Utdanninger innen realfag

Realfag - finn din utdanning her

Realfagene er matematikk, kjemi, biologi, fysikk og informasjonsteknologi. Felles er at realfagene prøver å forklare hvordan den verden vi lever i fungerer. Lyst til å forstå mer av verden? Finn din utdanning innen realfag her!
Viser 1-20 av 264 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 264 treff
1
2
3
4
...
14

Mer om realfag

Fagene som regnes med til realfagene er matematikk, kjemi, biologi, fysikk og  informasjonsteknologi. Felles er at realfagene prøver å forklare hvordan den verden vi lever i fungerer. Dette er fagretninger som opp igjennom historien har blitt drevet frem av menneskers nysgjerrighet og trang til å forstå. I vårt moderne samfunn er realfagene i tillegg bærebjelken i all den teknologiske utviklingen.

studer realfag

Utdanning

Mange realfagsstudier på høyere nivå krever at man har et grunnlag fra videregående. Mangler du som student realfag finnes det allikevel muligheter for å studere det. For ingeniørstudier kan man blant annet ta forkurs for å fylle opp med realfagene man trenger for å komme inn. Det tilbys også tre-terminsordning der studentene må bruke de to første sommerferiene sine til å komme ajour med de andre studentene.

Personlige egenskaper

Som person er du gjerne strukturert og analytisk. Du bør også ha en god forståelse for tall. Det er en fordel dersom du er glad i å lese og har lett for å sette deg inn i tunge teoretiske emner, men det aller viktigste er uansett at du har en høy interesse for faget du skal studere.

Jobbmuligheter

Svært mange som har studert realfag på høyere nivå får relevant jobb raskt etter endt utdanning. Realfag regnes for å være en av de tryggeste veiene å gå når man skal velge utdanning. Det er likevel viktig å nevne at personlig egnethet spiller en rolle, og at man gjennom studiet må være forberedt på hardt arbeid. 

Eksempel på mulige arbeidsområder:

  • Energi og miljø
  • Forskning
  • Nye medier
  • Teknologi
  • Økonomi
Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!