Vis studentum.no som: Mobil

Generell studiekompetanse

NooA – Nordic open online Academy
Sammendrag
Heltid/deltid
1 år
Videregående skole / Studiekompetanse
Oppstart: Åpent for opptak hele året - Nettstudier
Søknadsfrist: Kontakt NooA
Kontakt lånekassen

Generell studiekompetanse

Generell studiekompetanse via nettstudier

Dersom du mangler generell studiekompetanse eller vil forbedre karakterer for å komme inn på studiet du drømmer om, er dette tilbudet for deg! Hos NooA nettstudier kan du starte på skolen når du vil, få studielån, studere mens du jobber og gå opp til eksamen som privatist. Du får tilgang til kurset i 365 dager fra den dagen du melder deg på. Med generell studiekompetanse kan du søke opptak til de fleste studier ved universiteter og høyskoler. For å komme inn på et studium, må du også ha karakterer som er gode nok.

ta opp fag fra vgs

23/5-regelen

Er du over 23 år og mangler studiekompetanse? Da kan du ta generell studiekompetanse etter 23/5 regelen.

 1. Du må fylle 23 år eller mer det året du søker om opptak.
 2. Du må dokumentere at du har fullført og bestått alle de seks studiekompetansefagene.
 3. Du må dokumentere minst 5 års arbeidspraksis og/eller utdanning.

Er du kvalifisert gjennom 23/5-regelen, regnes karakterpoengene dine ut på grunnlag av de seks studiekompetansefagene.

Studiekompetansefagene

NooA har valgt å dele matematikkfaget i to kurs, slik at de dekker de seks studiekompetansefagene med følgende kurs:

 • Naturfag Vg1 er basert på læreplanen i naturfag NAT 1002. Kurset tar for seg emnene: Forskerspiren, bærekraftig utvikling, ernæring og helse, stråling og radioaktivitet, energi for fremtiden og bioteknologi.
 • Engelsk Vg1 er basert på læreplanen i engelsk ENG 1002  og ENG 1102. Kurset tar for seg språklæring, kommunikasjon, kultur, samfunn og litteratur.
 • Samfunnsfag Vg2 inngår i generell studiekompetanse og som fellesfag i Vg2 på samtlige yrkesfaglige utdanningsløp. Kurset er basert på læreplanen i samfunnsfag SAF1-03. Kurset tar for seg individ og samfunn, kultur og religion, politikk og demokrati, arbeids- og næringsliv, samt internasjonale forhold.
 • Historie Vg2-Vg3 er basert på læreplanen i historie HIS1-02. Kurset tar for seg emnene: Historieforståelse og metoder og Samfunn og mennesker i tid.
 • Matematikk P Vg1 er basert på læreplanen i matematikk P for Vg1 MAT1-04. Kurset fokuserer på tall og algebra, geometri, sannsynlighet, funksjoner og økonomi. Sammen med Vg2 P dekker kurset kravene til generell studiekompetanse i matematikk.
 • Matematikk P Vg2 er basert på læreplanen i matematikk P for Vg2 MAT5-03. Sammen med Vg1 P dekker kurset kravene til generell studiekompetanse i matematikk. Kurset tar for seg emnene: Tall og algebra i praksis, Statistikk, Modellering og Funksjoner.
 • Norsk Vg3 er basert på læreplanen i norsk NOR1-05 og er for deg som skal ta eksamen i norsk hovedmål (fagkode NOR1211), norsk sidemål (NOR1212) og NOR1213 (norsk muntlig). De fleste privatister skal ta skriftlig eksamen i både hovedmål og sidemål. For de fleste vil sidemål si nynorsk.
For kontakt eller mer informasjon om Generell studiekompetanse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter å ha fullført generell studiekompetanse har du mulighet til å søke deg inn på høyere utdanning. 

Opptakskrav/Søknad

Studiet krever ingen spesielle forkunnskaper.

Studiefakta, Tittel m.m

Hos NooA kan du starte på skolen når du vil, få studielån, studere mens du jobber og gå opp til eksamen som privatist. Du får tilgang til kurset i 365 dager fra den dagen du melder deg på.

NB! Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler. 

Kostnader

Pris for alle kursene er kr. 37.890.

Generell studiekompetanse hos NooA er godkjent for lån og stipend i Lånekassen. De gir støtte til utdanninger som omfatter minst 50 % av et fulltidsstudium. På Generell studiekompetanse må du ha minst 420 studietimer i året for å få støtte til et helt skoleår. Du kan også få støtte for mindre enn et skoleår om du tar færre enn 420 årstimer. Ta kontakt med skolen eller Lånekassen for mer informasjon. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Generell studiekompetanse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NooA – Nordic open online Academy

NooA – finn ditt nettkurs og start i dag

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte spørsmål med andre, og skolen er fleksibel for deg som liker best å studere i ditt eget tempo. 

ta opp fag fra vgs

Ulike studietilbud

Veien til studiekompetanse eller fagbrev kan være kortere enn du tror. NooA tilbyr nettkurs innen generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse og spesiell studiekompetanse. I tillegg til dette har skolen et stort utvalg av nettkurs i yrkesfag, som for eksempel helsefagarbeider og salg, service og sikkerhet. Skolen benytter seg av ulike digitale læringsverktøy for å sikre best mulig studieprogresjon. 

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

Ti fordeler med nettstudier på NooA

 1. Start i dag
 2. Studer der du er
 3. Lær av de beste digitale lærerne
 4. Lær i sosiale nettverk med andre
 5. Bruk 180 dager per kurs
 6. Studer i ditt eget tempo
 7. Få mye læring for pengene
 8. Jobb og tjen penger mens du studerer
 9. Få studielån på videregående skole
 10. Nå lenger
Vis alle utdanninger fra NooA – Nordic open online Academy
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Generell studiekompetanse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!