Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Debrecen - Ungarn - University of Debrecen

EduPlanet
Sammendrag
Profesjonsstudium
Debrecen
Heltid
Kontakt lånekassen

Medisin & Tannlege - Debrecen - Ungarn - University of Debrecen

studere medisin i ungarn - eduplanet

Studere medisin i utlandet på University of Debrecen

Ungarns nest største by - Et av Ungarns største universiteter - Opptaksprøve - Bolig på Campus

Om skolen

EduPlanet presenterer et nytt tilskudd blant sine medisinuniversiteter! Denne gangen er det University of Debrecen (UD) i Ungarn. UD har eksistert som universitet siden midten av 1500-tallet, og har per nå omtrent to tusen medisin- og tannlegestudenter. 

Debrecens Universiteter har gjennom årene blitt det viktigste kulturelle senteret i hele Ungarn. I år 2000 ble også The Colleges and University of Agriculture, Lajos Kossuth University og Medical University etablert. I dag studerer ca 26,000 studenter i byen, hvorav rundt 3800 er internasjonale studenter.

Medisinstudier utenlands innen EU

Det er et trygt valg å studere medisin i Ungarn, ettersom det finnes egne EU-direktiv som likestillinger medisinutdanninger i alle EU/EØS-land. Disse direktivene innebærer at hver medlemsstat godkjenner utdanningen din fra et annet EU/EØS-land, og gir deg tillatelse til å arbeide som lege eller tannlege uten å stille krav om kompletterende utdanninger eller språkkurs.

For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege - Debrecen - Ungarn - University of Debrecen, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

Debrecen

Debrecen er et av Ungarns kulturelle sentrum, i tillegg til å være den nest største byen målt i innbyggerantall. Debrecen byr på variert arkitektur, med gamle vakre hus rike på detaljer og utsmykninger, statlige kirker, vakre parker og livlige torg. Ungarn er kjent for sine termalbad, hvor det i Debrecen finnes et med navnet Gyógyfurdö. 

University of Debrecen fokuserer på idrettsarrangementer

Debrecen er også hjemsted for et av Ungarns eldste og største universitet, hvor hovedbygningen er kjent for sin flotte arkitektur.

Som student i Debrecen er det enkelt å fylle fritiden. Her finnes en rekke restauranter og et variert uteliv. Det universitetet fokuserer mest på, er imidlertid varierte idrettsarrangementer. Universitetet legger stor vekt på studentene skal ha det bra under studietiden sin, og tilbyr derfor flere idrettsaktiviteter. Campusen har tennisbaner, fotballbaner og treningssenter, i tillegg til en atletisk klubb som alle studentene er velkommen til å delta i. I klubbens navn (DEAC) kan man konkurrere i blant annet seiling, volleyball, fekting, tennis, bowling, svømming og innendørsfotball.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

 • Vitnemål fra videregående skole
 • Bestått opptaksprøve

Opptaksprøven består av to deler: Én skriftlig prøve (bestående av flervalgsspørsmål, definisjoner, beregninger m.m.) innen områdene biologi og kjemi/fysikk. Du får velge mellom kjemi og fysikk. Om du velger emnet kjemi vil testen i hovedsak inneholde spørsmål om kjemi, men du må også svare på noen spørsmål på grunnleggende nivå i fysikk og motsatt (hver test tar 30 minutter). Den andre delen består av en muntlig prøve i biologi og kjemi/fysikk. 

Tips for å klare opptaksprøven - EduPlanet Premed
For å bestå opptaksprøven må du forberede deg. EduPlanet tilbyr et helt unikt forberedende kurs, såkalt Pre Medical Course, i løpet av våren og høsten hvert år. Kurset holdes på engelsk online og live, med lærere og studenter i Virtual Classrooms. Du kan altså koble deg på fra hvor du vil. Dessuten gjøres det opptak av samtlige leksjoner, slik at du kan bruke disse til repetisjon. Mer informasjon om kurset EduPlanet PreMed finner du også under utdanninger her på Studentum. Kontakt oss gjerne.

Program

University of Debrecen tilbyr to program via EduPlanet: Medisin og Odontologi (Tannlege).

Medisin

Medisinutdanningen går over 6 år (12 semestre) og undervises på engelsk. Utdanningen tilsvarer 360 ECTS. Etter fullført utdanning har studentene oppnådd tittelen Medical Doctor (MD). I løpet av studietiden praktiserer studentene innen allmennhelse, indremedisin, operasjon, gynekologi etc. Oppstart er i september hvert år.

Tannlege

Tannlegeutdanningen går over 5 år (10 terminer) og tilsvarer 300 ECTS. All undervisning foregår på engelsk. Etter fullført utdanning har studenten oppnådd en Doctor of Dental Surgery (DS). På tannlegeutdanningen får du både studere generell medisinske emner og spesielle emner innen medisinsk tannhelse. Etter avsluttet utdanning kan studenten arbeide som tannlege. Oppstart er i september hvert år.

Kostnader

Kostnader per studieår

Medisinutdanningen: 16 900 USD per år
Tannlegeutdanningen: 17 500 USD. per år

Det første studieåret tilkommer noen obligatoriske avgifter, se informasjon nedenfor.

Engangskostnader første semester:

Application fee: 150 USD / ca 1 500 NOK
Entrance fee: 350 USD / ca 3 500 NOK

Hva er inkludert i studieavgiften? 

Studieavgiften inkluderer blant annet en ungarsk sykeforsikring, helsekontroll (separat fra den som kreves ved søknadsprosessen), samt Student Card. EduPlanet anbefaler imidlertid at du også tegner en norsk forsikring før du starter studiene. 

Bokostnader per måned

Auguszta leilighet, Enkeltrom: 870 EUR
Dobbeltrom: 570 EUR 
Campus Dormitory Dobbeltrom: 60 000 HUF*
Private alternativ: Ca 40 000-80 000 HUF

*HUF er den Ungarske valutaen, og 1 NOK tilsvarer omtrent 34 HUF. 

De aller fleste som leier egen leilighet, velger å bo sammen med én eller flere studenter. Du kan derfor ofte dele totalkostnaden for en leilighet på 2-3. Prisen avhenger mye av beliggenheten.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Debrecen - Ungarn - University of Debrecen.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for språkkurs og medisinutdanning i utlandet. I tillegg tilbys studier innenfor andre studieretninger i Europa, USA og Australia. Du kan søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av våre studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis! Velkommen!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. Kursene foregår på engelsk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver eller karakteropptak

Følgende medisinuniversiteter har opptaksprøver eller karakteropptak:

 • Masaryk University i Brno, Tsjekkia
 • University of Debrecen, Ungarn
 • Pavol Jozef Šafárik University i Kosice, Slovakia
 • University of Nicosia Medical School i Nicosia, Kypros
 • Charles University i Praha, Tsjekkia
 • Riga Stradins University på Riga, Latvia
 • Pomeranian Medical University i Szczecin, Polen
 • University Targu Mures Medical Campus i Hamburg, Tyskland
 • Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas, Litauen

Stort engasjement og omfattende hjelp

EduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet ønsker deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet

Kontaktinformasjon til EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet
Lienga 6
1414 Trollåsen


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Debrecen - Ungarn - University of Debrecen:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!