Vis studentum.no som: Mobil

Medisinutdanning i Praha

Study in Prague
Sammendrag
Heltid
Praha
6 år
Profesjonsstudium
Oppstart: September - Praha
Ja

Medisinutdanning i Praha

leger

Studere medisin i Praha på Charles University

Vil du studere medisin i utlandet? Medisinstudiet ved Charles University, Third Faculty i Praha er et 6 årig fulltidsstudie bestående av totalt 12 semestre. Studiet gir full legeautorisasjon i hele Skandinavia etter 6 år.

Alle forelesninger og seminarer ved medisinstudiet foregår på engelsk. Det samme gjelder prøver, oppgaver og alt arbeid knyttet til skolen.

Utdanningsforløpet

Medisinstudiene ved Charles Univeristy er delt inn i tre grunnleggende sykluser:

Syklus 1 (1. og 2. år) – Grunnleggende biomedisinske vitenskaper – integrerer teoretiske fag i følgende moduler: Strukturer og funksjon av menneskelig kropp; Cellebiologi og genetikk; Biofysikk og informatikk; metodikk; Pasienters behov. Dessuten er det flere frittstående kurs (f.eks. Medisinsk terminologi - latin).

Syklus 2 (3. og 4. år) – Prinsipper for klinisk medisin – består av disse modulene: Teoretiske grunnlag for klinisk medisin, klinisk propedeutikk, grunnleggende kliniske problemer og obligatoriske valgfrie kurs.

Syklus 3 (5. og 6. år) – Klinisk forberedelse – består av disse modulene: Intern medisin; Kirurgi; Gynekologi og obstetrikk; Barneleger og forebyggende medisin.

Undervisningsprosessen evalueres jevnlig av studenter. Studentene er involvert i diskusjoner om rammene og målene for studiene ved fakultetet.

Tsjekkiske språkkurs tilbys for internasjonale studenter i løpet av 1., 2. og 3. studieår (leksjoner er inkludert i læreplanen for syklus 1 og 2 og i studieavgiften) for å forberede dem på kommunikasjon med pasienter.

Den grunnleggende filosofien til fakultetet er å understreke gradvis forbedring av forholdet mellom lærer og student.

Den første måneden

DOBRONICE

I Praha møter studentene en myk start på studielivet hvor skolen fokuserer på at studentene skal bli godt kjent før skoleåret starter på ordentlig. I starten av september blir alle elevene invitert med på en leir som heter "Dobronice". Dette er en langhelg full av morsomme aktiviteter og fester som alle burde få med seg. Her møter du dine kommende studiekamerater, eldre studenter som dere kan spørre om alt mulig og mange av lærerne i en uformell og hyggelig setting. De tsjekkiske elevene er også med. Kjempegøy!


TSJEKKISK SPRÅKKURS

Etter Dobronice skal alle studentene gjennom ett par ukers språkkurs i tsjekkisk. Dette er en god tid til å flytte godt inn i leiligheten, dra på IKEA, bli kjent med byen og bli bedre kjent med de du møtte på Dobronice. Språkkurset varer noen timer hver dag hvor dere vil få grunnleggende tsjekkisk undervisning etterfølgende av en liten prøve på slutten av kurset. Dette er oppleves en myk og hyggelig start på studiene.

FADDERUKEN

Sist, men ikke minst så kommer Fadderuken! Det er en uke i slutten av september/starten av oktober. Fadderuken består av en masse arrangement som arrangeres av TRIMED (universitetets studentforening og ANSA). Tidligere år har det vært blant annet fest på båt som kjører langs kanalen i Praha hele kvelden, konserter med gratis mat og drikke på skolen, Beachvolleyball-turnering og mye mer.

Når fadderuken er ferdig så starter det faktiske studiet, ca én måned etter at du først reiste til Praha. Under denne tiden burde du ha hatt god tid til å innrede leilighet, bli kjent med en hel masse folk og forhørt deg om studietips fra elever på høyere år. Bruk denne tiden godt til dette så er du klar for å endelig sette deg foran bøkene i oktober!

For kontakt eller mer informasjon om Medisinutdanning i Praha, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kostnader

Skolepenger 2021/2022

Skolen koster 350.000 CZK per år, noe som tilsvarer cirka 138.000 NOK. Skolepengene blir støttet av Lånekassen.

Opptakskrav/Søknad

OPPTAKSKRAV

For å søke må du ha generell studiekompetanse og vitnemål med 3-årig videregående skole. Det foreligger ingen karakterkrav eller krav om realfag. Dette betyr at du ikke trenger å ha kjemi, fysikk eller biologi på vitnemålet. Vi må allikevel advare om at du trenger god kompetanse innenfor disse fagene for å bestå opptaksprøven og medisinstudiet dersom du kommer inn. 

Vi gjør også oppmerksom på at du dessverre ikke kan søke med 23/5 regelen, som hospitant eller med realkompetanse som grunnlag. 

SØKNADSPROSESS

For å søke medisinstudiet ved Charles University, Third Faculty of Medicine, må du melde deg på opptaksprøven hos oss i Study in Prague. Du må også søke gjennom Charles University, Third Faculty of Medicine sin egen søknadsportal. Søknadsfristen er 30. april 2021. 

Kontakt Study in Prague for mer informasjon. 

Bosted

Skal man bo på Doormitory eller skal man leie en leilighet? Alene eller sammen med noen andre? Noen av dere flytter kanskje hjemmefra for første gang og da kan det være trygt å flytte sammen med noen som også studerer medisin eller som er fra samme land. Vi vil gjerne hjelpe dere til å finne noen hvis dere ikke skulle finne noen selv.

Universitetet tilbyr tak over hodet for alle elevene på doormitory i Hostivar, dette er billig, lav standard og et stykke utenfor byen. Vi i Study in Prague anbefaler ikke opphold på doormitory annet enn som en kortvarig løsning. Praha er en billig by å bo i så vi vil anbefale at dere finner en leilighet med det samme.

Det er mange steder man kan lete etter et sted å bo. Under har vi lagt til sider dere kan se etter leilighet på. Husk å se etter hvor i byen leiligheten ligger. Praha 2 og Praha 10 er der de aller fleste studentene bor, men det er også mulig å finne noe utenfor som ikke er alt for langt vekk.

Om Praha

STUDERE MEDISIN I  VAKRE PRAHA

Bo i en av Europas best bevarte og vakreste byer. Med fantastisk arkitektur og krokete gater, byr byen på severdigheter rundt hvert hjørne.

Praha er Tsjekkias største by og hovedstad, den 14ende største i den Europeiske Union. Praha er lokalisert midt-vest i Tsjekkia. Landet ligger sentralt i Europa og grenser mot Tyskland, Polen, Slovakia og Østerrike.

Fakta

  • Innbyggere: 1,3 millioner (2,6 millioner inkl. forsteder)
  • Areal: 496 km²
  • Språk: Tsjekkisk
  • Grunnlagt: 8. Århundre
  • Tidssone: Central European Time (samme som i Norge)
  • Klima: Årstidene i Praha forekommer i de samme månedene som vi er vandt med i Norge. Juli (gj.snitt 18°C) utgjør den varmeste måneden og Januar (gj.snitt:-1°C) den kaldeste

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisinutdanning i Praha.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Study in Prague

praha tsjekkia

Study in Prague: Studer medisin i Tsjekkia på Charles University

Studer medisin i utlandet ved prestisjefulle Charles University, Third Faculty of Medicine. 

Det tredje fakultetet ved Charles University tilbyr et fulltidsstudie til skandinaviske studenter som vil studere medisin i utlandet. Medisinstudiet er støttet av lånekassen. Det er enkelt å søke, første steg er å melde opp til opptaksprøven. Andre steg er å søke gjennom skolens søknadsskjema. Opptaksprøvene for skoleåret 2021/2022 vil bli avholdt avholdt den 15. Juni 2021. Opptaksprøvene vil bli avholdt på nett som en hjemmeeksamen. 

  Les mer om medisinstudiet her

Charles University, Third Faculty of Medicine

Charles University, også kjent som University of Prague, er det eldste og største universitetet i den Tsjekkiske Republikk. Det prestisjefulle universitetet i Praha har en lang tradisjon med å utdanne norske og skandinaviske medisinstudenter. Medisinstudiet ved Charles University gir full legeautorisasjon i hele Skandinavia etter 6 år. Det tredje fakultetet tilhører universitetssykehuset Vinohrady Nemocnice der studentene vil tilbringe deler av studiehverdagen sin.

Bli kjent med fakultetet 

Charles University har tidligere organisert åpen dag på skolen i løpet av våren for å møte de nye Skandinaviske søkerne i Praha. Som et substitutt for dette har skolen opprettet en ny og egen hjemmeside for at studentene skal kunne bli bedre kjent med fakultetet. Trykk her for å komme til siden.

Covid-19

Som flere land i Sentral-Europa så er Tsjekkia hardt rammet av Koronaviruset. Skolen har som følge av dette innført en rekke tiltak og retningslinjer for å dempe smittespredningen. For skoleåret 2021/2022 vil det bli tilbudt nettundervisning i alle ikke-praktiske fag. 

Vis alle utdanninger fra Study in Prague

Kontaktinformasjon til Study in Prague

Study in Prague

Ruská 2411, 100 00 Praha 10-Vinohrady

Tlf: 53710453
Mobil 92222302 / 41190412

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler

Åsmund
Jeg har selv studert 3 år i Praha på 3. fakultetet og har fått mange minner for livet. Praha er en fantastisk storby det alltid skjer noe, det perfekte sted å være student! Jeg vil også anbefale 3. fakultetet fordi det er der flest nordmenn drar og fordi lærerne er mindre strenge og autoritære på. Jeg følte at de ønsker å hjelpe deg med å stå ek...
Vis hele omtalen
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisinutdanning i Praha:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler