Profesjonsstudium
Ingen anmeldelser

Medisin & Tannlege - Szczecin - Polen - Pomeranian Medical University

EduPlanet , i Szczecin
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Vårsemester og Høstsemester Se detaljer
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Vårsemester og Høstsemester Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Medisin & Tannlege - Szczecin - Polen - Pomeranian Medical University

Pomeranian Medical University – Populær medisinutdanning i Polen

Ønsker å studere medisin eller odontologi i utlandet, men fortsatt nær Norge? Frister det med et populært universitet til en rimelig penge? Velg Pomeranian Medical University (PMU) i Polen! Her finnes både tannlege- og medisinutdanninger.

PMU har tatt imot internasjonale studenter til sine engelskspråklige studieprogram siden 1996. Universitetet ble grunnlagt i 1948, og har i dag over 4000 studenter. Hvert år studerer rundt 120 av disse medisin og 30 odontologi. Mange lokkes av de rimelige kostnadene og den høye standarden. Medisinutdanningen er kjent for sine trivelige lærere, samt små klasser med et godt samhold. 

Medisin

6-årig utdanning på engelsk som gir deg tittelen Medicinae Doctor (MD). De to første årene studerer du grunnleggende emner i blant annet fysiologi og kjemi. Det tredje året studerer du klinisk forberedende emner som immunologi og internmedisin. Det fjerde og det femte året er tilegnet mer avanserte emner som onkologi og nevrologi. Det sjette studieåret skal du gjennomføre praksis på et universitetssykehus. Programmet tilsvarer 360 ECTS-poeng. 

Kan jeg studere i utlandet?

For å kunne jobbe som lege i Norge, trenger du autorisasjon fra Helsedirektoratet. Autorisasjon gis av Helsedirektoratet på bakgrunn av de til enhver tid gjeldende regler. Det betyr at dersom regelverket endrer seg mens du studerer er det regelverket når du er ferdig og søker om autorisasjon som gjelder, ikke regelverket da du startet. Du er selv ansvarlig for å følge med på endringer i regelverket og for å sørge for at du oppfyller kravene i det regelverket som gjelder når du søker om autorisasjon.

Hovedregelen er at du må oppnå autorisasjon i landet hvor du utdanner deg før du søker om autorisasjon i Norge.

Tannlegeutdanningen

Den 5-årige utdanningen på engelsk som deg tittelen Lekarz Dentysta (Tannlege). Universitetet er kjent for å ha en høy standard på tannlegeutdanningen, med en svært moderne fasiliteter og utstyr. I utdanningen inngår grunnleggende kurs i blant annet medisinsk kjemi, biofysikk, cellebiologi m.m., samt klinisk forberedende kurs som patofysiologi, medisinsk psykologi, endodonti, proteselære og oralkirurgi. Merk at du må gjennomføre din turnus i Polen dersom du tar tannlegeutdanning på et polsk universitet.

I begge programmene inngår obligatoriske kurs i polsk, slik at du enklere kan gjennomføre praksisen din i Polen. Utdanningen er på engelsk, så du trenger ikke lære deg akademisk polsk.

For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege - Szczecin - Polen - Pomeranian Medical University, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bosted og fritid

Szczecin  – nært havet og full av historie

Allerede på 800-talet startet bebyggelsen i Szczecin og rundt elven Oder. Byen har blitt restaurert flere ganger, og har nå blitt en moderne by med masse grønne parkområder. 

Bolig

I Polen har de et annerledes boligsystem, hvor det er store sjanser for å raskt få leie en bolig som passer deg. Mange velger å bo sammen med venner, slik at kostnadene ikke blir store.

PMUs egne studentboliger ligger 1 kilometer fra skolen, nær både matbutikker, parker og sykehuset som du kan få praktisere på. Her finnes det også en bygning kalt Eskulap, som tilbyr boliger for internasjonale studenter. 

FRITID

Som student (eller turist) kan du gå turer langs havneområdet eller få en guidet tur i det gamle slottet. Et annet tips er gamlebyen (Old Town), som på folkemunne kalles "Brand New Old Town". Denne bydelen ble bygget på nytt på 1900-tallet og er fremdeles ikke ferdig, men er absolutt verdt en titt. Det finnes shoppingmuligheter og uteliv i overflod i byen. 

Opptakskrav/Søknad

Du har studert minst to av disse fagene: kjemi, biologi, matte og fysikk. Ett av disse må være på nivå 2 og med minst karakter 2. PMU ser på de to høyeste karakterene blant disse. Snittet har tidligere ligget på 4 for medisinstudenter og 3,5 for tannlegestudenter. 

Krav i engelsk

Du må gjennomføre en engelsktest: IELTS, TOEFL eller Cambridge med minst følgende resultat:

 • IELTS: 6.5
 • TOEFL iBT: 87
 • Cambridge grad B2 nivå (minst 160 poeng)

Kontakt EduPlanet for mer informasjon om opptakskravene.

Søknad

EduPlanet hjelper deg med søknaden din fra start til slutt. Du får en personlig kontakt som du alltid kan henvende deg til dersom noe føles uklart.

Fordelen med EduPlanet

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er en stor agent for medisin og medisinrelaterte studier. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Norges og Sveriges beste veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøve arrangert i Norge til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Szczecin - Polen - Pomeranian Medical University.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for språkkurs og medisinutdanning i utlandet. I tillegg tilbys studier innenfor andre studieretninger i Europa, USA og Australia. Du kan søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av våre studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis! Velkommen!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. Kursene foregår på engelsk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver eller karakteropptak

Følgende medisinuniversiteter har opptaksprøver eller karakteropptak:

 • Masaryk University i Brno, Tsjekkia
 • University of Debrecen, Ungarn
 • Pavol Jozef Šafárik University i Kosice, Slovakia
 • University of Nicosia Medical School i Nicosia, Kypros
 • Charles University i Praha, Tsjekkia
 • Riga Stradins University på Riga, Latvia
 • Pomeranian Medical University i Szczecin, Polen
 • University Targu Mures Medical Campus i Hamburg, Tyskland
 • Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas, Litauen

Stort engasjement og omfattende hjelp

EduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet ønsker deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet