Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Kosice - Slovakia - Pavol Jozef Safarik University

EduPlanet
Sammendrag
Profesjonsstudium
Kosice
Heltid
Kontakt lånekassen
Vårsemester og Høstsemester
Klasserom

Medisin & Tannlege - Kosice - Slovakia - Pavol Jozef Safarik University

Utdann deg til tannlege eller lege i Slovakia

Byen Košice har sterke akademiske tradisjoner hvor det første universitetet ble grunnlagt allerede på 1600-tallet. Det medisinske fakultetet tilbyr kurs i generell medisin og odontologi med høyt utdannede professorer og mange internasjonale mange internasjonale studenter. 

Spesialtilbud

Du som søker på Pavol Jozef Šafárik University gjennom EduPlanet mottar helt kostnadsfritt skolens offisielle forberedelsesmateriale, og får i tillegg gratis informasjonsmøter på nett om hvordan du best mulig forbereder deg til opptaksprøven!

Medisin

Medisinutdanningen går over 6 år og undervises på engelsk. Etter avsluttet utdanning får du tittelen "Doctor of General Medicine" (MUDr., hvilket tilsvarer MD). I løpet av de to første studieårene studerer du det slovakiske språket ved siden av de medisinske emnene. Du skal kunne språket på et nivå som er tilstrekkelig for å kunne kommunisere med pasienter i praksisperioden.

Fra fjerde semester begynner du også å lese valgfrie emner (f.eks. Medical Law, Biostatistikk). Som valgfag kan du velge et valgfritt emne fra de som er undervises på det medisinske fakultet, men også på andre fakulteter. For å få tildelt en grad, må man bestå den avsluttende eksamen i både obligatoriske og valgfrie fag.

Medisinstudier i utlandet - Går det?

Et vanlig spørsmål blant studenter som er interesserte i å studere medisin i utlandet, er hvordan det rent praktisk fungerer med tanke på autorisasjon og lisens. Dette er sjeldent et problem, ettersom det finnes EU-direktiver som likestiller medisinutdanninger i alle EU/EØS-land.

Tannlege

Tannlegeutdanningen ved P. J. Safarik University går også over 6 år. Etter avsluttet utdanning har du oppnådd tittelen "Doctor of Dental Medicine" (MDDr., tilsvarende DMD). I de to første studieårene må du studere det slovakiske språket ved siden av de medisinske emnene. Etter fullført utdanning kan du arbeide som tannlege.

For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege - Kosice - Slovakia - Pavol Jozef Safarik University, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

KOŠICE – en vakker kulturby

Košice er Slovakias nest største by, med rundt 260.000 innbyggere. Byen er svært vakker, og har mange gamle og spektakulære bygninger, kirker og historiske monumenter. Byen ble grunnlagt på 1200-tallet og som en av Europas fremste kulturhovedstader, finnes det mye å gjøre i byen. En kan besøke museer og kunstgallerier, gå på teater eller kino, eller nyte noen av byens musikk-klubber. Du kan også bli med i en av universitetets studentforeninger. Byen er også en ungdommelig by, der gjennomsnittsalderen på befolkningen er 35 år.

Bolig

Universitetet kan hjelpe førsteårsstudenter med å finne bolig på studentherberger, men mange studenter foretrekker å finne sin egen bolig. Ønsker du egen eller delt leilighet, kan det være lurt å dra til Košice for å lete etter dette noen dager før skolestart. EduPlanet kan hjelpe deg med lenker til boligsider, samt med kontaktinformasjon til studentherberger/kollektiver. 

Opptakskrav/Søknad

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til Pavol Jozef Šafárik University, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Krav

 • Personlig søknadsskjema
 • Legeattest
 • Kopi av pass og passfoto
 • Søknadsavgift: 30 EUR
 • Vitnemål fra VGS 
 • Agentbevis som viser at du søker via EduPlanet og informasjon om prøvedato du har valgt

Opptaksprøven

For å få opptak til medisin- eller tannlegeutdanningen, må du bestå en opptaksprøve i kjemi og biologi, samt ha gode engelskferdigheter. Opptaksprøven består av 100 spørsmål i kjemi og 100 spørsmål i biologi, som du har 2,5 timer på deg til å besvare. EduPlanet arrangerer hvert år denne prøven mot en avgift. Du kan velge å ta prøven i Slovakia.

Når du søker gjennom oss, får du et kompendium med øvingsmateriale til UPJS, 600 spørsmål innen kjemi og 600 innen biologi med 8 svaralternativer og fasit. Spørsmålene på opptaksprøven er hentet fra dette kompendiet og er derfor identiske med de spørsmålene som er i øvingskompendiet, bortsett fra at det bare er 4 svaralternativer per spørsmål på opptaksprøven. Alle søkere som tar eksamen får ulike spørsmål fra kompendiet.

Fordelen med EduPlanet

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er Sveriges største agent for medisinstudier. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Norges og Sveriges beste veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøve arrangert i Norge til rimelige priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • Engasjerte veiledere som bryr seg om at du skal få plass der du vil, og være godt forberedt til dine eventuelle studier. 

Kostnader

Medisin- og tannlegeprogrammet

Kontakt EduPlanet for aktuelle semester- og prøveavgifter eller se deres hjemmeside.

EduPlanet tar ingen ekstra kostnader for å hjelpe deg med din søknad til University of Pavol Jozef Safarik. Du betaler alle kursavgifter direkte til skolen. Kontakt EduPlanet allerede i dag for søknadsskjema, karaktervurdering eller mer informasjon!

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Kosice - Slovakia - Pavol Jozef Safarik University.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for språkkurs og medisinutdanning i utlandet. I tillegg tilbys studier innenfor andre studieretninger i Europa, USA og Australia. Du kan søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av våre studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis! Velkommen!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. Kursene foregår på engelsk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver eller karakteropptak

Følgende medisinuniversiteter har opptaksprøver eller karakteropptak:

 • Masaryk University i Brno, Tsjekkia
 • University of Debrecen, Ungarn
 • Pavol Jozef Šafárik University i Kosice, Slovakia
 • University of Nicosia Medical School i Nicosia, Kypros
 • Charles University i Praha, Tsjekkia
 • Riga Stradins University på Riga, Latvia
 • Pomeranian Medical University i Szczecin, Polen
 • University Targu Mures Medical Campus i Hamburg, Tyskland
 • Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas, Litauen

Stort engasjement og omfattende hjelp

EduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet ønsker deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet

Kontaktinformasjon til EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet
Lienga 6
1414 Trollåsen


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Kosice - Slovakia - Pavol Jozef Safarik University:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!