Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid/deltid
90 dagers tilgang
Språkkurs
Oppstart: Åpent for opptak hele året - Nettstudier
Søknadsfrist: Kontakt NooA
Kontakt lånekassen

Norsk B2

Ta Norsk B2 på nett!

Dette er et nettkurs i norsk på nivå B2 med individuell oppfølging av privatlærer. Forberedelse til Bergenstest eller Norskprøve B1-B2. Nettkurs på nivå B2 er for deg som trenger Test i norsk høyere nivå (Bergenstesten) eller digital norskprøve på nivå B2. Dette kvalifiserer for videre studier i Norge. I mange yrker trenger man også en slik prøve hvis man har høyere utdannelse fra et annet land og ønsker å bruke den i Norge. Det er også mulig å ta nettkurset uten å ta noen prøve, men bare ønsker å bli flinkere i norsk. Deltakere må ha bestått norskprøve på nivå B1 for å ha fullt utbytte av dette kurset.

lære norsk på nett

Nettkursets innhold

Nettkurset følger Læreplan i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Om nivå B2 sier læreplanen blant annet:

«På dette nivået kan deltakeren forstå komplekse framstillinger, også faglige drøftinger innenfor eget fagområde og uttrykke seg klart og nyansert om et vidt spekter av emner. Deltakeren kan uttrykke synspunkter og argumentere for og imot ulike alternativer og kan delta i samtaler med et så spontant og flytende språk at kommunikasjonen med morsmålsbrukere ikke blir anstrengende for noen av partene».

Kurset inneholder følgende studieenheter:

 1. Personlige temaer: Fritid og kultur
 2. Offentlige temaer: Politiske forhold, Rettssystemet, Norge i verden, Miljøvern, Medier og samfunn
 3. Hvordan skrive bedre tekster
 4. Opplæring: Høyere utdanning, Arbeids- og vurderingsformer
 5. Arbeidsliv: Jobbsøking, Lover og regler i arbeidslivet

Hver studieenhet avsluttes med en innsendingsoppgave som læreren gir kommentarer til. Du får også tilbud om to frivillige Skype-møter med læreren i løpet av kurset.

I tillegg inneholder kurset gode råd til dem som vil ta Test i norsk høyere nivå (Bergenstesten) eller den digitale Norskprøven.

Opptakskrav/Søknad

Du bør ha bestått norskprøve på nivå B1 eller ha tilsvarende norskferdigheter for å begynne på dette kurset. 

Studiefakta, Tittel m.m

Tiden man bruker på kurset kan variere mye og er avhengig av hvor mye man kan fra før, men du må regne med å bruke ca. 80 timer på å fullføre kurset.

Kostnader

Pris for nettkurset er kr 4990. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Norsk B2.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NooA – Nordic open online Academy

NooA – finn ditt nettkurs og start i dag

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte spørsmål med andre, og skolen er fleksibel for deg som liker best å studere i ditt eget tempo. 

ta opp fag fra vgs

Ulike studietilbud

Veien til studiekompetanse eller fagbrev kan være kortere enn du tror. NooA tilbyr nettkurs innen generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse og spesiell studiekompetanse. I tillegg til dette har skolen et stort utvalg av nettkurs i yrkesfag, som for eksempel helsefagarbeider og salg, service og sikkerhet. Skolen benytter seg av ulike digitale læringsverktøy for å sikre best mulig studieprogresjon. 

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

Ti fordeler med nettstudier på NooA

 1. Start i dag
 2. Studer der du er
 3. Lær av de beste digitale lærerne
 4. Lær i sosiale nettverk med andre
 5. Bruk 180 dager per kurs
 6. Studer i ditt eget tempo
 7. Få mye læring for pengene
 8. Jobb og tjen penger mens du studerer
 9. Få studielån på videregående skole
 10. Nå lenger
Vis alle utdanninger fra NooA – Nordic open online Academy
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Norsk B2:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!