Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Samfunnsvitenskap
Utdanningstype
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-20 av 284 treff
1
2
3
4
...
15
Annonser

Flere kategorier innen Samfunnsvitenskap

Populære studiesteder

Les mer om utdanninger i samfunnsvitenskap her!

Uansett hvilken spesialisering man har som samfunnsviter, er man trenet i å søke, vurdere og analysere informasjon som kan komme til å fungere som beslutningsgrunnlag for enten politiske organer eller i næringslivet. Et fellestrekk for samfunnsvitenskap er at man prøver å forklare samfunnets oppbygning samt hvordan mennesker forholder seg til samfunnets ulike strukturer.

studer samfunnsvitenskap

Samfunnsfaglig utdanning på folkehøgskole

En undervisningsform som lokker stadig flere er folkehøgskolen. Her kan du ta en samfunnsfaglig utdanning innen for eksempel globalt perspektiv, sosiologi, FN, peacebuilding og mye mer. Folkehøgskolestudier innebærer ofte én eller flere utenlandsreiser i løpet av året, tilknyttet et relevant tema for utdanningen. Fokus på hver enkelt person og dens personlige utvikling er også et sentralt trekk ved folkehøgskolen.

Høyere utdanninger innen samfunnsvitenskap

Samfunnsvitenskapelige utdanninger på universitet og høgskole inneholder ofte ulike fag som kan kombineres med hverandre eller med kurs innen andre områder. Du kan ta en utdannelse ved høgskoler og universiteter på flere steder i Norge. De samfunnsvitenskapelige retningene er mange og du kan velge og vrake innenfor blant annet:

  • Politikk
  • Europastudier
  • Samfunnsøkonomi
  • Sosialantropologi
  • Kulturstudier
  • Menneskerettigheter
  • Sosiologi og sosialt arbeid
  • Statsvitenskap
  • Demokrati
  • Utviklingsstudier

Samfunnsvitenskapelig utdanning over nettet

Som enkeltstående kurs kan du ta en samfunnsvitenskapelig utdanning via fjernundervisning. Å studere over nettet kan være en bra løsning for deg som ikke vil eller kan flytte fra din hjemby. Ved visse fjernstudier kan obligatorisk fremmøte et gitt antall ganger underveis i kurset være obligatorisk, men dette er mer unntaket enn regelen! Det som derimot alltid er et krav ved disse typer studier, er at du har tilgang til en data med internettilkobling.

En samfunnsvitenskapelig utdanning i utlandet

Ønsker du å kombinere studiene med nye opplevelser? Da kan et utenlandsopphold være noe for deg. I dag tilbyr de fleste utdanninger mulighet for utenlandsutveksling, men du kan selvfølgelig også velge å ta hele utdannelsen i utlandet. Utenlandsstudier er en fin mulighet til å bygge internasjonale kontaktnettverk som kan komme godt med senere i karrieren.

Jobbmuligheter

Statlig forvaltning

Mange samfunnsvitere jobber i departement, kommunestyrer, skattemyndighetene og andre verk. Arbeidsoppgavene varierer i stor grad og spenner fra administrative oppgaver til informasjonsarbeid og ekspertisebetonte utredningsoppdrag.

Kommunal forvaltning

Innenfor fylkesting og kommuner jobber samfunnsviteren med økonomisk planlegging, samfunnsplanlegging, utredninger og statistikk. Arbeidet er ofte administrativt, og mange får ledende stillinger.

Massemedia, informasjon, IT og språk

Ved hjelp av å kombinere ulike enkeltfag med studiet, kan mange samfunnsvitere også jobbe som for eksempel journalister eller spesialreportere, eller innen tolk- eller oversettingsarbeid. Et annet stadig viktigere område for samfunnsviteren er medieovervåkning.