– Sveits er ”Top Notch” når det kommer til Hospitality!

Victoria Synnes Rønne studerer Hospitality Management ved HIM Business school. Hun ønsker å lære av de beste, og er storfornøyd med utdanningen i Sveits. Les om hennes erfaringer her!

Hva og hvor studerer du?

Jeg studerer Bachelor of Business Administration in Hospitality Management ved HIM Business school.

Hva synes du om utdanningen du får her?

Jeg er storfornøyd. Det har virkelig overgått alle mine forventninger! Det rår ingen tvil om at denne utdannelsen er som skreddersydd for meg.

Hvorfor falt valget på Sveits og akkurat denne skolen?

Enkelt og greit fordi Sveits er ”Top Notch” når det kommer til Hospitality. Det er jo her Hospitality sies å være grunnlagt, så tankegangen min har hele tiden vært at skal man bli en av de beste må man lære av de beste. Jeg har jobbet for flere hotellkjeder og sjefer i Norge, og felles for dem var at de på toppnivå hadde utdannelse fra Sveits. Etter å ha rådført meg med dem, var jeg ikke i tvil om at en utdannelse fra Sveits ville bidra til at jeg ville skille meg ut fra mengden, og bli enda mer ettertraktet.

Når det kommer til valget av selve skolen, følte jeg meg umiddelbart som ”hjemme” på HIM Business school. Montreux er en liten men utrolig vakker by, som minner meg litt om hjembyen min Ålesund med tanke på de majestetiske fjellene og vannet rundt. Skolen ligger virkelig midt i smørøyet, både i forhold til å gå lange fine turer langs den sveitsiske rivieraen, samt umiddelbart nærhet til togstasjonen, treningssenter, restauranter, shopping o.l.

Hva er det beste med å studere i utlandet?

Det må være å møte nye mennesker fra forskjellige kulturer, med et helt annet utgangspunkt enn deg selv, men som likevel jobber mot det samme målet. Jeg har lært utrolig mye på kort tid, både om meg selv, i forhold til å bli mer strukturert og ha full fokus til enhver tid, og om det å forholde seg til andre mennesker enten det er snakk om i klasserommet, i jobbsammenheng eller generelt. Også har jeg selvfølgelig blitt betraktelig bedre i engelsk, noe som kommer godt med. Jeg jobber riktignok knallhardt med fransken min, men forhåpentligvis klarer jeg å knekke koden snart!

Hva vil du jobbe med etter endt utdanning?

Jeg har hele tiden sett for meg at jeg vil tilbake til Norge, og bli en leder på toppnivå. Men det er ikke tvil om at utlandet også frister, så jeg får bare se hva tiden viser, og hvilken dører som åpner seg etterhvert.

Vil du anbefale andre å ta samme utdanning?

Definitivt! Men ikke før man føler seg 100% klar for at dette er det man vil, ettersom det er svært kostbart både i forhold til skolepenger, og det å bo og leve i Sveits generelt. I tillegg til at det er et anstrengende studie som krever full fokus og at man er strukturert til enhver tid. Selv om det har vært knallhardt til tider, har jeg hele tiden vært sikker på at det vil bli verdt det til syvende og sist.

Personlig har jeg jobbet ved siden av skolen siden jeg var fjorten år, og prøvd mye forskjellig. Når jeg først kom innom hotellbransjen i en alder av 17, skjønte jeg umiddelbart at denne bransjen lå for meg. Jeg flyttet så til Oslo for å se hvilken utfordringer hovedstaden hadde å by på ved å jobbe på det nest størst hotellet i Norge, Clarion Hotel Royal Christiania. Jeg jobbet der i to år som Assistant Night Manager før jeg gikk all-in og bestemte meg for å begynne studiene mine på HIM i oktober 2016.

Hvilke tips vil du gi nordmenn som vurderer å ta utdanningen sin gjennom Swiss Education Group?

Jeg vil helt klart anbefale alle som vurderer å studere i Sveits å reise på ”Open House” i regi av Swiss Education Group. Det vil si at man får besøke alle de forskjellige skolene i løpet av ett par dager, for så å finne ut ”hvor du hører hjemme”. For min del var jeg helt sikker på at jeg ville studere på Swiss Hotel Management School, frem til jeg faktisk besøkte HIM Business school, og ombestemte meg på stedet! Jeg følte umiddelbart at HIM var den riktige skolen, og at Montreux var byen for meg, og jeg har aldri angret på det valget siden.

Avslutningsvis vil jeg si at det som er riktig for meg og mine mål, ikke nødvendigvis er riktig for deg og dine. Derfor anbefaler jeg deg å gjøre ordentlig research ettersom det faktisk er din tid og dine penger som står på spill. Det er derfor utrolig viktig å finne den skolen som gir den utdannelsen som er best egnet for deg og dine mål for at du skal få mest mulig utbytte av det.

Det å studere i Sveits er forøvrig lagt opp på en helt annen måte enn i Norge, der man har 7-8 eksamener hver 5 uke og gjerne flere eksamener på en dag, noe som var veldig overveldende og utfordrende i starten. Men etterhvert som man kommer inn i det sveitsiske skolesystemet, lærer man utrolig mye på kort tid om man jobber smart og effektivt, og man sitter igjen med en helt annen mestringsfølelse kontra hva jeg følte på skolebenken hjemme i Norge.Les mer om Swiss Education Group
Les mer om HIM - Business school

Bestill mer informasjon