Viser 1-20 av 32 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 32 treff
1
2

Hvorfor studere hotelledelse?

Ønsker du en karriere innen ledelse, kombinert med en dynamisk og hektisk hverdag i et internasjonalt miljø? Med en bachelorgrad i hotelledelse kan du sikre deg en jobb i en spennende bransje i vekst. 

Hotellbransjen passer for deg som liker et arbeidsmiljø der god service og unike kundeopplevelser er høyeste prioritet. For å lykkes som leder i bransjen må du ha god innsikt og forståelse for gjesters ønsker og behov, dine medarbeidere og konkurrenter. En utdanning i hotelledelse vil gi deg kunnskapen og ferdighetene du trenger for å bli en effektiv leder, og kunne drive hotellvirksomhet på en lønnsom og effektiv måte for både eiere, kunder og de ansatte. 

Utdanning i hotelledelse

En bachelor i hotelledelse tilbys ved både universitet og høgskole i Norge. Heltidsstudiet løper over tre år og gir deg et solid utgangspunkt for en karriere i hotell- og reiselivsnæringen. I løpet av utdanningen vil du få god kompetanse innen fagområder som salg, markedsføring, service- og personalledelse, digitalisering, kapasitetsstyring, planlegging og drift samt strategisk prissetting. Utdanningen tar sikte på å gi deg en helhetlig forståelse for organisasjon og ledelse, samtidig som du lærer hvordan du arbeider med utvikling av mennesker, og å skape gode kundeopplevelser. Det er ikke uvanlig at det dukker opp gjesteforelesere med toppjobber i bransjen, samt muligheter for å bygge nettverk og knytte gode kontakter. 

Hvis du velger å ta utdanningen i Norge kan du reise på utveksling. Det finnes mange muligheter både i og utenfor Europa, så dette er en gylden mulighet til å kombinere din utdanning med nye opplevelser. Eksakt informasjon finner du hos den aktuelle skolen. 

Hotelledelse i utlandet 

For deg som ønsker å studere i utlandet finnes det mange muligheter innenfor hotelledelse. Flere skoler spesialiserer seg på reiselivs- og hotellbransjen og tilbyr anerkjente utdanninger av høy kvalitet. Du kan for eksempel studere i Sveits, Østerrike, Spania eller USA. Du kan ta en bachelorgrad, men også bygge på med en master eller videreutdanning hvis du ønsker å spesialisere deg innen fagområdet. 

Å studere i utlandet eller reise å reise på utveksling vil gjøre at du skiller deg ut på arbeidsmarkedet. I tillegg til å øke dine språklige ferdigheter, vil du få andre faglige perspektiver og utvikles personlig. Utenlandsstudier gir deg gode muligheter for en internasjonal karriere. I denne bransjen finnes det jobb over hele verden, så her er det uendelige muligheter.

Jobbmuligheter og videre studier

Med en bachelorgrad i hotelledelse er du kvalifisert til til mellomleder- og lederstillinger, spesielt innen hotell- og reiselivsnæringen. Du er selvsagt rustet for stillinger på hoteller, men kan også jobbe innen fly og transport, event, reiseselskaper, cruise eller restauranter, for å nevne noen bransjer. Norsk reiselivsnæring er i vekst og din kompetanse vil dermed være etterspurt. Ved endt studium kan du for eksempel jobbe som: 

  • Prosjektleder
  • Hotellsjef
  • Markedssjef
  • Reiselivsdirektør
  • Salgssjef
  • Resepsjonssjef
  • Eventleder 

En bachelorgrad kvalifiserer også til videre studier på masternivå, hvor hensikten er å få spesialistkompetanse innen fagområdet. Du kan blant annet ta en master i fag som serviceledelse, business og endringsledelse. 

Sammenlign
Relevante fagområder
"En veldig god skole!"

Live Lorck fra Bærum har valgt å ta en mastergrad i hotelledelse i Sveits. Vi tok en prat mellom forelesning, vinsmaking og middag i hotellrestauranten.

Les mer
– Sveits er ”Top Notch” når det ...

Victoria Synnes Rønne studerer Hospitality Management ved HIM- Business school. Hun ønsker å lære av de beste, og er storfornøyd med utdanningen i Sveits. 

Les mer
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!