Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Fagområde
Fagskole
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-20 av 246 treff
1
2
3
4
...
13
Annonser

Populære studiesteder

Hva er en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse, og er en kortere, yrkesrettet utdanning som tar deg raskere ut i arbeidslivet enn om du studerer ved en høgskole eller et universitet.

Fagskoleutdanning inneholder en stor del praksis, og du vil lære å kombinere teori med praksis gjennom å arbeide med virkelighetsnære utfordringer. Det er ikke et krav at en fagskoleutdanning skal gå på heltid, man kan også ta studiet på deltid eller som fjernundervisning eller nettstudier. Betegnelsene fagskole og fagskoleutdanning kan kun benyttes om utdanninger og utdanningsinstitusjoner som er godkjent etter fagskoleloven og NOKUT.

Fagskole vs. høyere utdanning

Det som skiller en fagskoleutdanning fra høyere utdanning er at den er kortere. Fagskoleutdanningen varer fra et halvt til to år og er altså ikke like omfattende som høyere grader ved universitet og høgskole. Likevel har den faglig bredde tilsvarende høyskoleutdanning. En fagskoleutdanning behøver heller ikke å være forskningsbasert. Fordelen med en slik utdanning er at den skal gi deg yrkeskompetanse som kan tas i bruk direkte, slik at du ikke behøver ytterlige opplæringstiltak når du kommer ut i arbeidslivet.

studer fagskoleutdanning

Fagskoleutdanning innen en rekke fagområder

Det finnes en rekke fagområder du kan ta en fagskoleutdanning i, både privat og offentlig. De private skolene tilbyr gjerne utdanninger innen administrative og kreative fag, mens de offentlig finansierte fagskolene har tilbud innen maritime og helsefaglige utdanninger.

Nedenfor ser du eksempel på populære fagområder på fagskolenivå:

Videreutdanning etter fagskole

Flere fagskoler har avtaler om videreutdanning med høgskoler og universiteter både i Norge og utlandet. Etter fullført fagskoleutdanning kan du dermed bygge på til en bachelor og eventuelt senere en master. Har du for eksempel en teknisk fagskoleutdanning og kanskje også et fagbrev, har du en utmerket mulighet til å videreutdanne deg til å bli ingeniør. Du stiller veldig sterkt på arbeidsmarkedet med yrkeskombinasjonen fagtekniker og ingeniør. I og med at tidligere fagskolestudenter har den verdifulle praktiske erfaringen som andre studenter ofte mangler, blir de i veldig mange tilfeller de beste ingeniørstudentene og de som først får seg jobb etter endt utdanning. Det finnes også en rekke videreutdanninger innenfor helse- og sosialfag og maritime fag.

Kilde:
Nasjonalt fagskoleråd, NOKUT.