Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Tilstandsanalyse av boliger

Norges Eiendomsakademi
Sammendrag
Fagskole
Nettstudier
Deltid
Kontakt lånekassen
56 500 NOK
Vår
Nettstudier

Tilstandsanalyse av boliger

En grundig og detaljert beskrivelse av boligens status

Dette studiet ønsker å utvikle fageksperter som kan utføre systematisk gjennomførte tilstandsanalyser av boliger etter de krav som stilles. Utdanningen passer for deg som har fagskolebakgrunn eller ingeniørbakgrunn i byggfaget.

Det anbefales at du gjennomfører Innføring i taksering og Verditaksering av boliger før du starter på Tilstandsanalyse av boliger.

Faglig innhold

Ved eierskifte er kravene til dokumentasjon økende, og vi ser en stor etterspørsel etter systematisk gjennomførte tilstandsanalyser. Dette studiet gir deg solid teoretisk forankring til å møte utfordringer knyttet til tilstandsanalyse, lov og regelverk, bygningskonstruksjoner, fukt-, sopp- og råteproblematikk, tekniske anlegg, taksering, estetikk og restlevetid. Du vil bli rustet til å utføre tilstandsanalyse av boliger etter de krav som NS 3424 og NS 3600 stiller.

Tilstandsanalyse av boliger tilbys som et deltidsstudium over ett semester. Undervisningen gjennomføres ved tre seminarer (fem dager totalt) og selvstudium via vår e-læringsplattform. På seminarene møter du fageksperter fra takstbransjen. To prosjektoppgaver skal godkjennes innen eksamen avlegges.

For kontakt eller mer informasjon om Tilstandsanalyse av boliger, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Du kan jobbe med taksering, forsikring/sanering eller byggeteknisk rådgivning. Du kan søke om sertifisering i bolig tilstand i Norsk takst. Videre utdanning kan være andre studier ved Norges Eiendomsakademi.

Du kan søke om sertifisering i Norsk takst, som er den ledende bransjeorganisasjonen for landets takstforetak. Medlemmene utfører takstoppdrag over hele landet. Som sertifisert bygningssakkyndig/takstmann i Norsk takst blir du en del av et solid faglig nettverk.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse. 
Målgrupper for studiet er personer med relevant bygningsteknisk utdanning som for eks. byggingeniør og personer med teknisk fagskole. 

Studiefakta, Tittel m.m

1 semester, deltid. 

Emner i studiet

 • formelle rammer, lover og krav ved tilstandsanalyse
 • innføring i tilstandsanalyse. NS3424, NS3940 og NS3600
 • fuktproblematikk
 • teknisk, funksjonell, økonomisk, estetisk og restlevetid
 • miljøfarlige stoffer
 • brukbarhet, sikkerhet og energi
 • sopp og råte, inne- og utemiljø
 • utvendige bygningskonstruksjoner
 • innvendige bygningskonstruksjoner
 • tekniske anlegg - ventilasjon, varme, sanitær og elektro
 • rapportformer - boligsalg, reklamasjon, generell tilstand og byggsertifisering

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tilstandsanalyse av boliger.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges Eiendomsakademi

Norges Eiendomsakademi NEAK

Norges Eiendomsakademi 

Norges Eiendomsakademi (NEAK) er en kunnskapsbedrift som er kjent for å gi gode og tilpassede undervisningstilbud rettet mot eiendomsbransjen. 

Utdanningsprogrammene er nettbaserte og kombinert med frivillige samlinger. Gjennom nettbasert eller nettstøttet undervisning kan du studere i ditt eget tempo og kombinere jobb og utdanning. 

Les mer om utdanningstilbudet til Norges Eiendomsakademi her:

Kun gjennom Norges Eiendomsakademi kan du bli sertifisert i Norsk takst.

Nærhet til næringslivet

Vi henter mange av våre forelesere rett fra bygg- og eiendomsbransjen. De er fageksperter med lang erfaring og en unik innsikt i hvordan teori og gode verktøy benyttes i det virkelige arbeidslivet. For et best mulig studietilbud samarbeider vi også tett med fageksperter og forelesere fra Høgskulen på Vestlandet og Norsk Takst.

Nettbasert undervisning

Det kan være mange grunner til at du ikke ønsker å sette deg på skolebenken igjen. Norges Eiendomsakademi samarbeider med flere høgskoler, og kan tilby fullgode høgskoleutdanninger som nettstudier. Med dagens hjelpemidler har akademiet det beste utgangspunktet for å sikre at du kan gjennomføre en utdanning, selv med en stresset hverdag. Kompetanse innen taksering, eiendomsutvikling, byggeledelse og prosjektledelse er vårt spesialfelt. Vi kjenner bransjen og jobber kontinuerlig med å tilrettelegge vårt utdanningstilbud etter de krav du møter.

Moderne læringsformer og personlig oppfølging

I likhet med de aller fleste bransjer, går bygg- og eiendomsbransjen gjennom en digitalisering. Vårt e-læringstilbud er godt egnet til å lære bort denne typen kompetanse. De fleste av våre studier er tilgjengelig på en av verdens mest moderne e-læringsplattform, Moodle. Der kan vi tilby skreddersydd e-læring på høyt nivå. Hos oss blir du ikke borte i mengden. Våre veiledere vil gi deg de tilbakemeldingene du trenger for å kunne fullføre studiet på en god måte. Du kan ta kontakt med både veileder og administrasjon gjennom e-læringsportal, e-post eller telefon.  

Vis alle utdanninger fra Norges Eiendomsakademi

Kontaktinformasjon til Norges Eiendomsakademi

Norges Eiendomsakademi

Fyrstikkalléen 20
0661 Oslo

Tlf: 22 08 76 10
Fax 22 57 26 66
www.neak.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tilstandsanalyse av boliger:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Attraktivt studietilbud i eiendo...

Norges Eiendomsakademi (NEAK) og Høgskulen på Vestlandet samarbeider om deltidsstudier i forvaltning og utvikling av eiendom. De to studiene er etterspurte og har deltakere fra hele landet.

Les mer