Profesjonsstudium

Medisin - Milano - Italia - Humanitas University

EduPlanet , i Milano
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Medisin - Milano - Italia - Humanitas University

Moderne campus | Opptaksprøve | Prestisjetungt universitet

Studere medisin i Italia!

Drømmer du om å bli lege og samtidig oppleve en helt ny by i et annet land enn Norge? Da bør du søke på Humanitas University i Italia gjennom EduPlanet! I den populære studentbyen Milano tilbys alt fra shopping, uteliv til fine områder for spaserturer. 

Moderne universitet med gamle aner

Humanitas University (HU) i Milano er unikt fordi universitet ble opprettet og bygget av et sykehus, der campus er innenfor sykehusområdet. Alle lærere er spesialutdannet og jobber som leger og sykepleiere på sykehuset selv. Utdanningene for leger og fysioterapi er på engelsk, og en grad fra skolen fører til autorisasjon i Norge.

Utdanningen ved universitetet holder et høyt nivå, og dette gjenspeiles av opptaksprøven. Du bør derfor være godt forberedt. Kontakt oss dersom du vil ha flere tips om hvordan du best forbereder deg på opptaksprøven.

Milano

Med et dynamisk studentmiljø, rikelig med kulturelle opplevelser og en rekke karrieremuligheter er Milano den ideelle destinasjonen for studenter som ønsker en rik og berikende akademisk opplevelse kombinert med en spennende bylivsstil.
Milano er en pulserende by som kombinerer en rik historie med moderne livsstil og en eksepsjonell akademisk scene! Med en befolkning på over 1,3 millioner mennesker er Milano kjent som Italias finansielle sentrum, motehovedstad og et fremragende studiested.

Milano er hjemmet til flere fremragende universiteter og dermed er det en populær studentby! Studentenes tilstedeværelse i Milano bidrar også til byens kulturelle mangfold og dens status som en moderne og kosmopolitisk metropol. 

Milano er kjent for sitt fantastiske uteliv, trendy kafeer, gourmetrestauranter og levende kunstscene. Ikke gå glipp av å besøke den praktfulle katedralen Duomo di Milano, utforske det historiske slottet Castello Sforzesco eller ta en spasertur i den vakre parken Parco Sempione.

For de som søker å utforske Italia og dens nærliggende områder, er Milano perfekt plassert for reiser til vakre steder som Comosjøen, Gardasjøen og de pittoreske landsbyene i Lombardia-regionen.

Medisinstudier utenlands innen EU/EØS

Det er et trygt valg å studere medisin i et EU/EØS-land fordi det finnes spesielle medisinske retningslinjer i EU/EØS. Disse direktivene betyr at hvert medlemsland godkjenner ditt diplom fra et annet EU/EØS-land, og lar deg jobbe som lege uten å kreve særskilte opplærings- eller språkkunnskaper.

For å kunne jobbe som lege etter at du har fullført medisinske studier i utlandet, må du søke om autorisasjon fra Helsedirektoratet. Du kan kontakte Helsedirektoratet hvis du har flere spørsmål om hvordan autorisasjonsordningen fungerer.

Vår unike hjelp for Medisin

 • Bredt utvalg av medisinutdanninger utenlands
 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak ved karakterer og opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering
 • Egne PreMed kurser
 • Medisinwebinar hver uke
 • Facebookgrupper for Medisinstudenter
For kontakt eller mer informasjon om Medisin - Milano - Italia - Humanitas University, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

Student Residence

Skolen har flere forskjellige student residences. 

Student House på campus

Humanitas University er det eneste internasjonale medisinske universitetet i Milano som kan tilby studentinnkvartering direkte på sin moderne campus. Bare et steinkast fra universitetet, sykehuset og forskningssenteret, finner du helt nye boligkomplekser for studenter på Humanitas. Her har du det meste du trenger når det gjelder service og fasiliteter, som for de fleste skaper en god studietid. Rommene leies vanligvis ut på årsbasis og kan være egnet for de som prioriterer å være nær skolen og bo med andre studenter. Imidlertid ordner mange studenter sin egen leilighet utenfor campus, som ofte kan være rimeligere. 

Mario Luzzato Student House

Det nybygde Mario Luzzato Student Jouse har totalt 240 sengeplasser og består av leiligheter med både enkelt- og dobbeltrom. Her tilbys det eget bad på på rommene, felleskjøkken og stue. Det er flere fellesarealer som f.eks. treningsstudio, bibliotek, terrasse, kafé, vaskerom, og her vil du også få gratis parkering.

Avgiften du betaler inkluderer strøm, gass, vann, WiFi, air condition, rengjøring og skifte av sengetøy en gang i uken. Det er også en bemannet resepsjon 24 timer i døgnet. Som beboer her har du også mulighet til å delta gratis i flere fritidsaktiviteter som organiseres, f.eks. sportsarrangementer, studentfester og besøk til flere av attraksjonene i og rundt Milano.

Leie egen leilighet

Milano er ikke billig å bo i, men i forhold til å bo på skolens campus, kan det definitivt lønne seg å lete etter boliger alene. Dersom du er ute i god kan du finne rimeligere alternativer enn på campus, men det er lurt å se leiligheten først.

Noen velger å skaffe seg en romkamerat, noe som gjør kostnadene enda lavere. En gjennomsnittlig leilighet i sentrum av Milano koster mellom 800-1 100 EUR per måned.

Opptakskrav/Søknad

Hvis du vil ha en ordentlig gjennomgang av søknaden til universitet, er du hjertelig velkommen tilå melde deg på til EduPlanets Medisin-webinarsom holdes regelmessig. Vi går gjennom søknadsprosessene, opptakskrav og generell informasjon om alle medisinskolene vi samarbeider med, etterfulgt av en åpen spørsmålsrunde. For å registrere deg for webinaret, legg igjen navn, e-postadresse, telefonnummer og personnummer på linken over!

Opptakskrav

 • Vitnemål fra videregående skole med generell studiekompetanse
 • Minst 18 år gammel
 • Bestått opptaksprøven (se nedenfor)

Du som søker medisinutdanning ved Humanitas University må ta en opptaksprøve online. Det er flere datoer å velge mellom.

Universitetets opptaksprøve, den såkalte HUMAT-testen, tas online, og prøveavgiften er på €180.Du kan bestemme om du ønsker å ta testen én eller to ganger. Tar du testen to ganger, vil det vil være opptaksprøven med høyest score som er gjeldende.

HUMAT-testen består av 60 flervalgsspørsmål med fire forskjellige svaralternativer som du har 120 minutter å svare på. Testen består av vitenskapelig tenkning, akademisk leseferdighet og kritisk tenking. 

Du finner mer informasjon om hva som inngår i testen på skolens nettside.

Program

Medisinprogrammet - Lengde: 6 år, 360 ETCS

Medisinprogrammet er 6 år langt og undervisningen foregår på engelsk. 150 studenter blir tatt opp til programmet hvert år.

Medisinutdanningen i Italia gir ikke autorisasjon med full rett til å utøve yrket direkte etter cand.med.  Det anbefales ar du gjennomfører praktisk tjeneste/turnustjeneste i studielandet samt får autorisasjon med full rett der før du kommer tilbake til Norge og søker om autorisasjon som lege.  

For de landene hvor innbyggerne ikke har engelsk som førstespråk må du dermed regne med å måtte lære deg språket for å kunne ta turnus der.

Utdanningen har en tverrfaglig og integrert undervisningsmetode. Interaktiv læring benyttes mye, og fokuserer på gruppeoppgaver og temaarbeid. Dette blir nøye koordinert av en veileder/lærer ved universitetet. 3 Eksempler på typiske læringsmetoder er: problembasert læring, problemløsning og «case methodology».

Studenter ved Humanitas oppfordres også til å delta på seminarer, konferanser, forskningsaktiviteter og utveksling i utlandet, enten gjennom Erasmus -programmet eller andre internasjonale utvekslingsalternativer.

I løpet av år 1 blandes teoretiske og tverrfaglige moduler med mer praktiske oppgaver og øvelser. Fra år 3 blir undervisningen til en mer praktisk fase der utvalgte studenter kan delta i universitetets unike Virgilio-program som bl.a. koordineres av Università degli Studi Milano Bicocca. Her får du muligheten til 60 ekstra studiepoeng og som student deltar du på seminarer og kan få spennende oppgaver i laboratorie.

EduPlanets PreMed - Lengde: 7-15 uker

EduPlanets PreMed-kurshar to formål. Først og fremst skal det forberede deg slik at du består opptakstesten til et medisinsk universitet. Det andre målet er at du skal få en god start på medisinstudiet.

Vår lærer har svært lang erfaring med forskning og undervisning på disse områdene, og er veldig flink. Læreren gir deg en innføring i hva universitetene vanligvis tar opp i opptaksprøvene, og også hva som ikke kommer opp, slik at du ikke trenger å bruke tid på unødvendige temaer. Hvis dette høres interessant ut, kan du lese mer påEduPlanets PreMed.

Kostnader

Kontakt EduPlanet for informasjon om aktuelle kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin - Milano - Italia - Humanitas University.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

Vil du studere medisin i utlandet? Ønsker du å ta et språkkurs, eller en grad i Europa, USA eller Australia? Hos EduPlanet kan du søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Vi hjelper deg med å studere medisin i utlandet

Vi elsker jobben vår og brenner for å hjelpe deg med å komme inn på ditt drømmestudie innen medisin, tannlege eller veterinær. Hvis du forteller oss om bakgrunnen din, karakterene dine og dine ønsker for medisinutdanning, så skal vi ærlig fortelle deg om sjansene dine for å komme inn på de ulike universitetene og hjelpe deg med søknaden din.

Med EduPlanet kan du søke på mest anerkjente universitetene i hele Europa. Flere av universitetene våre har opptaksprøver i stedet for at man søker på karakterer fra videregående skole. Dette betyr at alle, også de som ikke fikk så gode karakterer på videregående, har muligheten til å starte på sin drømmeutdannelse! Vi har derfor medisinuniversitet som har både søknad gjennom karakterer fra videregående og opptaksprøve. Vi veileder deg til det som passer deg best.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak med karakterer og/eller opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed-kurs
 • Medisinwebinarer hver uke
 • Facebookgrupper for Medisinstudenter

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95 % av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. 

Unikt konsept – undervisning i sanntid, online med klasse

På vårt verdensledende PreMed-kurs møter du læreren din og klassen online via datamaskin. All undervisning er på engelsk og følger en klar kursplan. Du velger selv hvor du vil være, så lenge du kan delta uforstyrret, for eksempel hjemmefra eller fra et annet sted. Lett og tilgjengelig! Dine klassekamerater kommer fra både Norge, Sverige og andre land. Alle leksjoner blir også spilt inn, slik at du som kursdeltaker har online-tilgang 24/7 i 6 måneder – repetisjon som er gull verdt. Ingen andre PreMed-kurs har kan tilby dette til en så lav pris.

Hvorfor velge EduPlanet?

Vi har lang erfaring fra bransjen i både Norge og Sverige. Vi er stolte over det store antallet studenter vi hittil har hjulpet med å reise utenlands. Siden starten har vi brent for samme sak – å gi alle, uansett alder, bakgrunn eller behov sjansen til å studere utenlands.

EduPlanet står for gleden til å reise, oppleve og lære – vi vet at et språkkurs og utdanning i utlandet er et minne for livet som kanskje forandrer mer enn du tror. Vi brenner for å gi alle sjansen til å oppdage seg selv og verden, oppleve nye kulturer, få ny kunnskap og møte mennesker.

Engasjement

Hos oss er du ikke en i mengden! Vår misjon er å veilede deg slik at du finner rett kurs eller studieprogram og skole. Vi bryr oss om deg fra begynnelse til slutt. Det kommer du til å merke! Vi gir deg omsorgsfull og ærlig veiledning!

Kunnskap

Vi legger ned mye tid og ressurser i å tilegne oss kunnskap for å kunne gi deg den studieveiledningen du fortjener. Vi holder oss oppdatert på endringer i studieprogram, Lånekassens reglement og autorisasjonsordninger. Du kan være trygg på at den informasjonen vi gir deg er korrekt.

Bredt utvalg

EduPlanet er representant for et hundretall skoler rundt om i verden. At vi jobber så bredt og med både college, universiteter og språkskoler gjør oss unike. Vi har språkskoler for alle de store språkene og utdanninger innen de fleste fagområder på etablerte skoler. Vi kan også tilby en egen PreMed-skole for de som vil øke sine sjanser til å komme in på medisin- og veterinærutdanninger i utlandet. Vi ser til at du får riktig utdanning eller språkkurs på rett skole og studiested.

EduPlanet er godkjent av ANSA

EduPlanet er godkjent av ANSA som leverandør av utdanning i utlandet. Det betyr at vi følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Vis alle utdanninger fra EduPlanet