Vis studentum.no som: Mobil

Bergen: Norges niende beste studentby

Bergen er Norges 3. største studentby i antall studenter. Hvert år strømmer det inn enormt mange nye studenter og det kan føles som om det er flere studenter en fast bosatte i byen. Men er Bergen som studentby bra? Bra nok til å havne på vår toppliste! 

Innbyggere: 286 930

Antall studenter: 35 123

Beste kvalitet: Helsetilbud

Beste helsetilbudene

God helse er viktig, både fysisk og psykisk. Din helse er en stor del av grunnlaget for livskvaliteten din. Noen har bedre helse og andre dårligere, men alle har behov for helsehjelp fra tid til annen. Da er det godt å vite at du som student ikke bare får hjelpen du trenger med studentrabatt, men at kvaliteten også er bra. Dette trenger du ikke å bekymre deg for i Bergen, for her er studentene blant de mest fornøyde i av alle i hele Norge. 

Studentliv og videre utdanningsmuligheter

Som en av Norges største studentbyer, er det mye du kan gjøre og oppleve i Bergen. Bergen har utrolig mange studentforeninger du kan slutte deg til, arrangementer du kan delta på, samt flere ulike studentbarer og utesteder. Til tross for et år med pandemi, restriksjoner og nedstengning, er Bergens studenter langt over gjennomsnittet tilfreds med utelivstilbudet. Også studentmiljøet er er godt i Bergen, som ligger akkurat under rikssnittet. 

Er du interessert i å vite mer om hva du kan gjøre som student i Bergen?

Bergen har mange gode kvaliteter som studentby, som gjør at mange ønsker å fortsette sin utdanning akkurat her. Uansett hva du ønsker å videreutdanne deg i, er sannsynligheten stor for at Bergen tilbyr utdanningen. Det er kanskje ikke rart når denne studentbyen tilbyr nest flest master- og forskningsutdanninger i landet. Du kan ta en videreutdanning i alt fra petroleumsteknologi til ernæring. 

Kollektivtransport

Dersom du skal eller vil studere i Bergen, er det mye som er verdt å se og oppleve i nærmiljøet. Det er ingen studenter som forlater byen uten å ha sett utsikten fra toppen av Fløyen, uansett om du setter deg på Fløyenbanen eller tar på deg turskoene og går opp. Uansett er det fint å vite at du kan komme deg dit du vil på en smidig måte, samtidig som det ikke kommer til å koste deg skjorta. I Bergen er tilfredsheten  med kollektivtrafikken høy blant alle innbyggerne. Her får du i tillegg studentrabatt når du reiser, som kommer godt med!

Faglig kvalitet

For veldig mange studenter er den faglige kvaliteten av et studium veldig viktig. Over femti prosent mener at dette er blant det viktigste når de velger hvor de skal studere i vår undersøkelse. De norske rammene for høyere utdanning bidrar til å holde et høyt nasjonalt nivå på den faglige kvaliteten, uansett hvilket universitet eller høyskole du velger. 

Bergens laveste ranking i undersløkelsen var i den faglige kvaliteten, som havnet på en 14. plass. Studentene er mest fornøyd med strukturen på studiet og minst fornøyd med det fysiske læringsmiljøet. Foruten vurderingen av strukturen på studiet, er Bergens studenter under gjennomsnittlig fornøyd med alle elementene som i denne undersøkelsen utgjør en god faglig kvalitet.  Likevel havner Bergen på årets topp 10 liste, da byen har andre sterke og gode kvaliteter. 

 

Utdanninger i Bergen


Slik rangerte Bergen i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #14
Karrieremuligheter #5
Studentliv #11
Ekstrajobb #10
Bolig #12
Kollektivtransport #2
Kulturtilbud #5
Master og forskningsutdanninger #2
Helsetilbud #1
Sist oppdatert: 05 apr 2022

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 05.04.2022

Kristiansand: Norges syvende beste studentby

Velkommen til sørlandsbyen Kristiansand, Norges syvende beste studentby 2022! Les om hvordan Kristiansand havnet på topplisten.

Les mer
Sist oppdatert: 05.04.2022

Sogndal: Norges tiende beste studentby

Sogndal er blant Norges beste studentbyer i 2022. Les mer om hvordan byen havnet på topplisten.

Les mer
Sist oppdatert: 05.04.2022

Volda: Norges åttende beste studentby

Volda er Norges åttende beste studentby i 2022. Les om hvordan byen havnet på topplisten.

Les mer