Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Dyr
Utdanningstype
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-20 av 34 treff
1
2
Annonser

Populære studiesteder

Ta en utdanning i veterinærmedisin eller dyrepleie

Vil du jobbe som veterinær, dyrepleier, vetropat, eller kanskje i en dyrehage? Å jobbe med dyr kan både være veldig hyggelig og iblant veldig krevende. Som veterinær eller dyrepleier har du en ansvarsfull jobb som setter dyrene i fokus.

Personlige egenskaper

Som student innen veterinærmedisin eller dyrepleie er du en omsorgsfull person som ikke er redd for å ta ansvar. Du er gjerne over gjennomsnittet interessert i dyr og dyrehelse. Selv om det er dyrene som opptar mesteparten av arbeidsdagen din, er det svært viktig at du har evnen til å kommunisere godt med dyreeier.

Veterinær

Som utdannet veterinær arbeider du først og fremst med å hjelpe syke eller skadede dyr, men også med rådgivning og forskning. Det finnes ulike retninger innen veterinæryrket som dyrepleier, akvamedisin, mattrygghet, hestemedisin eller smådyrmedisin. Veterinærutdanningen går over fem og et halvt år og deler av utdanningen gjennomfører du praksis i form av klinisk ferdighetstrening på dyresykehus. 

Dyrepleier

Som dyrepleier passer du på at dyrene får sin daglige pleie. Du pleier syke dyr og passer på at nyfødte dyr får den pleien de trenger. Avling av utrydningstruet dyrearter er også en viktig del i arbeidet som dyrepleier. Du kan også jobbe som informatør for barn og voksne som besøker dyreparker.

Hvor kan jeg ta en utdanning innen dyr og veterinær?

I Norge kan du bare bli veterinær via Norges veterinærhøgskole. Du kan også ta veterinærutdannelse i utlandet men du må da søke om autorisasjon for å kunne jobbe som veterinær i Norge. Det finnes også andre studiemuligheter innenfor dyreyrket. Hvorfor ikke ta et år på folkehøgskole med fokus på hest i et helt år? Eller travheststell på Øknaskolen i Sverige? 

Jobbmuligheter

Som ferdigutdannet innen veterinærmedisin eller dyrepleie har du flere ulike muligheter når det gjelder arbeidsplass. Du kan enten jobbe privat eller offentlig, og det er ikke bare dyreklinikker man kan jobbe på. Blant annet Forsvaret og Mattilsynet trenger ansatte som er utdannet innen fagområdet.