Viser 1-20 av 456 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 456 treff
1
2
3
4
...
23

Ta en utdanning i Bergen

Bergen er Norges nest største by og var en gang i tiden hovedstaden i Norge. Hvert år strømmer studenter til byen med de 7 fjell for å studere i et av Norges beste studentmiljø. Bergen sentrum er ikke særlig stort men kan tilby utallige tudieretninger og studentaktiviteter. Studentene i Bergen holder byen ung og levende.  Dette er en sjarmerende by som preges av en rik kulturhistorie, regn, brostein, trange smau, fisk, høylytte bergensere og gode fjellterreng. Bergen ønsker deg velkommen med åpne armer og venter på din ankomst! 

Studentliv i Bergen

Studentene i Bergen har tatt initiativet til å skape det gode studentmiljøet og har en rekke kulturtilbud. Det Akademiske arrangerer teaterforestillinger, konserter, debatter eller andre happenings så nesten hver dag. Kvarteret og Hulen sørger for at anerkjente band tar turen over fjellet for å spille.

UKEN er et av de mer kjente arrangementene som finner sted. Dette er en to ukers festival som foregår i regi av NHH i mars. Festivalen er vestlandets nest største kulturarrangement etter Bergensfest og Festspillene. Blant de faste innslagene som kan oppleves her er Ukerevyen, konserter og debatter.

Uteliv i Bergen

Studentene i Bergen skiller mellom to typer utesteder; de som ligger nord for Torgallmenningen og de som ligger sør for den. Sørsiden er akademikernes boltreplass. Her finnes de studentdrevne stedene Kvarteret og Hulen. En rekke rolige barer som gir rom for mer eller mindre intellektuelle diskusjoner, samt de fleste konsertscenene ligger også her. Nordsiden er mindre studentkonsentrert.

Alt fra de bruneste til de hippeste puber finnes på begge kanter av byen. Live musikk og dunkende discorytmer kan også spores begge steder. Det er likevel ingen hemmelighet at mange studenter trives best på sitt territorium, nærmest Universitetet.

Utelivet i Bergen preges for øvrig av byens er aktive musikkmiljø. Mange spennende band holder til her, noe som merkes. Gjennom hele året arrangeres live konserter rundt omkring på scenene og utestedene.

En Levende Kulturby

Bergen har et fantastisk scenario omkranset av de 7 fjell. Du kan vandre gjennom levende historie i denne moderne byen ved inngangen til fjordriket. Tradisjon, initiativ og stå-på-mot har gjort Bergen til Norges mest levende kulturby. Det er ikke tilfeldig at landets største kulturbegivenhet - Festspillene i Bergen - finner sted nettopp her hvert år, eller at byen ble utpekt som en av de Europeiske Kulturbyer i år 2000.

Bergen er en internasjonal by med en liten bys sjarm og atmosfære. Innbyggerne er stolte over å vise fram sitt flotte og mangfoldige hjemsted. De er stolte over Bergens shipping-, handels- og kultur-tradisjoner.

Bryggen, Fisketorget og veldig mye mer!

De eldre deler av byen viser seg fram som levende historie. Museene og galleriene holder kunsten og den kunstneriske arven i live. Den Hanseatiske Bryggen, Fisketorget, komponisten Edvard Grieg's hjem på Troldhaugen, Rasmus Meyer's samlinger, Akvariet i Bergen og Gamle Bergen er noe av det du finner her. Det finnes mange attraksjoner verdt å besøke!

Bomuligheter i Bergen

Studentsamskipnaden i Bergen, SIB (http://www.sib.no/), leier ut en rekke hybler og bosteder til studenter, og leieprisen er relativt lav. Du kan selvsagt også leie bosted på det private markedet eller kjøpe eget husvære.

Studier i Bergen

>> Fagskole

>> Folkehøgskole

>> Universitet/Høgskole

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!