Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-27 av 27 treff
  • = Studentreportasje finnes
  • = Videopresentasjon finnes
Viser 1-27 av 27 treff
 

Ta en utdanning i veterinærmedisin eller dyrepleie

Vil du jobbe med dyr og kanskje ha ansvar for de? Vil du jobbe som veterinær, dyrepleier, vetropat, eller kanskje i en dyrehage? Å ha et arbeid som innebærer å jobbe med dyr er både herlig og iblant veldig tungt. Som veterinær eller dyrepleier har du en ansvarsfull jobb som setter dyrene i fokus og som ikke alltid følger vanlige arbeidstider og rutiner.

Veterinær- og dyrestudier

Veterinær

Som utdannet veterinær arbeider du først og fremst med å hjelpe syke eller skadede dyr, men også med rådgivning  og forskning. Det finnes ulike retninger innen veterinæryrket som dyrepleier, akvamedisin, mattrygghet, hestemedisin eller smådyrmedisin.

Veterinærutdanningen går over fem og et halvt år og deler av utdanningen gjennomfører du praksis i form av klinisk ferdighetstrening på dyresykehus. For å komme inn på veterinærstudier i Norge kreves det at du har generell studiekompetanse, samt særkrav 2MX eller 3MZ og 3KJ. Det er også en fordel om du har kunnskaper på nivå med 2BI og 3BI.

Dyrepleier

Som dyrepleier passer du på at dyrene får sin daglige pleie. Du pleier syke dyr og passer på at nyfødte dyr får den pleien de trenger. Avling av utrydningstruet dyrearter er også en viktig del i arbeidet som dyrepleier. Du kan også jobbe som informatør for barn og voksne som besøker dyreparker.

Hvor kan jeg ta en utdanning innen dyr og veterinær?

I Norge kan du bare bli veterinær via Norges veterinærhøgskole. Du kan også ta veterinærutdannelse i utlandet men du må da søke om autorisasjon for å kunne jobbe som veterinær i Norge. Det finnes også andre studiemuligheter innenfor dyreyrket. Hvorfor ikke ta et år på folkehøgskole med fokus på hest i et helt år? Eller travheststell på Øknaskolen i Sverige? 

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*