Viser 1-20 av 76 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Relevans
Viser 1-20 av 76 treff
1
2
3
4

Mer om teknikk

Er du en teknisk person som ønsker å gjøre den tekniske kompetansen din til et levebrød? Det er mange ulike veier å gå for deg som ønsker å studere innen fagområdet teknikk. Uavhengig av hvilken retning du beveger deg i, er du nærmest sikret en fremtidsrettet og relevant utdannelse.

teknikk studier

Utdanning

Du kan studere teknikk både på høyskoler og universitet i Norge. I tillegg til dette finnes det flere studier innen teknikk i utlandet. Studiene kan tas på bachelor og master nivå, som årsenhet, og som heltids- og deltidsstudier. Med en fem-årig utdanning innen teknikk kan du blant annet bli sivilingeniør.

Populære utdanninger er: 

  • Prosessteknikk
  • Kybernetikk og robotikk
  • Vann- og miljøteknikk
  • Konstruksjon og materialer
  • Marinteknikk

Personlige egenskaper

Som student innen fagområdet teknikk er du en person som både trives med praktisk og teoretisk arbeid. Du har gjerne et øye for detaljer og interesserer deg for den teknologiske utviklingen eller mer generelt om hvordan tekniske produkter fungerer. Siden studiene innen teknikk er svært varierte og gjerne innebærer ulike bransjer, er det viktig å sette seg inn i hvert enkelt fagfelt og finne ut hvorvidt du interesserer deg for enten design, bil, maskin, programmering eller produksjon.

Jobbmuligheter

Som ferdig utdannet innen et studium i teknikk har du svært mange muligheter foran deg når det gjelder karriere. Det er høy etterspørsel etter kompetanse innen en rekke av fagfeltene, og du har dermed god anledning til å kapre drømmejobben.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!