Vis studentum.no som: Mobil

Bygningssakkyndig for tilstandsanalyser

Norges Eiendomsakademi
Sammendrag
Deltid
3 år (deltid)
Fagskole
Oppstart: September - Sogn og Fjordane
Søknadsfrist: 15. april
Kontakt lånekassen

Bygningssakkyndig for tilstandsanalyser

bygningssakkyndig skrivepult og utstyr

Bli bygningssakkyndig!

Fordypningsområdet bygningssakkyndig for tilstandsanalyser gir deg en fagskoleutdanning i taksering og tittelen fagskoleingeniør.

Denne fagskoleutdanningen gir deg 120 studiepoeng og er en fordypning innen utdanning for Bygg- og anleggsteknikk ved Fagskulen i Sogn og Fjordane. Utdanningen er et samarbeid mellom Fagskulen og Norges Eiendomsakademi. Derfor er den praktisk og yrkesrettet, men også kunnskapsbasert. Det første året er felles med fordypning bygg og gir en grunnleggende innføring i bygningsfysikk, tegning, geomatikk og mekanikk. Videre i utdanningen får du opplæring i tilstandsanalyser, vedlikeholdsplanlegging, kalkulasjon og fordypning i bygningsfysikk. 

Utdanningen ble etablert som følge av lovendringen for bolighandel som ble vedtatt i 2019. Vi venter nå på at den endelige forskriften skal komme. Et minstekrav til utdannelse som fagskoleingeniør bygg (120 studiepoeng) og to års relevant praksis er forventede nye krav til deg som skal utføre tilstandsanalyse av boliger. På dette stadiet må vi likevel ta forbehold, utdanningen kan bli endret noe som følge av detaljene i den endelige forskriften.

Vi oppfordrer uansett alle interesserte til å søke om opptak innen 15. april, og legger alt til rette for oppstart høsten 2021.

Undervisningsform

Dette er en tverrfaglig nettbasert utdanning som du gjennomfører på deltid. På e-læringsplattformen finner du fagstoff, oppgaver og videoer som du kan arbeide med når du selv har tid. Du orienterer deg i læringsstoff i forkant av hver nettsamling. Utdanningen er beregnet til ca. 15-20 timers egeninnsats pr. uke. Som student får du en individuell og skriftlig tilbakemelding med veiledning fra læreren på læringsnotater og innleveringsoppgaver. Du får anledning til å forbedre notater og innleveringer ut fra veiledningen.

Gjennomføring hvert skoleår nettbasert er slik:

  • Tre nettsamlinger. Fire undervisningsdager pr. samling. Åtte timer undervisning pr. dag 
  • Seks nettsamlinger. To undervisningsdager pr. samling. Sju timer undervisning pr. dag.

Hva trenger du?

Du trenger egen pc med operativsystem Windows. Som student vil du bli tildelt Office 365. Sørg for at du har et webkamera på din pc og bruk hodetelefoner som er støyreduserende. Du bør ha stabil internettforbindelse med minimum hastighet tilsvarende mobilt nettverk 4G. Det blir viktig å kunne dele ressurser og å samarbeide med andre gjennom digitale verktøy.

For kontakt eller mer informasjon om Bygningssakkyndig for tilstandsanalyser, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Formell kompetanse etter utdanningen: Fagskoleingeniør.

Etter fullført og bestått fagskoleutdanning i Bygningssakkyndig får du et vitnemål fra offentlig fagskole. Vitnemålet omfatter de emner som inngår i utdanningen, med omfang i studiepoeng og de karakterene som er oppnådd. Vitnemålet merkes med begrepet Vocational Diploma (VD) med tanke på internasjonal bruk.

Opptakskrav/Søknad

Utdanningen passer for deg som har gått bygglinje på videregående (tidligere yrkesskolen), eller som har erfaring innenfor byggfag og som ønsker formell kompetanse/utdanning i taksering. 

Grunnlaget for opptak til fagskole er fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev.  

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve. 

Kostnader

Pris: 8000,- pr. semester.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bygningssakkyndig for tilstandsanalyser.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges Eiendomsakademi

Norges Eiendomsakademi NEAK

Norges Eiendomsakademi 

Norges Eiendomsakademi (NEAK) er en kunnskapsbedrift som er kjent for å gi gode og tilpassede undervisningstilbud rettet mot eiendomsbransjen. 

Utdanningsprogrammene er nettbaserte og kombinert med frivillige samlinger. Gjennom nettbasert eller nettstøttet undervisning kan du studere i ditt eget tempo og kombinere jobb og utdanning. 

Les mer om utdanningstilbudet til Norges Eiendomsakademi her:

Kun gjennom Norges Eiendomsakademi kan du bli sertifisert i Norsk takst.

Nærhet til næringslivet

Vi henter mange av våre forelesere rett fra bygg- og eiendomsbransjen. De er fageksperter med lang erfaring og en unik innsikt i hvordan teori og gode verktøy benyttes i det virkelige arbeidslivet. For et best mulig studietilbud samarbeider vi også tett med fageksperter og forelesere fra Høgskulen på Vestlandet og Norsk Takst.

Nettbasert undervisning

Det kan være mange grunner til at du ikke ønsker å sette deg på skolebenken igjen. Norges Eiendomsakademi samarbeider med flere høgskoler, og kan tilby fullgode høgskoleutdanninger som nettstudier. Med dagens hjelpemidler har akademiet det beste utgangspunktet for å kunne sikre at du kan gjennomføre en utdanning selv med en stresset hverdag. Kompetanse innen taksering, eiendomsutvikling, byggeledelse og prosjektledelse er vårt spesialfelt. Vi kjenner bransjen og jobber kontinuerlig med å tilrettelegge vårt utdanningstilbud etter de krav du møter.

Moderne læringsformer og personlig oppfølging

I likhet med de aller fleste bransjer går også bygg- og eiendomsbransjen gjennom en digitalisering. Vårt e-læringstilbud er godt egnet til å lære bort denne typen kompetanse. De fleste av våre studier er tilgjengelig på en av verdens mest moderne e-læringsplattform, Moodle. Der kan vi tilby skreddersydd e-læring på høyt nivå. Hos oss blir du ikke borte i mengden. Våre veiledere vil gi deg de tilbakemeldingene du trenger for å kunne fullføre studiet på en god måte. Du kan ta kontakt med både veileder og administrasjon gjennom e-læringsportal, e-post eller telefon.  

Vis alle utdanninger fra Norges Eiendomsakademi

Kontaktinformasjon til Norges Eiendomsakademi

Norges Eiendomsakademi

Fyrstikkalléen 20
0661 Oslo

Tlf: 22 08 76 10
Fax 22 57 26 66
www.neak.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bygningssakkyndig for tilstandsanalyser:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Nytt studietilbud i eiendomsutvi...

Norges Eiendomsakademi (NEAK) og Høgskulen på Vestlandet har inngått et samarbeid om en ny utdanning i forvaltning og utvikling av eiendom. De to deltidsstudiene kan tas på ett år og gir til sammen 30 studiepoeng.

Les mer