Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Eiendomsmegler
Utdanningstype
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-9 av 9 treff
Annonser

Populære studiesteder

Ta en utdanning som eiendomsmegler 

Ønsker du å jobbe med salg og hjelpe andre med å realisere boligdrømmen? Som eiendomsmegler arbeider du med å legge til rette for trygt kjøp og salg av eiendom. Du arbeider også med utleie og representerer eller samarbeider med bedrifter så vel som privatpersoner. Eiendomsbransjen holder seg hele tiden aktuell og speiles av måten vi lever på. Den påvirkes av den sosiale, økonomiske og globale utviklingens muligheter og utfordringer. Du vil derfor hele tiden utvikles og tilpasse deg din yrkesrolle. 

Å kjøpe bolig er en av de største investeringene man gjør som privatperson. Som eiendomsmegler vil du ha en betydningsfull rolle både for selger og kjøper i handelsprosessen. Det er derfor viktig at du tar ansvaret på alvor og har forståelse for at du forvalter noe av det mest verdifulle folk har. Hvis du synes dette høres spennende ut, kan en utdanning som eiendomsmegler passe perfekt for deg. 

Hvordan bli eiendomsmegler?

Eiendomsmegler er en beskyttet tittel forbeholdt de som har fått eiendomsmeglerbrev utstedt av Finanstilsynet. 

For å bli eiendomsmegler må du ha en bachelor i eiendomsmegling i tillegg til to års praksis etter endt utdanning. Den treårige utdanningen tilbys ved 5 ulike universiteter og høgskoler i Norge. I løpet av utdanningen vil du få bransjespesifikk kompetanse innenfor eiendomsmegling, inkludert emner som matematikk, jus, samfunnsøkonomi, markedsføring, etikk og ikke minst praktisk eiendomsmegling. Du vil blant annet lære om:

  • Salg, formidling og utleie av eiendom
  • Hvordan du gjennomfører alle former av eiendomshandel hvor du representerer både selger, kjøper og myndigheter på en korrekt måte. 
  • Hvordan tjenester og produkter kan utvikles og markedsføres
  • Finansiering i forhold til virksomheter og eiendomsinvesteringer
  • Lover og regler

Å reise på utveksling er en mulighet som tilbys i løpet av studiet. Eksakt Informasjon om hva som gjelder for utdanningen finner du hos den aktuelle skolen. 

Personlige egenskaper

Som eiendomsmegler bør du like å være sosial og kunne skape tillit hos andre mennesker raskt. Da termene som brukes i faget kan være vanskelig for folk flest å forstå er det viktig at du er god på å kommunisere, både muntlig og skriftlig. Du bør også være en person som jobber målrettet for å prestere på et høyt nivå og arbeider godt med administrative oppgaver. Yrket består ofte av lange arbeidsdager og overtid, som også er viktig å være innstilt på.

Jobbmuligheter

Som utdannet eiendomsmegler vil du som regel jobbe på et eiendomsmeglerkontor. Vanlige arbeidsoppgaver består blant annet av å: 

  • Hjelpe selger med å planlegge salget. Dette innebærer å gjøre en verdivurdering, lage prospekt over eiendommen og produsere annonser som skal publiseres. 
  • Gjennomføre visning og budrunde
  • Avholde kontraktsmøte, fylle ut nødvendige dokumenter, samt foreta oppgjøret av handelen. 

Du kan også arbeide med eiendomsforvaltning, eiendomsutvikling eller innenfor andre områder i bransjen.