Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid/deltid
Ulike muligheter, benytt kontaktskjema
Videregående skole / Studiekompetanse
Kontakt lånekassen

Norsk

Ta opp norsk

Ta Norsk som privatist

Mangler du vitnemål eller ønsker du å forbedre karakteren din i norsk? Akademiet Privatistskole hjelper deg med å ta norsk som privatist!

Norsk muntlig og skriftlig er ett av fagene du må ha for å få generell studiekompetanse. Undervisningen er delt inn i en skriftlig og en muntlig del.

Norsk muntlig og skriftlig

I den skriftlige delen vil du lære å formulere deg skriftlig. Dette får du øvd deg på gjennom flere innleveringsoppgaver og stiler i løpet av semesteret. Dere vil blant annet gå gjennom tidligere eksamensoppgaver, og se på tips til hvordan man bør disponere en eksamensbesvarelse.

Undervisningen i muntlig er delt i to hovedtemaer; språk og litteratur. Her vil dere gå gjennom norsk språkhistorie og litteraturhistorie, fra vikingtiden og opp til våre dager. Du vil jobbe med både hovedmål og sidemål i både muntlig og skriftlig.

Undervisningssted:

  • Bergen
  • Drammen
  • Oslo
  • Ålesund
  • Sandnes
  • Molde
  • Nettstudier

Opptakskrav/Søknad

Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Studiefakta, Tittel m.m

Eksamen

Det er tre eksamener i norsk, to skriftlige (hovedmål og sidemål) og én muntlig. På den skriftlige eksamen vil det være en fagdag og en friskrivningsdag med vekt på ulike sjangertrekk.

Fagkoder

Privatister som skal avlegge eksamen i norsk må velge riktige fagkoder.

Privatister som skal ha studiekompetanse i norsk tilsvarende studieforberedende utdanningsprogram eller 23/5-regelen skal bruke følgende fagkoder:

- NOR1211 Norsk hovedmål
- NOR1212 Norsk sidemål 
- NOR1213 Norsk muntlig 

Privatister som skal ha studiekompetanse i norsk tilsvarende Vg3 påbygg eller som har fagbrev skal bruke følgende fagkoder:

- NOR1231 Norsk hovedmål
- NOR1232 Norsk sidemål 
- NOR1233 Norsk muntlig

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Norsk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Akademiet Privatistskole

ta opp fag på akademiet privatistskole

Akademiet Privatistskole

Vil du forbedre vitnemålet ditt, få fordypnings-/ realfagspoeng eller generell studiekompetanse? Ta fagene du trenger på Akademiet Privatistskole!

Akademiet Privatistskole tilbyr undervisning og eksamensforberedelser i fag fra videregående skole. Om du mangler generell studiekompetanse, vil forbedre karakterer du har fra før, eller ta helt nye fag, har Akademiet Privatistskole det du trenger.

Karaktergaranti - Bedre karakter eller pengene tilbake!

Skolen har i tillegg karaktergaranti i alle fag. Akademiet har så stor tro på sitt pedagogiske undervisningsopplegg, sin skoleerfaring og sine lærere at vi gir deg pengene tilbake dersom du ikke forbedrer karakteren din i fag du har fra før. Det vi krever av deg er at du møter til obligatorisk undervisning og leverer inn eventuelle obligatoriske oppgaver, samt gjennomfører prøveeksamen.

Studietilbud ved Akademiet Privatistskole

Vi tilbyr alle fellesfagene og har et bredt utvalg av programfag innen studiespesialisering. Enkelte realfag og språkfag gir tilleggspoeng på vitnemålet.

Les mer om studietilbudet og de ulike fagområdene:

 Biologi
 
Fysikk
 Geografi
 Historie
 Kjemi
 Kroppsøving
 Markedsføring og ledelse        
 Matematikk
 Mediefag

 Naturfag
 
Norsk
 
Politikk, individ og samfunn
 
Psykologi
 
Religion og etikk
 
Rettslære
 
Samfunnsfag
 
Språkfag
 
Økonomistyring


I tillegg tilbyr Akademiet egne pakker med fagkombinasjoner for deg som vil studere medisin i Norge, medisin i Øst-Europa eller bli ingeniør.

Privatistutdanning i åtte forskjellige byer og på nettstudier

Akademiet Privatistskole holder til i OsloDrammen, Fredrikstad, KristiansandSandnesÅlesund, Molde og Trondheim. I tillegg tilbyr vi nettstudier for deg som ønsker mer fleksibilitet i studiene. Nettkursene gir 18 måneders studietid og fleksibel oppfølging fra nettlærer gjennom et eget oppgaveinnsendingsprogram. 

Leksehjelp og rådgiving

Privatistskolen kan også tilby lever som til daglig går på en videregående skole leksehjelp og ekstraundervisning i fag de ønsker særlig fordypning i. Vi gjennomfører også prøveeksamen i alle fag, både skriftlig og muntlig. Du finner kontaktskjema til riktig studiested under hver utdanning.

Vis alle utdanninger fra Akademiet Privatistskole

Kontaktinformasjon til Akademiet Privatistskole

Akademiet Privatistskole

Pilestredet 56
0167 Oslo


Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Norsk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!