Vis studentum.no som: Mobil

Lyd- og musikkproduksjon

Noroff
Sammendrag
Heltid
Søknadsfrist: Kontakt Noroff
Fagskole
2 år
Ja
Oppstart: Kontakt Noroff - Oslo

Lyd- og musikkproduksjon

lyd og musikkproduksjon

Fagskoleutdanning i lyd- og musikkproduksjon

Vil du jobbe som musikkprodusent? Lær deg faget i et profesjonelt studio. Få bred erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som forventes i en dynamisk bransje.

Musikkbransjen har gjennomgått fundamentale endringer de siste ti årene, med den følge at musikkprodusentens rolle også har forandret seg. Kompetansen som kreves av dagens musikkprodusenter er bredere enn noen gang, og dette reflekteres i studiene ved Noroff.

I skjæringspunktet for musikk og teknikk

Ønsker du å jobbe i denne bransjen må du ha både musikkfaglig og lydteknisk kompetanse. Du skal kunne instruere musikere, produsere arrangementer, ha kunnskap om en mikrofons plassering og finne effektive måter å profilere musikken din på.

musikk

Som fagskole er vi opptatt av at du skal få praktiske ferdigheter. I løpet av studietiden følges studentene opp daglig med undervisning og veiledning på praktiske prosjekter. Vi har en rekke øvinger og gruppearbeid med krav som speiler det du vil møte i musikkbransjen.

Musikkproduksjon handler om å skape idéer. Å gi idéene form ved å utvikle øre for gode instrumentvalg, interessante arrangementer og lydmessig kvalitet er derfor kjerneområder vi arbeider med i denne fagretningen. Mangler det en brikke i det totale musikalske bildet har du ikke levert det bransjen krever.

Studiets oppbygging

Det første studieåret blir du introdusert for et bredt spekter av fagområdet som forbereder deg på de fleste typer oppgaver innenfor feltet. Fagområdene er komposisjon, musikkproduksjon, hørelærer og musikkteori, og lyd til bilde.

På det andre studieåret skal du spesialisere deg innenfor lydteknikk eller komposisjon. Undervisningen gjennom hele utdannelsen har en praktisk tilnærming og faglærerne har bred erfaring fra bransjen og personlig engasjement for faget.

Dette er en videreføring av fagene på førsteåret hvor du går dypere inn i fagstoffet og jobber med større og mer omfattende prosjekter. Her kan du spesialisere deg innen komposisjon eller lydteknikk og du vil ha tilgang på produksjonsutstyr og studiolokaler med høy standard.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Vi utdanner studenter til en bransje som baserer seg i stor grad på selvstendig næringsvirksomhet. Enten det er innen film og TV-bransjen eller musikkbransjen må man regne med et yrkesliv i freelancemarkedet. Det å bygge opp et eget firma er derfor en viktig del av undervisningen.

Studiet utdanner i hovedsak musikkprodusenter innenfor musikk og mediebransjen. Noen beveger seg i retning mediemusikk, mens andre jobber som lydteknikere i studio. Vi har også tidligere studenter som bygger opp egne musikkarrierer som DJ eller som artister i Norge eller utlandet.

Hvilke arbeidsområder man utdanner seg til er avhengig av fordypningen studenten velger på andreåret. Velger man fordypning i komposisjon vil man kunne tilby tjenester innen musikkproduksjon og komposisjon, filmmusikk, arrangering eller tekstforfatting. Om man velger lydteknikk vil man være klar for å jobbe som voiceprodusent, lydtekniker og lyddesigner til filmproduksjoner, studioprodusent eller masterings-tekniker.

Videre utdanning

Etter to år på lyd- og musikkproduksjon er det mulig å ta et tredje år i utlandet og få bachelorgrad. Ved vårt samarbeidsuniversitet University of South Wales kan man velge fire ulike bachelorprogrammer. Disse er BA Creative Industries: Popular Music Technology, BA Popular Music, BSc Music Technology og BSc Sound Technology.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått treårig videregående opplæring.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskolepoeng: 120

Kostnader

Pris klasserom

56.250,- per semester.

+ Kr 1.500,- i registreringsavgift

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-godkjent.

Videopresentasjon

Lyd- og musikkproduksjon på Noroff Instituttet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Lyd- og musikkproduksjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF - SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Fra første dag får du være hands-on. Fra første dag følger næringslivet med på ditt utdanningsløp. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar. Til arbeid.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Elvegata 2A
4608 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
www.noroff.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Lyd- og musikkproduksjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!