Profesjonsstudium
Ingen anmeldelser

Medisin - Praha - Tsjekkia - Charles University

EduPlanet , i Praha
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Vårsemester og Høstsemester Se detaljer
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Vårsemester og Høstsemester Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Medisin - Praha - Tsjekkia - Charles University

studere medisin i praha - eduplanet

Studer medisin i Tsjekkia

Ønsker du å bli lege og samtidig få nye opplevelser gjennom utenlandsstudier? Søk på Charles University i Praha gjennom EduPlanet; et av verdens eldste universiteter, med røtter helt tilbake til 1348.

På Charles University vil du møte studenter fra hele Europa. Universitetet er rangert som ett av verdens fremste universiteter i verden, og har stort fokus på forskning. Her kan du ta medisinutdanning, hvilket gir deg tittelen Medical Doctor (MD).

EduPlanet samarbeider med ett av Charles Universitys medisinske fakultet, som ble grunnlagt på starten av 1900-tallet. I dag utdanner de årlig mer enn tusen leger, og en økende andel av disse er fra Norden. I området finnes det flere biblioteker og studielokaler tilgjengelig for deg som student.

Medisinutdanningen

Medisinprogrammet går over 6 år og undervises på engelsk. De første tre årene består i hovedsak av teoretiske emner, blant annet kurs i biokjemi og anatomi. De tre siste årene fokuserer mer på det kliniske aspektet. I disse inngår kurs i pediatri, farmakologi og internmedisin. Undervisningen foregår på byens universitetssykehus, hvilket krever at studentene også tar kurs i tsjekkisk språk. 

Medisinstudier i utlandet – GÅR DET?

Et vanlig spørsmål blant studenter som er interesserte i å studere medisin i utlandet, er hvordan det rent praktisk fungerer med tanke på autorisasjon og lisens. Dette er sjeldent et problem, ettersom det finnes EU-direktiver som likestiller medisinutdanninger i alle EU-land.

Jobbe i hvilket EU-land du vil

For å kunne jobbe som lege etter at du har fullført medisinske studier i utlandet, må du søke om autorisasjon fra Helsedirektoratet. Ettersom det er spesielle medisinske retningslinjer i EU/EØS, er det trygt å ta medisinutdanningen i et av disse landene. Et godkjent diplom og autorisasjon fra Helsedirektoratet tillater deg å jobbe som lege uten særskilte opplærings- eller språkkunnskaper. 

For kontakt eller mer informasjon om Medisin - Praha - Tsjekkia - Charles University, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

Praha – en av de vakreste byene i Europa

Mange anser Praha for å være en av de vakreste hovedstadene i Europa, med sine brosteinsgater, kupler fra barokken og spir fra middelalderen. Hovedstaden omtales ofte som en magisk og vakker by, og mange drar tilbake hit på grunn av den romantiske atmosfæren.

Bolig

Som student kan du velge mellom ulike boligalternativ, alt etter hva du foretrekker. Vil du leie en privat leilighet eller et rom, er det enklest å få tips om seriøse utleiere fra skolen. Det finnes også en rekke studentboliger, som kan passe for deg som raskt vil komme inn i studielivet og lære å kjenne andre studenter. Studentboligene ligger 1,5-13 km fra skolen og blir rask fylt opp. Vær derfor ute i god tid, dersom du foretrekker dette alternativet.

Fritid

Praha har et hav av fritidsaktiviteter å by på. I tillegg til utallige kafeer, barer og restauranter, har universitetet et stort antall studentforeninger – noen for spesifikke fakulteter og noen felles for hele Charles University. Som internasjonal student blir du tatt varmt imot av eldre studenter under Freshers Week, og du vil raskt komme inn i fellesskapet.

Du som virkelig ønsker å fokusere på studiene, kan finne flere biblioteker og andre bra studielokaler rundt om i Praha. Ett av dem er åpent døgnet rundt!

Opptakskrav/Søknad

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til Charles University, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Opptakskrav

For å få opptak på Charles University, må du ha bestått en opptaksprøve som du tar i Praha (les mer om dette nedenfor). Du må også ha vitnemål fra videregående skole for å kunne få opptak. Vanligvis er grensen for opptak satt til 130 på opptaksprøven.

Opptaksprøven

Prøven består av fem deler med 60 poeng på hver; biologi, kjemi, fysikk, logikk og et intervju. Du har maks 75min på de fire første delene. Disse er skriftlige og består av 15 spørsmål hver, hvorav hvert spørsmål gir 4 poeng. Hvert spørsmål har ett eller flere riktige svaralternativer, og du må ha krysset av på kun de riktige alternativene. Hvis du krysser noe mer eller mindre, får du 0 poeng.

Intervjudelen er ganske enkel, forutsatt at engelskferdighetene dine er gode. Studenten trekker to tilfeldige spørsmål fra et sett med spørsmålskort. Eksempel på spørsmål kan være:

 • Er det ok for en lege å engasjere seg følelsesmessig i sine pasienter?
 • Skal helsetjenester være gratis for alle?
 • Kan en lege i noen tilfeller tvinge en pasient til behandling?

Program

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Sveriges beste veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøver til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende

Kostnader

Kontakt EduPlanet for aktuelle kursavgifter, eller sjekk deres nettside. 

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin - Praha - Tsjekkia - Charles University.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for språkkurs og medisinutdanning i utlandet. I tillegg tilbys studier innenfor andre studieretninger i Europa, USA og Australia. Du kan søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av våre studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis! Velkommen!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. Kursene foregår på engelsk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver eller karakteropptak

Følgende medisinuniversiteter har opptaksprøver eller karakteropptak:

 • Masaryk University i Brno, Tsjekkia
 • University of Debrecen, Ungarn
 • Pavol Jozef Šafárik University i Kosice, Slovakia
 • University of Nicosia Medical School i Nicosia, Kypros
 • Charles University i Praha, Tsjekkia
 • Riga Stradins University på Riga, Latvia
 • Pomeranian Medical University i Szczecin, Polen
 • University Targu Mures Medical Campus i Hamburg, Tyskland
 • Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas, Litauen

Stort engasjement og omfattende hjelp

EduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet ønsker deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet