Vis studentum.no som: Mobil

Påbygging til generell studiekompetanse

NooA – Nordic open online Academy
Sammendrag
Heltid/deltid
1 år
Videregående skole / Studiekompetanse
Oppstart: Åpent for opptak hele året - Nettstudier
Søknadsfrist: Kontakt NooA
Kontakt lånekassen

Påbygging til generell studiekompetanse

Påbygging til generell studiekompetanse

Hos NooA kan du starte påbygging til generell studiekompetanse når du vil. Du kan få studielån, studere mens du jobber og gå opp til eksamen som privatist. Du får tilgang til kurset i 365 dager fra den dagen du melder deg på.

ta opp fag fra vgs

Vg3 påbygging til generell studiekompetanse for yrkesfaglige utdanningsprogram er for deg som har tatt yrkesfag og trenger generell studiekompetanse for å komme inn på høyere utdanning. For å ta påbygging til generell studiekompetanse må du enten ha fullført og bestått Vg1 og Vg2 fra et yrkesfaglig utdanningsprogram, eller oppnådd yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev).

Påbygging til generell studiekompetanse inneholder til sammen ha 701 timer opplæring i fellesfagene (Norsk, Naturfag, Matematikk, Historie og Kroppsøving) og 140 timer programfag (Sosialkunnskap) fra utdanningsprogram for studiespesialisering.

Kursene i påbygging til generell studiekompetanse

Norsk Vg3 er basert på læreplanen i norsk NOR1-05, og fokuserer på  følgende emner: Sammensatte tekster, reklame og retorikk; Litteratur fra middelalder til og med romantikken; Språkhistorien; Litteratur fra 1870 til i dag; Fordypningsoppgave; Litteratur fra romantikken til i dag og Oppsummering og om eksamen.

Naturfag Vg3 er basert på læreplanen i naturfag NAT1003, og tar for seg alle hovedområdene i læreplanen: Forskerspiren, Bærekraftig utvikling, Stråling og radioaktivitet, Energi for fremtiden og Bioteknologi.

Matematikk 2P-Y er basert på læreplanen MAT6-03. Kurset tar for seg tall og algebra i praksis, statistikk og sannsyn, funksjoner i praksis, modellering og eksamenstrening.

Historie Vg3 er basert på læreplanen i historie HIS1003, og tar for seg emnene: Historieforståelse og metoder og Samfunn og mennesker i tid.

Kroppsøving Vg3 er basert på læreplanenKRO1006 og fokuserer på idrettsaktivitet, friluftsliv, trening og livsstil.

Sosialkunnskap ett av fire fag innenfor programområdet Politikk individ og samfunn. Det bygger på læreplanen i sosialkunnskap POS1-02 og tar for seg de fem hovedområdene i læreplanen: Livsfasene, Sosiale problemer, Samfunnsvitenskapelige arbeidsmetoder, Velferd og ulikheter i velferd og Velferdsstat og menneskerettigheter.

For kontakt eller mer informasjon om Påbygging til generell studiekompetanse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter å ha fullført generell studiekompetanse har du mulighet til å søke deg inn på høyere utdanning. 

Opptakskrav/Søknad

Studiet krever ingen spesielle forkunnskaper.

Studiefakta, Tittel m.m

Du velger selv om du vil melde deg på ett eller flere kurs av gangen.

NB! Du må selv melde deg opp til eksamen ved Privatistkontoret i hjemfylket ditt, eller via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler.

Kostnader

Pris for alle kursene er kr 38.340.

Kursene i påbygging til generell studiekompetanse er godkjent for lån og stipend i Lånekassen. De gir støtte til utdanninger som omfatter minst 50 % av et fulltidsstudium. I Påbygging til generell studiekompetanse må du ha minst 420 studietimer i året for å få støtte til et helt skoleår. Du kan også få støtte for mindre enn et skoleår om du tar færre enn 420 årstimer.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Påbygging til generell studiekompetanse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NooA – Nordic open online Academy

NooA – finn ditt nettkurs og start i dag

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte spørsmål med andre, og skolen er fleksibel for deg som liker best å studere i ditt eget tempo. 

ta opp fag fra vgs

Ulike studietilbud

Veien til studiekompetanse eller fagbrev kan være kortere enn du tror. NooA tilbyr nettkurs innen generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse og spesiell studiekompetanse. I tillegg til dette har skolen et stort utvalg av nettkurs i yrkesfag, som for eksempel helsefagarbeider og salg, service og sikkerhet. Skolen benytter seg av ulike digitale læringsverktøy for å sikre best mulig studieprogresjon. 

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

Ti fordeler med nettstudier på NooA

  1. Start i dag
  2. Studer der du er
  3. Lær av de beste digitale lærerne
  4. Lær i sosiale nettverk med andre
  5. Bruk 180 dager per kurs
  6. Studer i ditt eget tempo
  7. Få mye læring for pengene
  8. Jobb og tjen penger mens du studerer
  9. Få studielån på videregående skole
  10. Nå lenger
Vis alle utdanninger fra NooA – Nordic open online Academy
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Påbygging til generell studiekompetanse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!