Vis studentum.no som: Mobil

Religionsvitenskap - årsstudium

NTNU
Sammendrag
Heltid
2 semestre
Årsstudium
Trondheim
Ja

Om utdanningen

Over hele verden har religioner bidratt til å forme kulturer og samfunn - og omvendt.

For befolkningsgrupper verden over har tro og livstolkning en sentral plass i tilværelsen. Som student i årsstudium religionsvitenskap får du en dypere forståelse for hva religionene har å si for ulike kulturer og samfunn.

Religionsvitenskap er et systematisk studium av hva mennesker gjør og tror i forbindelse med religion og livssyn. Hvilken virkning har dette for samfunn og individ, både innenfor og på tvers av ulike kulturelle og sosiale miljø?

Årsstudiet dekker menneskehetens mangfoldige religiøse idé- og praksissystem i fortid og nåtid, så vel som kulturmøter og nyorienteringer. Ved NTNU er studiet i religionsvitenskap særlig fokusert på samtidens religionsformer og tverrkulturelle forhold.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!