Anlegg
Fagskoleutdanning Anlegg
Utdanningen i anlegg gir deg opplæring i dimensjonering og drift av flere typer anlegg i jord og fjell, landmåling, betong- og stålkonstruksjoner, fjellarbeid, kommunalteknikk og geoteknikk. Du lærer også om prosjektstyring, anbud, økonomi og ledelse.
Jobbmuligheter
Fordypningen kvalifiserer for jobber innen anleggs- og prosjektledelse, teknisk -saksbehandling og undervisning.
Fagskoleingeniør med fordypning anlegg og relevant praksis, har kompetanse til å arbeide som entreprenører, byggeledere/ anleggsledere, oppsynsmenn, kontrollører, kommuneteknikere, stikningsteknikere i virksomheter som driver med produksjon, vedlikehold og kontroll av alle typer anlegg, som for eksempel veganlegg, baneanlegg, dam-anlegg, kaianlegg, kraftverk m.m.
Opptakskrav/Søknad
1. Opptakskrav til fagskolen er:
a) Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev, svennebrev eller vitnemål fra relevant yrkesutdanning. Informasjon om hvilke kompetanser som gir rett til opptak på den enkelte utdanning finnes i de enkelte studieplaner.
b) Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende kompetanse som i a) etter gjennomført realkompetansevurdering. Ved opptak med bakgrunn i realkompetanse, må søkeren fremlegge dokumentasjon på realkompetanse tilsvarende de ordinære opptakskravene.
c) For enkelte studier kan studiekompetanse være opptaksgrunnlag.
2. For enkelte studier kan det være avvikende opptakskrav. Det henvises til de respektive studieplaner.
3. Søkere som ikke har dokumentert fullført og bestått fag- eller svenneprøve innen fristen for å sende inn dokumentasjon, og som derfor ikke er kvalifisert for opptak, kan få opptak til fagskoleutdanning dersom de kan dokumentere at de skal gjennomføre fag- eller svenneprøven i løpet av det påfølgende semesteret. Studieplassen gis på vilkår av bestått prøve.
4. Søkere som har fått opptak uten bestått fag- eller svenneprøve, kan ikke reservere studieplassen jf. §2-12.
5.Studenter med opptak på visse vilkår som ikke oppfyller opptakskravene i løpet av første semester etter opptak, mister studieplassen og studieretten.
Studiefakta, Tittel m.m
120 studiepoeng gir graden Høyere fagskolegrad ved fullført og bestått studium.
Jeg vil vite mer!
Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Stjørdal

Fagskolen i Stjørdal startet sin virksomhet med faglinje for anleggsteknikk i 1968. Skolen har siden den gang etablert flere nye studieretninger og har i dag et bredt studietilbud.
Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Stjørdal tilbyr følgende studier:
Tekniske fag, 120 studiepoeng:
- Anlegg, hel- og deltid
- Bergteknikk, deltid
- Bygg, hel- og deltid. Tilbys også på deltid i Namsos
- Klima, energi og miljø i bygg, deltid
- Maskinteknikk, hel- og deltid
- Maskinteknisk drift, hel- og deltid
- Mekatronikk, hel- og deltid
Hvorfor velge fagskolen i Stjørdal?
Vi er opptatt av at utdanningene holder høy kvalitet og er relevante for våre studenter og næringslivet. Dette sikrer vi gjennom å tilsette lærere som har lang erfaring fra relevante bransjer. Skolen har også partnerskapsavtaler med flere lokale bedrifter og henter inn gjesteforelesere med relevant kompetanse. Vi legger også til rette for besøk ved ulike bedrifter og prosjekter i undervisningssammenheng. I tillegg knyttes studentenes avsluttende hovedoppgave opp mot lokale bedrifter.
Høsten 2015 flyttet vi inn i helt nye og moderne lokaler i 3. etasje i Stjørdalshallen som ligger midt i Stjørdal sentrum. Vi har til sammen 280 studenter, hvorav 60 studerer på heltid og 220 studerer på deltid.