Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Fagskole
Harstad, Nettstudier
Deltid
Oppstart: Høst - Nettstudier
Ja
Nettbasert med samlinger

Sveiseteknologi

Ta en fagskoleutdanning i Sveiseteknologi 

Fagskolen i Nord tilbyr et treårig nettstudium som gir grunnlag for å ta sertifisering som internasjonal sveisetekniker og mullighet for å senere studere videre til internasjonal sveiseingenør. 

Studiet gir kunnskap om blant annet sveisemetoder og utstyr, materialers sveiseegenskaper, konstruksjon og utforming, samt fabrikasjon og prosedyrer. Med godkjent fagprøve og fullført studium vil du få diplom og tittelen IWT. 

Om utdanningen

Utdanningen gir kompetanse til å fylle viktige stillinger i sveise- og produksjonsbedrifter, sveiseinspeksjon, koordinering, planlegging, kontroll, innkjøp og materialstyring, konstruksjon og opplæring.

Studiet består av 12 emner som gir 120 studiepoeng. Disse er:

 • Yrkesrettet kommunikasjon
 • Realfaglige redskapsfag
 • LØM (Ledelse, økonomi og markedsføring)
 • Energiteknikk
 • Materialkunnskap
 • Grunnleggende konstruksjon og dokumentasjon
 • Tilvirkningsteknikk
 • Prosjekt og kvalitetsledelse
 • Materialer & sammenføyning med faglig ledelse
 • Produksjonsplanlegging
 • Konstruksjon & fabrikasjon med faglig ledelse
 • Hovedprosjekt
For kontakt eller mer informasjon om Sveiseteknologi, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Som utdannet sveisetekniker er du tiltenkt stilling som sveisekoordinator/spesialist i bedriften med faglige ekspertise innen plate- og sveisefagene i produksjon.

Sentralt i arbeidet som sveisetekniker inngår; vurdere og godkjenne konstruksjon/design ut fra et sveiseteknisk synspunkt (lokalisering av sveiser, tilgjengelighet, fugetyper og akseptkriterier for utført sveis.)

Utdanningen som sveisetekniker gir samtidig muligheten til å sertifisere deg som internasjonal sveisetekniker (IWT).

Opptakskrav/Søknad

 • Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev innen fagretningen teknikk og industriell produksjon
 • De som ikke har fagbrev eller tilsvarende formell kompetanse kan søke med grunnlag i realkompetanse som tilsvarer vg1 og vg2 i videregående opplæring, og minst 5 år dokumentert praksis fra relevante fagområder. Realkompetansen skal dokumenteres av studenten ved søking til studiet. Ved realkompetansevurdering, må du ha fylt 23 år i søkeråret.

Skolen har også løpende opptak så lenge det er ledige studieplasser. Ta kontakt med skolen for søknadsskjema

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere yrkesfaglig utdanning i sveiseteknologi er en to-årig fagskoleutdanning som gjennomføres som et deltidsstudium over tre år.

Studiet er organisert som en blandet læring bestående av læringsstier som studentene følger på egen hånd, webinarer på nett og samlinger på fagskolen. Det er fem samlinger hvert år, totalt 15 samlinger over tre år, med teori, case-oppgaver og laborasjoner der hver samling tilsvarer 50 undervisningstimer. I løpet av året, utenom samlingene, gjennomføres det ca. 30 samlinger på nett (webinar) i egen konferanseplattform

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Sveiseteknologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Nord avd. Verkstedtekniske fag

Fagskolen i Nord avd. Verkstedtekniske fag

Er du interessert i verkstedtekniske fag som sveising og konstruksjon av mekaniske produkter? Fagskolen i Nord med studiested Harstad tilbyr fagskoleutdanning i Sveiseteknologi og Konstruksjon, design og produksjon. 

Om utdanningene 

Utdanningene Sveiseteknologi og Konstruksjon, design og produksjon ved Fagskolen i Nord avd. Verkstedtekniske fag er nettbaserte med webinarier og samlinger på fagskolen. Begge studiene har 5 samlinger per studieår og er toårige fagskoleutdanninger som gjennomføres som deltidsstudium over tre år. Du vil bruke læringsplattformen Canvas for informasjon om fagstoff samt innleveringer og tilbakemeldinger. 

En utdanning i Kontruksjon, design og produksjon passer for deg som vil være i front når det gjelder 3D-modellering, 3D- printing, maskinering og robotsveising.

For å kunne ta utdanningen i Sveiseteknologi må du ha fagbrev innen teknikk og industiell produksjon fra videregående opplæring. Du kan også søke på grunnlag av realkompetanse. Utdanningen passer for deg som vil ha en viktig rolle i sveise- og produksjonsbedrifter. 

Jobbmuligheter

Som utdannet sveisetekniker er du godt egnet for stillinger som sveisekoordinator med faglig ekspertise innen plate- og sveisefagene i produksjon. Du vil ha ansvar for å godkjenne konstruksjon/design fra et sveiseteknisk synspunkt.

Med en utdanning i Konstruksjon, design og produksjon vil du få kompetanse til å fylle stillinger innen produktutvikling og produksjon basert på oppdatert teknologi. 

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Nord avd. Verkstedtekniske fag

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Nord avd. Verkstedtekniske fag

Fagskolen i Nord avd. Verkstedtekniske fag

Mølnholtet 42
9414 Harstad

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Sveiseteknologi:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!