Vis studentum.no som: Mobil

Medisinsk grunnstudium

Institutt for helhetsmedisin
Sammendrag
Deltid
1,5 år (3 semestre)
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nei
Kontakt IFH
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Bergen, Oslo

Medisinsk grunnstudium

Medisinsk grunnstudium - Institutt for Helhetsmedisin

Grunnmedisinske fag

Ønsker du å lære mer om anatomi/fysiologi og sykdomslære? Medisinsk grunnstudium er integrert i fagskoleutdanningene ved Institutt for helhetsmedisin, men kan også tas separat. Faginnholdet er tilpasset kravene fra NNH og NMF.

Institutt for helhetsmedisin (IFH) har ingen søknadsfrist, men tar inn kvalifiserte søkere til klassen er fulltegnet. Du bekrefter plassen ved å sende inn undertegnet kontrakt og betale påmeldingsgebyret.

Anatomi/fysiologi og mikrobiologi

Gjennom faget Anatomi/fysiologi og mikrobiologi skal du tilegne deg kunnskap om, forståelse for og innsikt i menneskekroppens oppbygging og funksjon. Faget danner plattformen for det påfølgende faget; sykdomslære.

Faget starter med å gi lærdom om cellene for til slutt å se på hele kroppen som en helhet. Deretter lærer du mer om hvordan kroppen fungerer (fysiologi). Dette inkluderer både hvordan de ulike funksjonene er hver for seg og hvordan de samarbeider for å holde kroppen i livet. Emnet er lagt opp som forelesninger og praktisk oppgaveløsning i ulike tema.

Sykdomslære

For alle sykdommer er det mange av de grunnleggende mekanismene som er felles: betennelse, vevsdød eller utvikling av sykdommer i ulike organer. I generell patologi (sykdomslære) vil du få en gjennomgang av disse mekanismene. Ved å besitte en oversikt over disse mekanismene blir det mye lettere å forstå sykdommene.

Du vil også få en gjennomgang av de viktigste sykdommene i de ulike organene. For hvert nytt organ får du en repetisjon av anatomien og fysiologien knyttet til det spesielle organet. På denne måten vil du lettere forstå hva sykdomsprosessen fører med seg og gir av symptomer. En slik fremgangsmåte medfører også at pugging blir en mindre del av innlæringen, og at det blir mer moro! Det skal opp noen lys i forståelsen av sykdommene.

Arbeids- og undervisningsformer

Medisinsk grunnstudium går over halvannet år, det vil si 3 semestre. Undervisningstid er kl. 0900-1600 lørdag og søndag, ca. en gang pr. måned  totalt 16 samlinger. Forelesningene vil bestå av tavleundervisning, samt gruppeoppgaver og spørsmål knyttet direkte til pensum.

Studiefakta, Tittel m.m

Kurset i grunnmedisin ligger på sykepleiernivå, men er per dags dato ikke offentlig godkjent.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisinsk grunnstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Institutt for helhetsmedisin

Helhetsmedisin

Institutt for helhetsmedisin

Har du lyst til å jobbe med mennesker? Er du interessert i alternativ behandling? Institutt for helhetsmedisin tilbyr fagutdanninger i soneterapi og massasjeterapi. Begge er offentlig godkjente fagskoleutdanninger på deltid, og kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen.

Institutt for helhetsmedisin (IFH) ble etablert i 1982, og er i dag en av Norges mest anerkjente utdanningsinstitusjoner innen soneterapi og massasjeterapi. Med små klasser og kvalifiserte lærere har IFH utdannet terapeuter på et høyt faglig og etisk nivå i over 30 år. IFH tilbyr i dag undervisning i hyggelige undervisningslokaler sentralt i både Oslo og Bergen.

Naturmedisinsk fagskoletilbud

Institutt for helhetsmedisin tilbyr følgende fagskoleutdanninger som er godkjent av NOKUT:

 Soneterapi
 Klassisk massasje/Massasjeterapi

Medisinsk grunnstudium er integrert i fagskoleutdanningene, men kan også tas separat:

 Medisinsk grunnstudium

Holistisk ideologi

Institutt for helhetsmedisin ønsker å utdanne naturmedisinere på et holistisk grunnlag. De ser på mennesker som en helhet, bestående av både kropp, sinn og ånd, og har et helhetlig syn på behandlingsmetodene.

Skolen tilbyr to komplette yrkesutdanninger som begge er offentlig godkjente fagskoleutdanninger. Dette gir en trygg ramme rundt utdanningen og et godt grunnlag for videre karriere. Begge fagskoleutdanningene går på deltid og begge tilbys både i Oslo og Bergen. IFH har til enhver tid kvalifiserte lærere med nødvendige kompetanse i de forskjellige fagene. Lærerne har lang erfaring både fra egne klinikker og undervisning.

I løpet av studiet får studentene en bred og allsidig praksis, slik at de skal ha fått de nødvendige kunnskaper og ferdigheter når de er uteksaminert hos IFH.

Vis alle utdanninger fra Institutt for helhetsmedisin

Kontaktinformasjon til Institutt for helhetsmedisin

Institutt for helhetsmedisin

Lovisenberggate 11
0456 Oslo


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisinsk grunnstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Et av de beste valgene jeg har g...

Knut Eindride Kristensen Moe valgte å studere massasjeterapi ved Institutt for Helhetsmedisin i en alder av 47 år, etter selv ha fått behandling hos manuellterapeut for ryggproblemer. Det har han ikke angret et sekund på!

Les mer