Profesjonsstudium

Medisin og Tannlege - Vilnius - Litauen - Vilnius University

EduPlanet , i Vilnius
Varighet
5-6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
5-6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Medisin og Tannlege - Vilnius - Litauen - Vilnius University

Litauens hovedstad | Populært universitet | Online opptaksprøve

Ta medisin- eller tannlegeutdanning i Litauen!

Vilnius University ble grunnlagt i 1569, og blir ansett som det eldste universitetet i sentral- og østeuropa. Rundt 23 000 studenter er fordelt på universitetets 12 fakulteter.

Det medisinske fakultetet ble grunnlagt offisielt i år 1781, og i dag er fakultetet en av de største og mest fremstående i Vilnius. Det finnes fire store institusjoner som også rommer klinikker, laboratorier og mindre departement, samt bibliotek, datalab og et medisinhistorisk museum. Studenter ved dette fakultetet har også tilgang til universitetets treningsanlegg, forskningsinstitutter samt private og offentlige helsetilbud.

Vilnius er Litauens stolte hovedstad med drøyt 600 000 innbyggere. En kort flytur tar deg til denne perlen som har blitt oppdaget av mange turister. Byen er grønn, og du vil her finne elven Neris.

Bykjernen ligger på UNESCOs verdensarvliste, og her finner du nesten 2000 bygninger fra middelalderen og barokktiden med gotisk og nyklassisistisk stil. Besøk den berømte katedralen, klokketårnet og det spennende KGB-museet.

Nattelivet er også bra, og mange av byens utesteder ligger samlet inne i sentrum. Her kan du nyte en kveld ute til en litt rimeligere pris enn hjemme. Du finner også nok av restauranter og og koselige kafeer hvor du kan nyte en deilig kopp kaffe eller te.

Medisinprogrammet

Lengde: 6 år/360 ECTS

Etter seks år ved Vilnius´ medisinske fakultet vil man få en Master of Health Sciences, Professional Qualification of a Medical Doctor. De første to årene er teoretiske med obligatoriske kurs, som for eksempel anatomi, histologi, biokjemi, psykologi m.m. Den praktiske delen inneholder med pasientkontakt. Medisinprogrammet følger en klassisk læreplan og struktur der du får god tid med de teoretiske emnene før å bli forberedt på de kliniske studiene. Det er mulighet for praksisperioder på for eksempel et av de seks største sykehusene i Litauen. Dette gjør deg godt forberedt når du siden skal ut i arbeidslivet som ferdig utdannet lege.

Tannlegeprogrammet

Lengde: 5 år/300 ECTS

Etter fem studieår vil du motta en Master of Health Sciences, Professional Qualification of an Odontologist. Læreplanen er oppdelt i en preklinisk og en klinisk del. Studiegruppene er på rundt 10-15 studenter, og det er godt med muligheter for individuelle arbeidsplasser godt utrustet for den praktiske treningen.

Vår unike hjelp for Medisin

 • Bredt utvalg av medisinutdanninger utenlands
 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak ved karakterer og opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed kurs
 • Medisinwebinar hver uke
 • Facebookgrupper for medisinstudenter
For kontakt eller mer informasjon om Medisin og Tannlege - Vilnius - Litauen - Vilnius University, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

Kort oppsummert: Opptaksprøver, karakterer, personlige egenskaper.

 • Vitnemål fra videregående med generell studiekompetanse.
 • Minst 18 år gammel.
 • Bestått opptaksprøve (unntak finnes, se nedenfor).

Det er to måter å få opptak på:

1. Gjennom opptaksprøven

Den vanligste måten å bli akseptert ved Vilnius University er å gjennomføre opptaksprøven. Testen gjennomføres online via Teams. Testen består av 40 spørsmål innenfor biologi og kjemi på videregåendenivå.

20 av disse spørsmålene er av typen flervalgsspørsmål med ulike svaralternativ, samt spørsmål med kun ett rett svar der du selv må skrive ned svaret. De resterende 20 spørsmålene er såkalte «open ended» spørsmål (spørsmål som begynner med Hvorfor? Hva? Hvordan?), samt fem essayspørsmål. Du har 60 minutter på prøven. Opptaksprøven kan kun tas en gang per år.

2. Tidligere utdanning

Om du har en 3-årig grad innenfor en relevant utdanning, som for eksempel sykepleie eller biomedisin, tilbyr skolen muligheten til å slippe å ta opptaksprøven.

Studiefakta, Tittel m.m

Residens

Det finnes flere «dormitories» for utenlandske studenter, disse ligger i fin avstand til universitetets fakulteter, og er rimelige. Du søker deg hit gjennom universitetets søknadsportal, og det er kun mulig å bo her mellom september til juni. Residensene er kun tilgjengelige for universitetets egne studenter, og gjør det lett å komme i kontakt med andre medstudenter.

Leilighet

Mange studenter velger å leie leilighet på egen hånd, enten alene eller sammen andre.

 • Aruodas
 • AirBnb
 • SoloSociety

Co Shed Living

Om du er villig til å betale litt mer for å få en moderne og fresh studioleilighet, kan kanskje innkvartering på Shed Co Living være et alternativ. I Vilnius tilbys nå enkelt- og dobbeltrom med separate senger. Rommene kan bookes over lengre eller kortere perioder (minst åtte netter), som regel blir det rimeligere å booke et lengre opphold med en gang. 

Kostnader

Kontakt oss for mer informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin og Tannlege - Vilnius - Litauen - Vilnius University.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

Vil du studere medisin i utlandet? Ønsker du å ta et språkkurs, eller en grad i Europa, USA eller Australia? Hos EduPlanet kan du søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Vi hjelper deg med å studere medisin i utlandet

Vi elsker jobben vår og brenner for å hjelpe deg med å komme inn på ditt drømmestudie innen medisin, tannlege eller veterinær. Hvis du forteller oss om bakgrunnen din, karakterene dine og dine ønsker for medisinutdanning, så skal vi ærlig fortelle deg om sjansene dine for å komme inn på de ulike universitetene og hjelpe deg med søknaden din.

Med EduPlanet kan du søke på mest anerkjente universitetene i hele Europa. Flere av universitetene våre har opptaksprøver i stedet for at man søker på karakterer fra videregående skole. Dette betyr at alle, også de som ikke fikk så gode karakterer på videregående, har muligheten til å starte på sin drømmeutdannelse! Vi har derfor medisinuniversitet som har både søknad gjennom karakterer fra videregående og opptaksprøve. Vi veileder deg til det som passer deg best.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak med karakterer og/eller opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed-kurs
 • Medisinwebinarer hver uke
 • Facebookgrupper for Medisinstudenter

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95 % av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. 

Unikt konsept – undervisning i sanntid, online med klasse

På vårt verdensledende PreMed-kurs møter du læreren din og klassen online via datamaskin. All undervisning er på engelsk og følger en klar kursplan. Du velger selv hvor du vil være, så lenge du kan delta uforstyrret, for eksempel hjemmefra eller fra et annet sted. Lett og tilgjengelig! Dine klassekamerater kommer fra både Norge, Sverige og andre land. Alle leksjoner blir også spilt inn, slik at du som kursdeltaker har online-tilgang 24/7 i 6 måneder – repetisjon som er gull verdt. Ingen andre PreMed-kurs har kan tilby dette til en så lav pris.

Hvorfor velge EduPlanet?

Vi har lang erfaring fra bransjen i både Norge og Sverige. Vi er stolte over det store antallet studenter vi hittil har hjulpet med å reise utenlands. Siden starten har vi brent for samme sak – å gi alle, uansett alder, bakgrunn eller behov sjansen til å studere utenlands.

EduPlanet står for gleden til å reise, oppleve og lære – vi vet at et språkkurs og utdanning i utlandet er et minne for livet som kanskje forandrer mer enn du tror. Vi brenner for å gi alle sjansen til å oppdage seg selv og verden, oppleve nye kulturer, få ny kunnskap og møte mennesker.

Engasjement

Hos oss er du ikke en i mengden! Vår misjon er å veilede deg slik at du finner rett kurs eller studieprogram og skole. Vi bryr oss om deg fra begynnelse til slutt. Det kommer du til å merke! Vi gir deg omsorgsfull og ærlig veiledning!

Kunnskap

Vi legger ned mye tid og ressurser i å tilegne oss kunnskap for å kunne gi deg den studieveiledningen du fortjener. Vi holder oss oppdatert på endringer i studieprogram, Lånekassens reglement og autorisasjonsordninger. Du kan være trygg på at den informasjonen vi gir deg er korrekt.

Bredt utvalg

EduPlanet er representant for et hundretall skoler rundt om i verden. At vi jobber så bredt og med både college, universiteter og språkskoler gjør oss unike. Vi har språkskoler for alle de store språkene og utdanninger innen de fleste fagområder på etablerte skoler. Vi kan også tilby en egen PreMed-skole for de som vil øke sine sjanser til å komme in på medisin- og veterinærutdanninger i utlandet. Vi ser til at du får riktig utdanning eller språkkurs på rett skole og studiested.

EduPlanet er godkjent av ANSA

EduPlanet er godkjent av ANSA som leverandør av utdanning i utlandet. Det betyr at vi følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Vis alle utdanninger fra EduPlanet