Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-37 av 37 treff
Viser 1-37 av 37 treff
 

Mer om studier i norsk

Det Norske språket har utviklet seg fra et felles skandinavisk språk som vi kaller urnordisk, også kalt runeskrifter. Norsk stammer opprinnelig fra det danske språket men løsrev seg fra det danske skriftspråket og ble delt opp i to retninger, bokmål og nynorsk. Norsk studiet passer for deg som vil bli norsklærer og vil ha praktiske skriveferdigheter og kunnskap i de to målformene bokmål og nynorsk. Norsk kan også være for deg som er interessert i språkvitenskap og nordisk litteratur, eller for deg som ikke har Norsk som morsmål.

For deg som vil bli norsklærer

Hvis du ønsker å utdanne deg som allmennlærer med fordypning i Norsk tilbyr universitet/høgskoler og fagskoler Norsk språkstudier. Er du bare interessert i å lære mer om det Norske språket? Da finnes det også årsstudium i Norsk. Du vil få kunnskaper om hvordan man lærer elever i grunnskolen og i den videregående skole om det norske språket.

Studere norsk

Norsk for fremmedspråklige

Hvis Norsk ikke er morsmålet ditt og du ønsker å lære om det Norske språket kan du ta Norsk for fremmedspråklige eller Norsk som andrespråk. Du vil lære de grunnleggende prinsippene for det norske språket skriftlig og muntlig.  I tillegg vil du få en innføring i Norsk historie, kultur og kommunikasjon.

>> Norsk studier på universitet/høgskoler

>> Norsk studier på fagskole

>> Norsk studier på folkehøgskole

>> Voksenopplæring i Norsk

Sammenlign
COVID-19 – Hvordan påvirkes din utdanning?

Er du usikker på hvilke konsekvenser koronaviruset kan ha for deg som student? Vi har samlet artikler, tips og råd om dette.

Les mer her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*