Master

Kulturminneforvaltning - masterstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Kulturminneforvaltning - masterstudium

Kulturminne er både reint fysiske spor frå fortida og det meir immaterielle som kunnskapar og ferdigheiter, skikkar og tradisjonar. Masterstudiet i kulturminneforvaltning har fokus på både dei materielle og immaterielle sidene av kulturarven og dekker heile spekteret frå å finne, studere, bevare, tolke og formidle spor frå fortida. NTNU er den einaste lærestaden i Noreg som tilbyr eit tverrfaglig studium slik dette programmet er lagt opp.

Masterprogrammet er profesjonsretta med tette band til praksisfeltet. Denne utdanninga gjer deg til ein godt kvalifisert kandidat for forvaltning, museum og andre institusjonar som arbeider med bevaring og formidling av kulturminne. Aktuelle arbeidsstader etter avslutta studium vil vere innanfor offentlig forvaltning (kommune, fylke, stat), museum og andre institusjonar, organisasjonar og konsulentfirma relatert til kulturminne, i tillegg til undervisning og forsking. 

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights