Vis studentum.no som: Mobil

Videreutdanning i livsstyrketrening

VID Bergen
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Bergen
1 år
Deltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Videreutdanning i livsstyrketrening

Videreutdanning i livsstyrketrening – VID Bergen

Livsstyrketrening gjennom oppmerksomt nærvær og mestringsfremmende kommunikasjon kombinerer personlig vekst og veilederutdanning. Studiet bidrar til å øke studentenes selvinnsikt og selvfølelse. Det gir kunnskap om og trening i bruk av ulike veiledningsmetoder.

Dette studiet tilbys også påVID SandnesogVID Bergen. 

Mestringsfremmende kommunikasjon

Har du lyst til å dyktiggjøre deg som veileder for enkeltpersoner og grupper? Vil du utforske sider ved deg selv og finne ut hva er viktig for deg?

Livsstyrketrening gir gjennom oppmerksomt nærvær (mindfulness) og mestringsfremmende kommunikasjon en teoretisk forståelse for og trening i mestringsfremmende kommunikasjon basert på konfluent pedagogikk og fenomenologi.

Led dine egne utdanninger

Etter endt utdanning vil du ha kompetanse til å lede kurs i livsstyrketrening for personer med ulike sammensatte helseplager. Du vil ha styrket din generelle kompetanse i kommunikasjon og veiledning. Og du vil også ha erfart betydningen av å være oppmerksomt tilstede i eget liv.

"Jeg hadde tatt dette studiet på nytt uten å blunke. Har du lyst på personlig utvikling eller å bli enda bedre i å møte mennesker i din arbeidshverdag og i ditt hverdagsliv, så ikke nøl med å søke på livsstyrketrening."

– Borghild Aarskog Myhre, tidligere student ved livsstyrketrening

Hva lærer du?

 • Å lede ulike øvelser i oppmerksomt nærvær - mindfulness
 • Mestringsfremmende kommunikasjons- og veiledningsmetoder
 • Bruk av deg selv som instrument i kommunikasjon og veiledning
 • Sammenhenger mellom tanker, følelser, kropp og levd liv
 • Stress og stresshåndtering
 • Grupper- og gruppeprosesser
 • Teori om helsefremmende pedagogikk

Hvem er studiet for?

Videreutdanning i livsstyrketrening retter seg mot fagpersoner som ønsker en spesialisering innenfor veiledning og rehabilitering. Du kan ha ulik fagbakgrunn, som for eksempel ergoterapeut, fysioterapeut, idrettspedagog, lege, prest, psykolog, sosionom, sykepleier, førskolelærer eller lærer. Du kan jobbe som fagperson innenfor spesialisthelsetjeneste, rehabilitering, Nav, arbeids- og allmennmedisin, eller i barnehager og skoler.

Ønsker du personlig utvikling eller å bli enda bedre i å møte mennesker i ditt arbeidshverdag og i ditt hverdagsliv, er livsstyrketrening noe for deg.

For kontakt eller mer informasjon om Videreutdanning i livsstyrketrening, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videopresentasjon

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

 • Søker må ha minst 3-årig bachelorutdanning eller tilsvarende
 • Minst ett års relevant yrkespraksis etter fullført utdanning. Relevant praksis kan være innen spesialist- og kommunehelsetjeneste, rehabilitering, NAV, arbeids- og allmennmedisin, barnehager, skoler, eller andre helsefremmende tiltak
 • Du har også mulighet til å søke på grunnlag av realkompetanse.

 

Dokumentasjonskrav

 • Vitnemål fra bachelorgrad
 • Signert arbeidsattest(er) som inneholder fra dato og til dato, hvor du har jobbet og stillingsprosent.
 • Vedlegg for livsstyrketrening (finner du på skolens hjemmeside). Vedlegget beskriver dine arbeidsoppgaver i nærmere detalj og må lastes opp i tillegg til arbeidsattesten.

Arbeidsavtaler og CV godkjennes ikke som dokumentasjon på arbeidspraksis.

Studiefakta, Tittel m.m

Videreutdanning i Mestringsfremmende kommunikasjon, 30 studiepoeng,

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge VID Bergen?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Videreutdanning i livsstyrketrening.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Bergen

VID vitenskapelige høgskole 

VID vitenskapelige høgskole - Bergen

VID Bergen

VID er spesialister på utdanning av mennesker til omsorgsyrker. Blir du en student hos oss vil du bli en del av et tett og sosialt læringsmiljø, med engasjerte og erfarne lærere. Studiemiljøet ved VID Bergen er faktisk kjent som et av Norges beste!

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

Samlet har VID Bergen cirka 500 sykepleierstudenter på bachelornivå og 350 studenter ved sine videreutdanninger. Vi utdanner studenter innen helseomsorg, blant annet sykepleiere sosionomer, og vernepleiere. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

VID bergen har 11 ulike studietilbud. Er du interessert i å studere helsefag i Bergen? Se listen over utdanninger lenger nede på denne siden. 

Campusutvikling

Frem til sommeren 2020 hadde VID syv studiesteder i fem forskjellige byer. Etter samlokaliseringen i Bergen fra januar 2022 er tallet nå nede i fem. Og høsten 2022 vil VID samlokalisere også i Rogaland, hvor VID Stavanger og VID Sandnes samlokaliserer i Stavanger. Da vil VID ha fire studiesteder fra 2022. Ett studiested i hver by: Oslo, Bergen, Stavanger og Tromsø.

Tegning av uteområde på ny Campus i Bergen.

Vis alle utdanninger fra VID Bergen

Kontaktinformasjon til VID Bergen

VID Bergen

Vestlundveien 19
5145 Fyllingsdalen

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Videreutdanning i livsstyrketrening:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!