltelefonen til vi sovner med nettbrettet. Å lage gode systemer, både for bedrifter og folk som skal bruke dem, krever en helhetsforståelse som du får gjennom informatikkstudiet.

Du vil få en solid utdanning i utvikling, forbedring, evaluering og bruk av datasystemer.
Studiet inneholder mye programmering, er forskningsnært og kreativt. Det kreves ingen erfaring innen programmering før du starter.

Du får bred kunnskap om programmering, systemutvikling, programvare og kommunikasjonsbaserte systemer. Hvordan er en datamaskin oppbygd og hvordan virker den? I tillegg vil du få du en innføring i ulike fag innen realfag og teknologi.

Med dette studiet får du mange jobbmuligheter og bransjen trenger deg! Du kan jobbe med systemutvikling, interaksjonsdesign, datasikkerhet, applikasjoner til web, mobil, spill, nettverksløsninger, informasjonsarkitektur, digitale medier og rådgivning. Du kan jobbe som systemutvikler, programmerer, IT-konsulent, prosjektleder, konsulent innen drift, rådgivning, sikkerhet eller salg. Mange blir leder etter noen år.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights