Profesjonsstudium

Medisin & Tannlege - Szczecin - Polen - Pomeranian Medical University

EduPlanet , i Szczecin
Varighet
5-6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
5-6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Medisin & Tannlege - Szczecin - Polen - Pomeranian Medical University

God beliggenhet nære Norge | Ett av Polens mest populære universitet | Bra priser

Pomeranian Medical University – Populær medisinutdanning i Polen

Ønsker å studere medisin eller odontologi i utlandet, men fortsatt nær Norge? Frister det med et populært universitet til en rimelig penge? Velg Pomeranian Medical University (PMU) i Polen! Her finnes både tannlege- og medisinutdanninger.

Pomeranian Medical University (PMU) i Szczecin (uttales “stettshin”) er et populært universitet for norske legestudenter i Polen. Plasseringen i nærheten av Skandinavia gjør det enkelt å komme seg dit med fly fra Norge eller båt fra Sverige. I 1996 åpnet PMU dørene for utenlandske studenter i sitt engelsktalende medisinske program, og siden da har tusenvis av nye forventningsfulle studenter gått gjennom portene til PMUs vakre hovedbygning hvert år.

PMU er et statlig universitet som i tillegg til medisin- og tannlegestudier på engelsk, også tilbyr studier i andre medisinske disipliner som helsefag, biomedisin og bioteknologi. Litt over 4000 studenter studerer på universitetet, og hvert år blir 120 personer tatt opp på medisinprogrammet og 24 til tannlegeprogrammet. Det engelskspråklige medesinprogrammet er kjent for å ha en god atmosfære og godt samhold, særlig blant de norske studentene. Mindre klasser og hyggelige lærere bidrar også til dette. I tillegg unngår du her «uttynning» av studenter – noe som kan forekomme på større universiteter der overopptak skjer. Dette betyr at de første to årene av studiene vil bli roligere, og du kan derfor fokusere mer på dine studier. Dette betyr imidlertid ikke at studiene på noen måte er enkle, akkurat som på de andre medisinuniversitetene må du både være målrettet og jobbe smart for å takle de krevende studiene og nå drømmen din.

Medisinstudier i utlandet innenfor EU/EØS

For å kunne jobbe som lege i Norge, trenger du autorisasjon fra Helsedirektoratet. Autorisasjon gis av Helsedirektoratet på bakgrunn av de til enhver tid gjeldende regler. Det betyr at dersom regelverket endrer seg mens du studerer er det regelverket når du er ferdig og søker om autorisasjon som gjelder, ikke regelverket da du startet. Du er selv ansvarlig for å følge med på endringer i regelverket og for å sørge for at du oppfyller kravene i det regelverket som gjelder når du søker om autorisasjon. For spørsmål rundt autorisasjon ta kontakt med Helsedirektoratet.

Utdanning fra EU/EØS regnes etter EUs sektordirektiv for leger som sidestilt med norsk medisinutdanning. Hovedregelen er at du må oppnå autorisasjon i landet hvor du utdanner deg før du søker om autorisasjon i Norge. Utdanner du deg til lege i Danmark, må du oppnå autorisasjon i Danmark, osv.

Szczecin

Szczecin, eller Stettin i henhold til den tyske stavemåten, har aner fra lang tid tilbake. Allerede på 800-tallet antas det at den første borgen med omkringliggende småhusbebyggelse ble grunnlagt langs elven Oder. Med sine drøyt 400 000 innbyggere i sentrum, er Szczecin passe stort, uten at byen kjennes for liten. Som mange europeiske byer ble Szczecin alvorlig skadet under verdenskrigen. Etter krigen ble Szczecin gjenoppbygget til byen du kan besøke i dag, med store, brede veier og mange grønne parker. Plasseringen er veldig bra for norske studenter. Som student kan du komme til Norge med direktefly, ta båt til Ystad, Sverige eller ta turen til Berlin (2 timer med tog) og fly derifra til Norge. Kyststedet ved Østersjøen er også fint på sommerhalvåret.

Hvis du tenker at Szczecin minner litt som Paris, så har du rett. Byplanleggingen ble designet av den samme byarkitekten som også designet den franske hovedstaden, og det er samme stil som dagens Szczecin følger ettersom byen vokser. Som turist (eller student) kan du ta en tur langs havneområdet eller en guidet tur i det gamle pommeranske slottet. Et annet tips er Old Town, eller som på folkemunne kalles «Brand New Old Town». Dette nabolaget begynte å bli gjenoppbygget i løpet av det 1900-tallet og er fortsatt ikke klart, men er definitivt verdt et besøk. Shopping og uteliv er det selvfølgelig mye av.

For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege - Szczecin - Polen - Pomeranian Medical University, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bosted og fritid

Innkvartering

PMU har sin egen studentbolig, som primært er rettet mot deg som en internasjonal student, men mange velger å bo i egne leiligheter rundt om i Szczecin. Den første tiden i Szczecin er det vanlig å bo midlertidig, f.eks. på hotell eller hostell. Dette fordi det alltid er mye lettere å finne permanent bolig når du er på plass. Hotellrom og andre ting du lett kan finne online, for eksempel påHotels.comellerBooking.com

Dormitory-5, Eskulap

Eskulap er PMUs hovedstudentbolig for de som ikke kommer fra Polen. Den ligger i et område med flere andre studentboliger, en knapp kilometer fra PMUs hovedbygninger. Her er du nær både matbutikk og parker, og du bor et steinkast fra et av sykehusene du senere kan praktisere ved. Boligen ble renovert i 2015 og er i god stand, men husk at standarden i studentboliger i utlandet er forskjellig fra det i Norge. Dette er et veldig populært (og billig!) alternativ som raskt blir fullt, så du bør være ute i god tid. Derfor er det bra å søke PMU så tidlig som mulig, slik at du kan få opptak i tide.

Privat utleier

I Polen finnes det en flom av mindre utleiere som ofte eier noen få leiligheter hver. Dette gjør at du raskt kan finne en god leilighet som passer dine behov. De fleste deler bolig med en eller flere venner for å holde kostnadene nede. Husk at varme og elektrisitet vanligvis ikke er inkludert i leien, derfor må du være forberedt på at utgiftene øker litt i vintermånedene når det er kaldt ute.

MERK! Legg merke til at bildene fra private leiligheter er eksempler og er ment å gi et omtrentlig bilde av hva du kan forvente. Standarden kan variere. Husk å alltid besøke leiligheten først, før du signerer en kontrakt. Sunn fornuft gjelder! EduPlanet påtar seg ikke ansvar for kontrakter inngått med tredjepart.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

Kortfattet: Karakterer

Her er de grunnleggende opptakskravene:

 • For å være kvalifisert til å søke, må du ha studert minst to av disse fagene: kjemi,biologi,matte eller fysikk.
 • Et av disse fagene må ha blitt fullført på nivå 2. Hvis du bare har studert fag på nivå 1, er du ikke kvalifisert.
 • Du er kvalifisert selv om du har karakteren 2 i et hvilket som helst fag, selv om det er kjemi, biologi eller fysikk.
 • For å velge hvem som skal bli tatt opp, velger PMU de to høyeste karakterene i fagene over og regner ut et gjennomsnitt. Eksamenskarakter teller høyest.
 • I fjor var et gjennomsnitt på 4 nødvendig for medisinprogrammet, og 3,5 for tannlegeprogrammet.

Hvordan dine andre karakterer ser ut, har ingen betydning, men du må ha generell studiekompetanse som gir deg kvalifikasjoner til å studere ved universiteter. Kontakt oss hvis du har flere spørsmål om dette.

Krav i engelsk

Du må gjøre en supplerende engelsk test, f.eks. IELTS, TOEFL, eller Cambridge. Deretter trenger du følgende resultater eller bedre:

– TOEFL iBT 72-94
– IELTS 5,5-6,5
– Cambridge grad B2 nivå (minst 160-179 poeng).

Kontakt EduPlanet for mer informasjon om opptakskravene.

Søknad

EduPlanet hjelper deg med søknaden din fra start til slutt. Du får en personlig kontakt som du alltid kan henvende deg til dersom noe føles uklart.

Kurs

Medisinprogrammet

Lengde: 6 år, 360 studiepoeng

De to første årene av det 6-årige medisinprogrammet består av grunnleggende teoretiske kurs, som medisinsk terminologi, fysiologi og kjemi. Tredje året rettes det mer inn mot flere kliniske forberedende studier, f.eks. mikrobiologi, immunologi og mer praktiske fag som indremedisin og lettere kirurgi. I de neste to årene vil du studere mer avanserte kurs innen blant annet onkologi, gynekologi, neurologi og mye mer. Det sjette og siste året du bruker på et av universitetssykehusene med praksis.

På begynnelsen av studiet vil du studere obligatoriske kurs i polsk. Kursene er der for at du skal kunne kommunisere med pasientene dine under de kliniske kursene. Du trenger ikke å lære akademisk polsk!

Medisinprogrammet er på 6 år og undervisningen foregår på engelsk. Utdanningen gir 360 studiepoeng, og etter å ha fullført programmet har studenten oppnådd tittelen Medical Doctor (MD).

Tannlegeprogrammet

Lengde: 5 år, 300 studiepoeng

Tannlegeprogrammet her er på 5 år og er kjent for sin høye kvalitet og topp moderne utstyr. I de to første årene leser du hovedsakelig grunnleggende teoretiske kurs i blant annet anatomi, medisinsk kjemi, biologi, biofysikk, fysiologi, histologi og cellebiologi. I løpet av år to starter du også kliniske forberedende kurs med praktiske elementer innen blant annet farmakologi, patofysiologi, mikrobiologi og medisinsk psykologi. De kliniske kursene starter i løpet av den siste delen av ditt fjerde studieår når du skal studere pediatrisk tannpleie, endodonti, ortodonti, proteselære, oralkirurgi etc.

På begynnelsen av studiet vil du studere obligatoriske kurs i polsk. Kursene er der for at du skal kunne kommunisere med pasientene dine under de kliniske kursene. Du trenger ikke å lære akademisk polsk!

Tannlegeprogrammet er på 5 år og undervisningen foregår på engelsk. Etter eksamen må du ta hovedeksamen for tannleger i Polen (LDEK) for å få din autorisasjon. Programmet tilsvarer 300 studiepoeng, og etter å ha fullført programmet har studenten oppnådd tittelen Lekarz-Dentysta (Tannlege).

Hvorfor er det dyrere å studere til tannlege?

Det er veldig vanlig at det er dyrere å studere til tannlege enn det er å studere til lege. Dette er fordi tannlegeyrket er et mye mer praktisk enn legeyrket. En legestudent har en mye større del teoretisk undervisning enn en tannlegestudent, som ofte må starte med praktiske øvelser mye tidligere. Dette gjør tannlegeutdanningen dyrere for universitetene. Det medisinske yrket inneholder mye mindre praktisk arbeid enn mange tror – vil du derfor arbeide mer «hands on» med pasienter, så er kanskje tannlege et bedre studievalg for deg.

EduPlanets PreMed kurs

Varighet: 7-15 uker

EduPlanets PreMed har to formål. Først av alt er kurset planlagt slik at det best mulig skal forberede deg for å bestå opptakstesten til et medisinsk universitet. Det andre målet er at du skal få en god start på dine medisinske studier.

Vår lærer har svært lang erfaring med forskning og undervisning på disse områdene, og er en meget god lærer. Fra læreren får du også vite hva universitetene vanligvis tar opp på opptaksprøven, og ikke minst hva som ikke kommer på prøven, slik at du ikke trenger å bruke tid på unødvendige temaer. Hvis dette høres interessant ut, kan du lese mer på EduPlanets PreMed.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Szczecin - Polen - Pomeranian Medical University.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

Vil du studere medisin i utlandet? Ønsker du å ta et språkkurs, eller en grad i Europa, USA eller Australia? Hos EduPlanet kan du søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Vi hjelper deg med å studere medisin i utlandet

Vi elsker jobben vår og brenner for å hjelpe deg med å komme inn på ditt drømmestudie innen medisin, tannlege eller veterinær. Hvis du forteller oss om bakgrunnen din, karakterene dine og dine ønsker for medisinutdanning, så skal vi ærlig fortelle deg om sjansene dine for å komme inn på de ulike universitetene og hjelpe deg med søknaden din.

Med EduPlanet kan du søke på mest anerkjente universitetene i hele Europa. Flere av universitetene våre har opptaksprøver i stedet for at man søker på karakterer fra videregående skole. Dette betyr at alle, også de som ikke fikk så gode karakterer på videregående, har muligheten til å starte på sin drømmeutdannelse! Vi har derfor medisinuniversitet som har både søknad gjennom karakterer fra videregående og opptaksprøve. Vi veileder deg til det som passer deg best.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak med karakterer og/eller opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed-kurs
 • Medisinwebinarer hver uke
 • Facebookgrupper for Medisinstudenter

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95 % av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. 

Unikt konsept – undervisning i sanntid, online med klasse

På vårt verdensledende PreMed-kurs møter du læreren din og klassen online via datamaskin. All undervisning er på engelsk og følger en klar kursplan. Du velger selv hvor du vil være, så lenge du kan delta uforstyrret, for eksempel hjemmefra eller fra et annet sted. Lett og tilgjengelig! Dine klassekamerater kommer fra både Norge, Sverige og andre land. Alle leksjoner blir også spilt inn, slik at du som kursdeltaker har online-tilgang 24/7 i 6 måneder – repetisjon som er gull verdt. Ingen andre PreMed-kurs har kan tilby dette til en så lav pris.

Hvorfor velge EduPlanet?

Vi har lang erfaring fra bransjen i både Norge og Sverige. Vi er stolte over det store antallet studenter vi hittil har hjulpet med å reise utenlands. Siden starten har vi brent for samme sak – å gi alle, uansett alder, bakgrunn eller behov sjansen til å studere utenlands.

EduPlanet står for gleden til å reise, oppleve og lære – vi vet at et språkkurs og utdanning i utlandet er et minne for livet som kanskje forandrer mer enn du tror. Vi brenner for å gi alle sjansen til å oppdage seg selv og verden, oppleve nye kulturer, få ny kunnskap og møte mennesker.

Engasjement

Hos oss er du ikke en i mengden! Vår misjon er å veilede deg slik at du finner rett kurs eller studieprogram og skole. Vi bryr oss om deg fra begynnelse til slutt. Det kommer du til å merke! Vi gir deg omsorgsfull og ærlig veiledning!

Kunnskap

Vi legger ned mye tid og ressurser i å tilegne oss kunnskap for å kunne gi deg den studieveiledningen du fortjener. Vi holder oss oppdatert på endringer i studieprogram, Lånekassens reglement og autorisasjonsordninger. Du kan være trygg på at den informasjonen vi gir deg er korrekt.

Bredt utvalg

EduPlanet er representant for et hundretall skoler rundt om i verden. At vi jobber så bredt og med både college, universiteter og språkskoler gjør oss unike. Vi har språkskoler for alle de store språkene og utdanninger innen de fleste fagområder på etablerte skoler. Vi kan også tilby en egen PreMed-skole for de som vil øke sine sjanser til å komme in på medisin- og veterinærutdanninger i utlandet. Vi ser til at du får riktig utdanning eller språkkurs på rett skole og studiested.

EduPlanet er godkjent av ANSA

EduPlanet er godkjent av ANSA som leverandør av utdanning i utlandet. Det betyr at vi følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Vis alle utdanninger fra EduPlanet