Profesjonsstudium

Medisin - Praha - Tsjekkia - Charles University

EduPlanet , i Praha
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Medisin - Praha - Tsjekkia - Charles University

studere medisin i praha - eduplanet

Høy kvalitet | Opptaksprøve | Etablert og høyt ranket universitet

Studer medisin i Tsjekkia

Ønsker du å bli lege og samtidig få nye opplevelser gjennom utenlandsstudier? Søk på Charles University i Praha gjennom EduPlanet; et av verdens eldste universiteter, med røtter helt tilbake til 1348.

De første fakultetene var, som ved andre universiteter grunnlagt i samme periode, teologi, liberal arts, jusstudier og medisin. Gjennom universitetets historie har studentene kommet fra hele Europa, og Charles har med andre ord lang erfaring med å ta imot internasjonale studenter på den beste måten.

Charles University er rangert som en av de fremste universiteter i verden, og med en grad herfra har du en utdanning i verdensklasse. Universitetet ligger i den øvre sjiktet på en rekke kjente rangeringslister, inkludert lista til bl.a. QS World University Rankings og Times Higher Education World University Rankings. I Tsjekkia er Charles University øverst på listen, og er et av de høyest rankede i Europa.

Andre fakultetet for medisin

Det medisinske fakultetet ved Charles University er delt inn i tre underfakulteter, som kalles første, andre og tredje medisinske fakultetet. Fakultetet EduPlanet samarbeider med er det andre, som er kjent for sine høye opptakskrav i forhold til første og tredje. Dette kan høres ut som en ulempe, men er derimot til din fordel. I motsetning til f.eks. det første fakultetet som «siler ut» studenter i begynnelsen av utdanningen. Dette gjøres ikke på andre fakultetet og det betyr at når du er kommet inn, kan du være sikker på at din plass er trygg.

Det andre fakultetet ble dannet i første del av det 1900 -tallet for å møte det økende behovet for utdannede leger, og hadde fra begynnelsen av en pediatrisk fokus. I dag utdanner de mer enn 1000 studenter årlig til leger. Hittil er det andre fakultet fakultetet det med minst antall skandinaviske studenter, men dette er i ferd med å endre seg.

Praha

Mange anser Praha som en av de vakreste hovedstedene i Europa med sine brosteinsgater, kupler fra barokken og spir fra middelalderen. Hovedstaden kalles ofte en magisk og vakker by og med en romantisk atmosfære.

Praha har et uendelig utvalg av aktiviteter på fritiden. I tillegg til utallige kafeer, barer og restauranter har universitetet også et stort antall studentforeninger både innen det andre fakultetet og med resten av Charles University. Som internasjonal student blir du godt tatt imot av eldre studenter under Freshers Week og blir raskt inkludert.

Hvis du virkelig vil fokusere på studier, finner du flere biblioteker og andre gode studielokaler rundt om i Praha, hvorav den ene er åpen 24 timer i døgnet (!). Men husk – man spurter ikke gjennom et maraton, og man får det mye bedre, ved å ha litt moro utenfor studiene.

Medisinstudier i utlandet innen EU/EØS

Det er et trygt valg å studere medisin i et EU/EØS-land fordi det finnes spesielle medisinske retningslinjer i EU/EØS. Disse direktivene betyr at hvert medlemsland godkjenner ditt diplom fra et annet EU/EØS-land, og lar deg jobbe som lege uten å kreve særskilte opplærings- eller språkkunnskaper.

For å kunne jobbe som lege etter at du har fullført medisinske studier i utlandet, må du søke om autorisasjon fra Helsedirektoratet. Du kan kontakte Helsedirektoratet hvis du har flere spørsmål om hvordan autorisasjonsordningen fungerer.

Vår unike hjelp for Medisin

 • Bredt valg av medisinutdanninger utenlands
 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak ved karakterer og opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering
 • Egne PreMed kurs
 • Medisinwebinar hver uke
 • Facebookgrupper for medisinstudente
For kontakt eller mer informasjon om Medisin - Praha - Tsjekkia - Charles University, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

Student Residence

Førsteårselever har tilgang til Charles Universitys student residence. Det finnes en rekke forskjellige residences på flere steder rundt i Praha. Hvis du vil bo på et av disse, anbefaler vi at du søker i god tid – det blir raskt fullt.

Na Větrníku dorm

Student residence med dobbeltrom i et rolig boligområde. Tilgang til kjøkken. Badet deles med andre beboere. Internett-tilkobling er tilgjengelig på rommet.

Hvězda dorm

Student residence med dobbeltrom i et rolig boligområde med nærhet til flere parker. Tilgang til kjøkken. Bad er delt med andre beboere. Internett-tilkobling er tilgjengelig på rommet. I kjelleren har Hvězda studentklubb hyggelige aktiviteter om kvelden.

Komenského dorm

Student residence med enkeltrom og dobbeltrom nærmere byen med nærhet til flere parker. Residence består av mindre «enheter» med to dobbeltrom eller enkeltrom som deler kjøkken og bad.

Kajetánka dorm

Student residence med enkeltrom og dobbeltrom nærmere byen med nærhet til flere parker. Internett-tilkobling er tilgjengelig på rommet. Korridoren består av mindre «enheter» med to dobbeltrom eller enkeltrom som deler bad. Kjøkkenet deles med alle.

Hostivař residence

Studentbolig med dobbeltrom på den andre siden av byen. Tilgang til både WiFi og LAN. Residence består av et dobbeltrom med felles bad. Kjøkken seles med alle. I første etasje er det en hall med studierom og TV-rom. Kafeteria finnes i bygningen.

Leilighet eller rom – kortere eller lengre period

For de som ikke ønsker å bo i studentboliger, er det mulig å finne innkvartering andre steder. Mange studenter får hjelp av såkalte boligagenter som mot ca. en måneds leie hjelper deg med å finne en passende bolig.

Opptakskrav/Søknad

Hvis du vil ha en ordentlig gjennomgang av søknaden til Charles University og våre øvrige medisinuniversiteter, er du velkommen til åregistrere deg på EduPlanets Medisinwebinarersom holdes regelmessig. Vi går gjennom søknadsprosessene, søknadskrav og generell informasjon om alle medisinskolene vi samarbeider med, etterfulgt av en åpen spørsmålsrunde. For å registrere deg for webinaret, sender du navn, e-postadresse, telefonnummer og fødselsdato på linken over!

Opptakskrav

Kortfattet: Opptaksprøve i biologi, kjemi, fysikk og logikk

For å komme inn på Charles University må du bestå universitetets opptaksprøve, som holdes på universitetet i Praha. Du må ha et vitnemål fra videregående med generell studiekompetanse når du starter studiet, men det er mulig å søke og ta eksamen allerede før du er ferdig med 3. klasse.

Søke om fritak fra opptaksprøven: Har du karakter 5 eller 6 i Fysikk 1/R1 Matte, Kjemi 1 og 2, Biologi 1 og 2, kan du søke om fritak fra opptaksprøven.

Opptaksprøve

Prøven består av fem deler med 60 poeng på hver, biologi, kjemi, fysikk, logikk og et intervju. De fire første delene er skriftlige og du har maksimalt 75 minutter på deg. Hver del består av 15 spørsmål og hvert spørsmål gir 4 poeng. Hvert spørsmål har ett eller flere riktige svaralternativer, og du må ha krysset av på kun de riktige alternativene. Hvis du krysser noe mer eller mindre, får du 0 poeng. Påuniversitetets nettsidefinner du eksempler på spørsmål.

Antall personer som kommer inn bestemmes av skolens representant på dagen for opptaksprøven. Det er med andre ord ingen fast kvote for hvor mange prosent som får opptak. For tidligere tester er grensen for opptak satt til 130 poeng.

Den logiske delen består av oppgaver som ligner på de du finner i en vanlig IQ-test, dvs. bilder der du bør oppdage rekkefølgen og logiske likheter. For å øve på denne delen kan det være bra å teste lignende oppgaver på f.eks. MENSAs nettside og lignende.

Den skriftlige prøven rettes umiddelbart og studentene med de beste resultatene går videre til intervjuet. Ved intervjuet testes din interesse for medisin og din evne til å argumentere og forsvare dine standpunkt. Intervjuet er basert på to tilfeldig utvalgte spørsmål. Du kan få maksimalt 60 poeng på denne delen.

Intervjuet er ganske enkelt, forutsatt at du har et godt nivå i engelsk. Studenten trekker to spørsmål tilfeldig fra et sett med spørsmålskort. Eksempler på spørsmål kan være:

Er det greit for en lege å engasjere seg følelsesmessig hos sine pasienter?
Bør helsevesenet være gratis for alle?
Kan en lege i noen tilfeller tvinge en pasient til å bli behandlet?

Du forventes ikke å gi et «riktig» svar, og de fleste spørsmål har egentlig ikke noe riktig eller feil svar. Det viktigste er at studenten viser at han eller hun kan snakke engelsk rimelig godt, kan resonnere rundt emnet, argumentere for sine standpunkt og vise interesse for emnet.

Les mer om søknadsprosessen hos EduPlanet.

Kostnader

Kontakt EduPlanet for aktuelle kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin - Praha - Tsjekkia - Charles University.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

Vil du studere medisin i utlandet? Ønsker du å ta et språkkurs, eller en grad i Europa, USA eller Australia? Hos EduPlanet kan du søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Vi hjelper deg med å studere medisin i utlandet

Vi elsker jobben vår og brenner for å hjelpe deg med å komme inn på ditt drømmestudie innen medisin, tannlege eller veterinær. Hvis du forteller oss om bakgrunnen din, karakterene dine og dine ønsker for medisinutdanning, så skal vi ærlig fortelle deg om sjansene dine for å komme inn på de ulike universitetene og hjelpe deg med søknaden din.

Med EduPlanet kan du søke på mest anerkjente universitetene i hele Europa. Flere av universitetene våre har opptaksprøver i stedet for at man søker på karakterer fra videregående skole. Dette betyr at alle, også de som ikke fikk så gode karakterer på videregående, har muligheten til å starte på sin drømmeutdannelse! Vi har derfor medisinuniversitet som har både søknad gjennom karakterer fra videregående og opptaksprøve. Vi veileder deg til det som passer deg best.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak med karakterer og/eller opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed-kurs
 • Medisinwebinarer hver uke
 • Facebookgrupper for Medisinstudenter

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95 % av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. 

Unikt konsept – undervisning i sanntid, online med klasse

På vårt verdensledende PreMed-kurs møter du læreren din og klassen online via datamaskin. All undervisning er på engelsk og følger en klar kursplan. Du velger selv hvor du vil være, så lenge du kan delta uforstyrret, for eksempel hjemmefra eller fra et annet sted. Lett og tilgjengelig! Dine klassekamerater kommer fra både Norge, Sverige og andre land. Alle leksjoner blir også spilt inn, slik at du som kursdeltaker har online-tilgang 24/7 i 6 måneder – repetisjon som er gull verdt. Ingen andre PreMed-kurs har kan tilby dette til en så lav pris.

Hvorfor velge EduPlanet?

Vi har lang erfaring fra bransjen i både Norge og Sverige. Vi er stolte over det store antallet studenter vi hittil har hjulpet med å reise utenlands. Siden starten har vi brent for samme sak – å gi alle, uansett alder, bakgrunn eller behov sjansen til å studere utenlands.

EduPlanet står for gleden til å reise, oppleve og lære – vi vet at et språkkurs og utdanning i utlandet er et minne for livet som kanskje forandrer mer enn du tror. Vi brenner for å gi alle sjansen til å oppdage seg selv og verden, oppleve nye kulturer, få ny kunnskap og møte mennesker.

Engasjement

Hos oss er du ikke en i mengden! Vår misjon er å veilede deg slik at du finner rett kurs eller studieprogram og skole. Vi bryr oss om deg fra begynnelse til slutt. Det kommer du til å merke! Vi gir deg omsorgsfull og ærlig veiledning!

Kunnskap

Vi legger ned mye tid og ressurser i å tilegne oss kunnskap for å kunne gi deg den studieveiledningen du fortjener. Vi holder oss oppdatert på endringer i studieprogram, Lånekassens reglement og autorisasjonsordninger. Du kan være trygg på at den informasjonen vi gir deg er korrekt.

Bredt utvalg

EduPlanet er representant for et hundretall skoler rundt om i verden. At vi jobber så bredt og med både college, universiteter og språkskoler gjør oss unike. Vi har språkskoler for alle de store språkene og utdanninger innen de fleste fagområder på etablerte skoler. Vi kan også tilby en egen PreMed-skole for de som vil øke sine sjanser til å komme in på medisin- og veterinærutdanninger i utlandet. Vi ser til at du får riktig utdanning eller språkkurs på rett skole og studiested.

EduPlanet er godkjent av ANSA

EduPlanet er godkjent av ANSA som leverandør av utdanning i utlandet. Det betyr at vi følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Vis alle utdanninger fra EduPlanet