Profesjonsstudium

Medisin - Martin - Slovakia - Comenius University Jessenius Faculty of Medicine

EduPlanet , i Martin
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Medisin - Martin - Slovakia - Comenius University Jessenius Faculty of Medicine

Martin, Slovakia

Jessenius Fakultet of Medicine i Martin (JFMED) er en del av Comenius University, som ligger i Slovakias hovedstad Bratislava. Jessenius Fakultetet befinner seg i byen Martin. Martin er en liten studentby i nordlige Slovakia som tilbyr medisinprogrammet på engelsk, og her finner du også universitetssykehuset «University Hospital Martin».

Jessenius medisinske fakultet rangeres blant de beste fakultetene ved Comenius University, men også blant utmerkede institusjoner for medisinsk utdanning over hele verden. I tillegg til utdanning, vitenskap og forskning prioriterer fakultetet også terapeutisk og forebyggende omsorg. Fakultetet har teoretiske, prekliniske og kliniske arbeidsplasser, men de fleste kliniske undervisningsfasilitetene er på Martin University Hospital.

Medisinstudier i utlandet innenfor EU/EØS

Det er et trygt valg å studere medisin i et EU/EØS-land, som medisinutdanningen i Slovakia, da det finnes spesifikke medisinske direktiver innen EU/EØS. Disse direktivene betyr at hver medlemsstat godkjenner ditt vitnemål fra et annet EU/EØS-land og gir deg tillatelse til å jobbe som lege eller tannlege uten å stille spesifikke krav til tilleggsutdanning eller språkkunnskaper.

For å jobbe som lege eller tannlege etter at du har fullført studier i utlandet, må du søke om autorisasjon fra Helsedirektoratet. Helsedirektoratet fungerer også som en informasjonsenhet for spørsmål om autorisasjoner. Du kan kontakte Helsedirektoratet hvis du har flere spørsmål om hvordan det fungerer med autorisasjon.

Martin

Martin er en hyggelig studentby som ligger i den nordlige delen av Slovakia (nær grensen til Tsjekkia og Polen). Byen er omgitt av fjellene «Malá Fatra» og «Velká Fatra», som om vinteren gir utmerkede forhold for skigåing og slalåm. Det er også et stort utvalg av sommeraktiviteter som fotturer og sykling. Den historiske bykjernen er liten, men koselig. Byen er et perfekt studiested for deg som foretrekker nærhet til vakker natur.

Vår unike hjelp for Medisin

 • Bredt valg av medisinutdanninger utenlands.
 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak ved karakterer og opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering
 • Egne PreMed kurs
 • Medisinwebinar hver uke
 • Facebookgrupper for medisinstudenter
For kontakt eller mer informasjon om Medisin - Martin - Slovakia - Comenius University Jessenius Faculty of Medicine , vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravene

For å kunne søke må du ha fullført videregående skole slik at du har studiekompetanse. Opptak til medisinstudiet ved dette universitetet krever at man består opptaksprøven i kjemi og biologi, og har gode engelskkunnskaper. Prøven består av 40 spørsmål i kjemi og 40 i biologi, med en prøvetid på 2 timer.

Om du søker gjennom oss vil du motta øvingsmaterialet til prøven, i tillegg til øvingsspørsmål for å gi deg innsikt i hvordan prøven vil se ut.

Søknadsprosess:

Vi er med deg gjennom hvert trinn, fra start til slutt. Her er en kort oversikt over stegene og det du må ordne.

 • Fyll ut vårt online søknadsskjema.
 • Ordne søknadsdokumentene.
 • Bestill og gjennomfør opptaksprøven.

For å starte din personlige søknadsprosess, fyller du først ut vårt online søknadsskjema på lenken ovenfor. Du vil snart motta bekreftelse på at du er registrert som søker, sammen med detaljerte instruksjoner om hva du skal gjøre neste for å gjennomføre opptaksprøven.

Når prosessen er i gang, vil du få tildelt en ansvarlig kontaktperson som vil hjelpe deg og som du alltid kan henvende deg til med spørsmål eller bekymringer.

Søknadsdokumenter:

Følgende dokumenter må du deretter sende til oss via e-post for å søke:

 • Legeerklæring om at du er i god form for universitetsstudier. Legen signerer og stempler erklæringen.
 • Kopi av passet ditt.
 • Fullstendig vitnemål
 • Kvittering for betalt søknadsavgift.

 *Du må få et apostillestempel på originaldokumentet fra en  såkalt notarius publicus, etter at du har gjort testen og hvis du har fått opptak. Du trenger også en sertifisert kopi av en oversettelse av ditt vitnemål fra videregående til slovakisk. Oversettelsen kan gjøres i Slovakia av en autorisert oversetter eller om du poster vitnemålet ditt til oversetteren.

Studiefakta, Tittel m.m

Medisinprogrammet

Varighet: 6 år, 360 studiepoeng

Legeprogrammet strekker seg over 6 år, og undervisningen er delt inn i prekliniske og kliniske kurs. Etter fullført program tildeles studenten tittelen «Doctor of General Medicine» (MUDr., tilsvarende MD). Diploma fra JFMED er tilpasset ECTS-systemet, globalt anerkjent og regnes som et kvalitetsstempel for medisinsk utdanning og vitenskap. I løpet av de to første årene studerer man, i tillegg til ulike medisinske emner, det slovakiske språket. Målet er å oppnå språkkunnskaper tilstrekkelig for å kommunisere med pasienter under praksisperioden.

De første tre årene av programmet fokuserer på de grunnleggende aspektene av menneskekroppens struktur og funksjon, samt de grunnleggende begrepene for mekanismene bak underliggende sykdommer. De resterende tre årene fokuserer på å utvikle kliniske ferdigheter og spesialistferdigheter.

Du kan lese mer om studieplanenher.

EduPlanets PreMed

Varighet: 7-15 uker

EduPlanets PreMed kurshar to formål. Først og fremst skal det forberede deg til å bestå opptaksprøven til et medisinsk universitet. Det andre målet er at du skal få en god start på dine medisinske studier.

Vår lærer har svært lang erfaring med forskning og undervisning på disse områdene, og er en meget verdsatt lærer. Fra læreren får du også vite hva universitetene vanligvis tar opp i opptaksprøven, og fremfor alt hva som ikke kommer opp slik at du ikke trenger å bruke tid på ting på som er unødvendig. Hvis dette høres interessant ut, kan du lese mer påEduPlanets PreMed.

Kostnader

Innkvartering

Universitetet kan hjelpe førsteårsstudenter til å finne bolig på studenthostel, men mange studenter foretrekker å finne sin egen bolig. Hvis du vil ha din egen eller delt leilighet, er det godt å ankomme Martin noen dager før skolestart og lete etter bolig på stedet. Man kan også ha studentbolig først, og deretter lete etter noe mer permanent mens du bor der.

The Student Residence

JFMED har to studentboliger som kan reserveres via universitetet. Disse er vanligvis enkle, men har alt man trenger. Begge boligene har nylig blitt renovert og inkluderer Wi-Fi, overvåkningskameraer, vaskeri og fellesområder.

L. Novomeského er en stor bygning med leiligheter. Hver leilighet består av opptil fire rom med delte fasiliteter. Bygningen ligger på en høyde i vakre omgivelser og er bare 10 minutters gange fra byens sentrum. Bygningen gjennomgår for øyeblikket en omfattende, men ikke påtrengende, renovering. Etasjene 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 er nå fullstendig renovert og tilgjengelige for utleie.

P.O. Hviezdoslava studentbolig er en mindre bygning som nylig har blitt totalrenovert. Her bor man i to- eller tremannsrom, og hvert rom har eget bad og kjøkkenkrok. Bygningen ligger bare noen få minutters gange fra byens sentrum. Hvert rom har eget bad og kjøkkenkrok. Bygningen ligger bare noen få minutters gange fra byens sentrum.

Kontakt EduPlanet for informasjon om andre aktuelle kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin - Martin - Slovakia - Comenius University Jessenius Faculty of Medicine .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

Vil du studere medisin i utlandet? Ønsker du å ta et språkkurs, eller en grad i Europa, USA eller Australia? Hos EduPlanet kan du søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Vi hjelper deg med å studere medisin i utlandet

Vi elsker jobben vår og brenner for å hjelpe deg med å komme inn på ditt drømmestudie innen medisin, tannlege eller veterinær. Hvis du forteller oss om bakgrunnen din, karakterene dine og dine ønsker for medisinutdanning, så skal vi ærlig fortelle deg om sjansene dine for å komme inn på de ulike universitetene og hjelpe deg med søknaden din.

Med EduPlanet kan du søke på mest anerkjente universitetene i hele Europa. Flere av universitetene våre har opptaksprøver i stedet for at man søker på karakterer fra videregående skole. Dette betyr at alle, også de som ikke fikk så gode karakterer på videregående, har muligheten til å starte på sin drømmeutdannelse! Vi har derfor medisinuniversitet som har både søknad gjennom karakterer fra videregående og opptaksprøve. Vi veileder deg til det som passer deg best.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak med karakterer og/eller opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed-kurs
 • Medisinwebinarer hver uke
 • Facebookgrupper for Medisinstudenter

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95 % av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. 

Unikt konsept – undervisning i sanntid, online med klasse

På vårt verdensledende PreMed-kurs møter du læreren din og klassen online via datamaskin. All undervisning er på engelsk og følger en klar kursplan. Du velger selv hvor du vil være, så lenge du kan delta uforstyrret, for eksempel hjemmefra eller fra et annet sted. Lett og tilgjengelig! Dine klassekamerater kommer fra både Norge, Sverige og andre land. Alle leksjoner blir også spilt inn, slik at du som kursdeltaker har online-tilgang 24/7 i 6 måneder – repetisjon som er gull verdt. Ingen andre PreMed-kurs har kan tilby dette til en så lav pris.

Hvorfor velge EduPlanet?

Vi har lang erfaring fra bransjen i både Norge og Sverige. Vi er stolte over det store antallet studenter vi hittil har hjulpet med å reise utenlands. Siden starten har vi brent for samme sak – å gi alle, uansett alder, bakgrunn eller behov sjansen til å studere utenlands.

EduPlanet står for gleden til å reise, oppleve og lære – vi vet at et språkkurs og utdanning i utlandet er et minne for livet som kanskje forandrer mer enn du tror. Vi brenner for å gi alle sjansen til å oppdage seg selv og verden, oppleve nye kulturer, få ny kunnskap og møte mennesker.

Engasjement

Hos oss er du ikke en i mengden! Vår misjon er å veilede deg slik at du finner rett kurs eller studieprogram og skole. Vi bryr oss om deg fra begynnelse til slutt. Det kommer du til å merke! Vi gir deg omsorgsfull og ærlig veiledning!

Kunnskap

Vi legger ned mye tid og ressurser i å tilegne oss kunnskap for å kunne gi deg den studieveiledningen du fortjener. Vi holder oss oppdatert på endringer i studieprogram, Lånekassens reglement og autorisasjonsordninger. Du kan være trygg på at den informasjonen vi gir deg er korrekt.

Bredt utvalg

EduPlanet er representant for et hundretall skoler rundt om i verden. At vi jobber så bredt og med både college, universiteter og språkskoler gjør oss unike. Vi har språkskoler for alle de store språkene og utdanninger innen de fleste fagområder på etablerte skoler. Vi kan også tilby en egen PreMed-skole for de som vil øke sine sjanser til å komme in på medisin- og veterinærutdanninger i utlandet. Vi ser til at du får riktig utdanning eller språkkurs på rett skole og studiested.

EduPlanet er godkjent av ANSA

EduPlanet er godkjent av ANSA som leverandør av utdanning i utlandet. Det betyr at vi følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Vis alle utdanninger fra EduPlanet