Vis studentum.no som: Mobil

Sivilingeniør - Marin teknikk

NTNU
Sammendrag
Heltid
5 år
Master, 5 år
Ja

Sivilingeniør - Marin teknikk

Regjeringen skriver i den ferske Havstrategien: "Vi vet ikke alt om fremtiden. Det vi vet med sikkerhet er at havet blir en sentral bidragsyter til fremtidig velstand og vekst. OECD anslår at de havbaserte næringene kan doble sitt bidrag til den globale økonomien i 2030. Samtidig er havet under press som følge av klimaendringer, overfiske og forsøpling. Fremtidig vekst i havøkonomien fordrer at vi klarer å høste ressursene på en bærekraftig måte, og at vi ser havet i et helhetlig perspektiv."

En mastergrad i marin teknikk gir deg grunnleggende og etterspurt kompetanse som kan anvendes på utallige spennende områder, knyttet til havnæringene og andre næringer. Vi legger vekt på å bruke muliggjørende teknologi slik som datateknologi, marin robotikk, autonomi og materialteknikk til å skape morgendagens løsninger.

Studiet passer for deg som liker realfag, er flink til å se sammenhenger og som ønsker å anvende realfag på praktiske problemstillinger.

Opptakskrav/Søknad

Normalt gjelder følgende opptakskrav:

  • Generell studiekompetanse
  • Matematikk R1 + R2
  • Fysikk 1
  • Karakteren 4 eller bedre fra vgs (Matematikk R2 eller tilsvarende)

Studiefakta, Tittel m.m

Sivilingeniør i Marin teknikk / Master i Marin teknikk.

300 studiepoeng. 

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler

HL
(5)
Marin teknikk ved NTNU kan absolutt anbefales alle som har noe interesse for vår marine virksomhet. Utrolig dyktige professorer gjør studiet svært interissant og lærerikt. I tilegg finnes der et yrende studentliv en skal lete lenge etter for å finne makan til.
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler