Profesjonsstudium

Medisin, Tannlege eller Veterinær - Kaunas - Litauen - Lithuanian University of Health Sciences

EduPlanet , i Kaunas
Varighet
5-6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisningsspråk
Engelsk
Varighet
5-6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisningsspråk
Engelsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Medisin, Tannlege eller Veterinær - Kaunas - Litauen - Lithuanian University of Health Sciences

Moderne campus | Studentbyen Kaunas | Lave kurskostnader | Modulbaserte kurs

Ta medisin-, veterinær- eller tannlegeutdanning i Litauen!

Allerede i 1919 ble universitetet grunnlagt, da som University of Lithuania. LSMU endret senere navn til Kaunas University of Medicine, men gikk i 2010 sammen med veterinærskolen Lithuanian Veterinary Academy, og de to tidligere institusjonene fikk navnet Lithuanian University of Health Sciences.

LSMU er i dag det største universitetet for medisinstudier i Litauen med mer enn 7000 studenter fordelt på 6 fakulteter. 

Kaunas

Kaunas er Litauens nest største by med drøyt 300 000 innbyggere. Kaunas er en typisk studentby med alt det innebærer, og tilbyr vandt annet et bra natteliv og et stort kaféutvalg for enhver smak, og ikke minst gode muligheter for kultur- og historiepåfyll. Byen har en gammel historie (med spor etter bosettinger fra rundt 1000 år f.Kr.!), og har spilt en historisk rolle i årtusener på grunn av sin strategiske beliggenhet mellom Litauens to lengste elver, Nemunas og Neris.

Utdanninger

Medisinprogrammet

Den som studerer til lege ved LSMU kan se frem til 6 år fylt med både teoretiske og praktiske studier med stort fokus på problemløsning. Dette forbereder deg godt på livet som ferdigutdannet lege. Du tar eksamen på slutten av hvert emne i stedet for én gang per semester, noe som reduserer stress og gjør det lettere legge opp timeplanen og strukturere tiden din.

Det første året på medisinstudiet består av grunnleggende teoretiske emner som histologi, anatomi, kjemi og genetikk. på andre og tredjeåret fokuserer du mer på klinisk forberedende emner, som grunnleggende nevrologi, metabolisme & homeostase, og immunologi. De siste tre årene studerer du flere avanserte kliniske emner og har mye praksis ved universitetssykehuset.

Tannlegeprogrammet

Læreplanen er delt inn i to deler, én del før det kliniske arbeidet og én klinisk del. Den første delen består av to år med teoretiske, grunnleggende og biomedisinske emner som kjemi, fysikk, medisinsk etikk og anatomi. Det treårige kliniske delen består av nesten en tredjedel praksis ved universitetssykehus og andre, eksterne virksomheter, i kombinasjon med kurs i blant annet tannkirurgi og patologi. Kursene som ikke har praksis utenfor skolen studerer du ved LSMUs fullt utstyrte klinikk.

Eksaminering skjer hovedsakelig gjennom enten skriftlig eksamen eller presentasjoner av pasienttilfeller som demonstrerer dine nyervervede praktiske ferdigheter. På slutten av utdanningen må du også skrive en hovedoppgave, enten ved å delta i et forskningsprogram eller basert på litteraturstudier, for å få godkjent graden.

Veterinærprogrammet

Som student ved veterinærprogrammet ved Lithuania University of Health Sciences, studerer du på skolens spesialiserte campus for veterinærstudenter. Den grundige 6-årige opplæringen gir deg all kunnskapen du trenger for en karriere som veterinær eller f.eks. innen statlige tjenester innen dyrepleie og dyrevelferd.

Den første delen av programmet består i hovedsak av teoretiske emner i organisk kjemi, anatomi, filosofi og cellebiologi. Veterinærprogrammet ved LSMU består av mer enn 50% praktiske studier både på universitetets veterinærsykehus og ved et stort antall andre dyreklinikker som LSMU samarbeider med. Du tar også kurs i litauisk som forberedelse til den kliniske delen av opplæringen. Du er godt forberedt på arbeidslivet etter dette studiet, med andre ord!

En veterinærutdanning fra LSMU gir deg rett til å søke om autorisasjon fra Mattilsynet.

Vår unike hjelp for Medisin

 • Bredt utvalg av medisinutdanninger utenlands
 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak ved karakterer og opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed kurs
 • Medisinwebinar hver uke
 • Facebookgrupper for medisinstudenter
For kontakt eller mer informasjon om Medisin, Tannlege eller Veterinær - Kaunas - Litauen - Lithuanian University of Health Sciences, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav:

 • Vitnemål fra videregående med generell studiekompetanse.
 • Tilstrekkelig nivå i engelsk (god karakter i engelsk eller engelsktest).
 • Minst 18 år gammel.
 • Bestått opptaksprøve (unntak finnes, se nedenfor).

Etter at du har sendt inn en søknad gjennom oss vil universitetet kontakte deg for å avtale tidspunkt for intervju. Intervjuet er designet slik at skolen blir kjent med deg som person, din motivasjon for studiene og hvorfor du har valgt akkurat dette universitetet. Deretter er det tre måter å få opptak på:

1. Gjennom opptaksprøven

Den vanligste måten å bli akseptert ved LSMU er å gjennomføre opptaksprøven deres. Før prøven gjennomfører du motivasjonsintervjuet. Se informasjon om prøven nedenfor eller ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

2. Med gode karakterer fra videregående skole

For å få tilbud om plass basert på karakterer må du ha karakter 5 eller 6 i Biologi 2 og Kjemi 2. Hvis du har disse karakterene, vil du først gjennomføre intervjuet, og deretter vil du få beskjed om du har blitt akseptert eller om du må ta opptaksprøven. 

3. Tidligere utdanning

Om du har en 3-årig grad innenfor et relevant fag for medisinstudiet, som for eksempel sykepleie eller biomedisin, tilbyr skolen muligheten til å slippe å ta opptaksprøven. Du vil først gjennomføre intervjuet, og deretter vil du få beskjed om du har blitt akseptert eller om du må ta opptaksprøven. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om hvordan du går frem.

Opptaksprøve

De som søker til LSMU må ta en opptaksprøve. Testen tas i Oslo (evt. Gøteborg/Stockholm). Testen består av to deler i fagene biologi og kjemi. Hver del har 30 flervalgsspørsmål. Du har 1 time og 30 minutter på å fullføre testen. Hvis du ikke har gode nok karakterer i engelsk, må du også gjøre en test i dette. Engelsktesten består av 50 flervalgsspørsmål, og du har 40 minutter på deg.

Etter de skriftlige prøvene gjennomfører deltakerne individuelle intervjuer sammen med representanter fra LSMU. Intervjuene har som formål å finne ut mer om hvordan du er som person og motivasjonen din.

Innkvartering

Som førsteårsstudent ved LSMU har du tilgang til å bo på skolens eget campus, (men de påfølgende årene med utdanning må du finne overnatting i Kaunas selv, se info nedenfor). Denne innkvarteringen betyr at du bor på studenthus i et møblert rom med garderobeskap, seng / senger og skrivebord. Du har eget bad, men deler kjøkken med resten av gangen. Du kan bo for deg selv eller med en annen student (fordelen med å bo to på samme rom er at du kan dele husleien i to). Leien inkluderer oppvarming, vann, strøm og tilgang til kjøkkenet.

Hvis du får tilbud om opptak, kontakter du skolen selv for å søke om innkvartering i disse studentboligene. Søk så tidlig som mulig – det blir fort fullt!

Leilighet

De aller fleste studentene velger å leie leilighet på egen hånd, enten alene eller sammen andre. Nyttige lenker til nettsider hvor du kan finne leiligheter i Kaunas finner du på LSMUs hjemmeside.

Kostnader

Kontakt oss for mer informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin, Tannlege eller Veterinær - Kaunas - Litauen - Lithuanian University of Health Sciences.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

Vil du studere medisin i utlandet? Ønsker du å ta et språkkurs, eller en grad i Europa, USA eller Australia? Hos EduPlanet kan du søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Vi hjelper deg med å studere medisin i utlandet

Vi elsker jobben vår og brenner for å hjelpe deg med å komme inn på ditt drømmestudie innen medisin, tannlege eller veterinær. Hvis du forteller oss om bakgrunnen din, karakterene dine og dine ønsker for medisinutdanning, så skal vi ærlig fortelle deg om sjansene dine for å komme inn på de ulike universitetene og hjelpe deg med søknaden din.

Med EduPlanet kan du søke på mest anerkjente universitetene i hele Europa. Flere av universitetene våre har opptaksprøver i stedet for at man søker på karakterer fra videregående skole. Dette betyr at alle, også de som ikke fikk så gode karakterer på videregående, har muligheten til å starte på sin drømmeutdannelse! Vi har derfor medisinuniversitet som har både søknad gjennom karakterer fra videregående og opptaksprøve. Vi veileder deg til det som passer deg best.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak med karakterer og/eller opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed-kurs
 • Medisinwebinarer hver uke
 • Facebookgrupper for Medisinstudenter

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95 % av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. 

Unikt konsept – undervisning i sanntid, online med klasse

På vårt verdensledende PreMed-kurs møter du læreren din og klassen online via datamaskin. All undervisning er på engelsk og følger en klar kursplan. Du velger selv hvor du vil være, så lenge du kan delta uforstyrret, for eksempel hjemmefra eller fra et annet sted. Lett og tilgjengelig! Dine klassekamerater kommer fra både Norge, Sverige og andre land. Alle leksjoner blir også spilt inn, slik at du som kursdeltaker har online-tilgang 24/7 i 6 måneder – repetisjon som er gull verdt. Ingen andre PreMed-kurs har kan tilby dette til en så lav pris.

Hvorfor velge EduPlanet?

Vi har lang erfaring fra bransjen i både Norge og Sverige. Vi er stolte over det store antallet studenter vi hittil har hjulpet med å reise utenlands. Siden starten har vi brent for samme sak – å gi alle, uansett alder, bakgrunn eller behov sjansen til å studere utenlands.

EduPlanet står for gleden til å reise, oppleve og lære – vi vet at et språkkurs og utdanning i utlandet er et minne for livet som kanskje forandrer mer enn du tror. Vi brenner for å gi alle sjansen til å oppdage seg selv og verden, oppleve nye kulturer, få ny kunnskap og møte mennesker.

Engasjement

Hos oss er du ikke en i mengden! Vår misjon er å veilede deg slik at du finner rett kurs eller studieprogram og skole. Vi bryr oss om deg fra begynnelse til slutt. Det kommer du til å merke! Vi gir deg omsorgsfull og ærlig veiledning!

Kunnskap

Vi legger ned mye tid og ressurser i å tilegne oss kunnskap for å kunne gi deg den studieveiledningen du fortjener. Vi holder oss oppdatert på endringer i studieprogram, Lånekassens reglement og autorisasjonsordninger. Du kan være trygg på at den informasjonen vi gir deg er korrekt.

Bredt utvalg

EduPlanet er representant for et hundretall skoler rundt om i verden. At vi jobber så bredt og med både college, universiteter og språkskoler gjør oss unike. Vi har språkskoler for alle de store språkene og utdanninger innen de fleste fagområder på etablerte skoler. Vi kan også tilby en egen PreMed-skole for de som vil øke sine sjanser til å komme in på medisin- og veterinærutdanninger i utlandet. Vi ser til at du får riktig utdanning eller språkkurs på rett skole og studiested.

EduPlanet er godkjent av ANSA

EduPlanet er godkjent av ANSA som leverandør av utdanning i utlandet. Det betyr at vi følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Vis alle utdanninger fra EduPlanet