Medisin & Tannlege - Riga - Latvia - Riga Stradins University

EduPlanet
Sammendrag
Profesjonsstudium
Riga
Heltid
Kontakt lånekassen
Vår og Høst
Informasjonsmøter
09.03.2023
Klasserom

Medisin & Tannlege - Riga - Latvia - Riga Stradins University

Utdann deg til lege eller tannlege i Latvia, på Riga Stradins Universitet

Drømmer du om å bli lege eller tannlege? Riga Stradins Universitet (RSU) er kjent for sine førsteklasses akademiske studieprogram, høyt utdannede lærere, samt for å være et svært moderne universitet. De har et svært godt rykte i den akademiske verdenen.

Programmene ved Riga Stradins University passer for deg som ønsker å ta medisin- eller tannlegeutdanning i utlandet med høy kvalitet men som kanskje ikke kommer inn på tilsvarende utdanning i Norge. Utdanningen er internasjonal og gir deg muligheten til å jobbe som lege i Norge eller velge å jobbe i utlandet etter endt studium.

Medisinprogrammet

Medisinprogrammet ved Riga Stradins Universitet undervises på engelsk. Undervisningen er inndelt i tre ulike blokker. Den første delen består av teoretiske emner, den andre delen er forberedende sykdomslære og den tredje delen er den kliniske delen da studentene får praktisere på sykehus. I løpet av den kliniske delen vil du også studere noen emner i latvisk, noe som inngår i skoleavgiften. Utdanningen går over 6 år, og gir 360 ECTS (studiepoeng). 

Tannlegeprogrammet

Tannlegeutdanningen går over 5 år og tilsvarer 300 ECTS. All undervisningen foregår på engelsk, men i løpet av den siste delen av utdanningen vil du også studere latvisk for å kunne snakke med dine pasienter. De som studerer odontologi får både studere generelle medisinske emner samt spesialemner innen medisinsk tannhelse. Etter avsluttet utdanning kan studentene arbeide som tannlege innen EU/EØS. Studiestart er i september og februar hvert år.

Medisinstudier i utlandet – går det?

Et vanlig spørsmål blant studenter som er interesserte i å studere medisin i utlandet, er hvordan det rent praktisk fungerer med tanke på autorisasjon og lisens. Dette er sjeldent et problem, ettersom det finnes EU-direktiver som likestiller medisinutdanninger i alle EU/EØS-land.

Studentaktiviteter

RSU tilbyr en rekke aktiviteter for studentene sine, det er et stort antall studentforeninger og klubber på campus som studenter kan delta i. Universitetet har forskjellige idrettsmuligheter som basketball, gym, cheerleading, tennis, ping pong, gymnastikk og mer. Du kan også benytte anledningen til å ta helgeturer i helgene, eller nyte den vakre byen Riga.

Bare med EduPlanet

Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra erfarne veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene (PreMed kurs, les mer om dette på EduPlanets hjemmesider)
 • Webinar med informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen

For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege - Riga - Latvia - Riga Stradins University, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig

Egen leilighet

Mange studenter velger å bo på et student hostel til å begynne med, og velger deretter etter å skaffe seg sin egen leilighet. Å leie en leilighet kan være både et billigere og hyggeligere opphold under studietiden. Nye studenter pleier sjeldent å ha problemer med å finne seg en leilighet.

RSUs studentboliger

RSUs studentboliger har tre etasjer og 135 rom og ligger rett ved siden av hovedbygningen til RSU. Det er tre forskjellige romkategorier, enten du vil bo alene eller om du vil dele et rom med noen andre. Rommene er fullt møblert med seng, skrivebord, stol, bokhylle, garderobe, kjøkkenkrok (med elektrisk komfyr og kjøleskap) og bad. Kjøkkenutstyr (panner, bestikk og servise, etc.) er ikke tilgjengelig. Vær oppmerksom på at møblene kan variere avhengig av romkategori.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

 • Du må være minst 18 år gammel.
 • Avsluttende karakterer/vitnemål fra videregående skole.
 • Godt nivå i engelsk (se nedenfor for mer informasjon).
 • Du har fordypning i enten kjemi eller biologi.
 • Krav om matematikk og engelsk, hvor karakterene på det høyeste nivået er det som regnes. Karakteren din i engelsk må være 4 eller høyere (VG1), eller du kan velge å ta en engelsk test.
 • RSU ser kun på karakterene dine i disse fagene, og ikke på snittet slik som de gjør i Norge.

Du kan ta en engelsktest for å dekke kravene for dette faget:

 • TOEFL 500 eller mer.
 • IELTS 6.5 eller mer.
 • Cambridge examen FCE eller CAE med karakter "B" eller mer, alternativt CPE med karakter "C" eller mer.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Riga - Latvia - Riga Stradins University.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for språkkurs og medisinutdanning i utlandet. I tillegg tilbys studier innenfor andre studieretninger i Europa, USA og Australia. Du kan søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av våre studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis! Velkommen!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. Kursene foregår på engelsk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver eller karakteropptak

Følgende medisinuniversiteter har opptaksprøver eller karakteropptak:

 • Masaryk University i Brno, Tsjekkia
 • University of Debrecen, Ungarn
 • Pavol Jozef Šafárik University i Kosice, Slovakia
 • University of Nicosia Medical School i Nicosia, Kypros
 • Charles University i Praha, Tsjekkia
 • Riga Stradins University på Riga, Latvia
 • Pomeranian Medical University i Szczecin, Polen
 • University Targu Mures Medical Campus i Hamburg, Tyskland
 • Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas, Litauen

Stort engasjement og omfattende hjelp

EduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet ønsker deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet

Kontaktinformasjon til EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet
Lienga 6
1414 Trollåsen


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Riga - Latvia - Riga Stradins University:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!