Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Arkitektur
Utdanningstype
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-20 av 52 treff
1
2
3
Annonser

Populære studiesteder

Mer om arkitektur

Arkitektens oppgave er å skape tiltalende og fungerende løsninger for landskap, bydeler, ulike miljøer og for bygninger. Økonomiske, estetiske og funksjonelle aspekter er viktige deler av arbeidet. Arbeidsfeltet strekker seg altså mellom alt innen innredning og møbler til regional planlegging og statsbygg. Data og tegnebord er to enormt viktige arbeidsredskaper for arkitekten.

Utdanning i arkitektur

I Norge kan du studere til å bli arkitekt i Oslo, Trondheim, Ås eller Bergen. Skolene tar inn mellom 35 til 50 elever hvert år og siden det er relativt få skoler som tilbyr arkitekt utdannelser, så er opptakskravene gjerne høye.

Mange studenter velger å ta hele eller deler av arkitektutdannelsen i utlandet. De mest populære stedene for dette er Australia, New Zealand, Danmark, Sveits, Storbritannia, Spania, Østerrike og New York. Å ta arkitektutdannelsen utenlands ved hjelp av studieformidler, kan være en smart løsning. Her får du hjelp med søknaden, attester og andre ting man lurer på. Dersom man heller vil studere en arkitektutdannelse utenlands på egen hånd, så tar man enklest kontakt med skolen selv for å få den informasjonen man behøver.

Personlige egenskaper

Som student innen arkitektur er du nytenkende, strukturert, kreativ og interessert i det estiske og funksjonelle. Dersom du har en forkjærlighet for å arbeide i prosjektform er dette en fordel, ettersom nesten all undervisning er problemløsningsbasert og oppbygd rundt prosjektarbeid. 

Jobbmuligheter arkitektur

Arkitektur er en konjunkturavhengig bransje. Dette innebærer at i gode tider der folk bruker penger på hus, oppussing, innredning og lignende vil det være travle dager for arkitektene. I nedgangstider med de innskjæringer det innebærer vil det sannsynligvis være mindre å gjøre.

De fleste arkitekter arbeider på private arkitektkontor i varierende størrelser eller på rådgivningskontor. Flertallet av bedriftene er små og det er svært vanlig med enmannsbedrifter. Mindre vanlig er det med store private arkitektkontor med hundre ansatte eller flere. Andre arbeidsplasser kan være kommuner, statlige verk og fylkeskommuner.