Profesjonsstudium

Veterinær - Wroclaw - Polen - Wroclaw University of Environmental and Life Sciences

EduPlanet , i Wroclaw
Varighet
5,5 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
5,5 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Veterinær - Wroclaw - Polen - Wroclaw University of Environmental and Life Sciences

Utdann deg til veterinær ved Wroclaw University of Environmental and Life Sciences

Toppskole for veterinærstudier | Veldig gode opptakssjanser | Herlig studentby og bra studentboliger

Wroclaw University of Environmental and Life Sciences (UPWr) regnes som Polens beste veterinæruniversitet. Byen Wroclaw, i den vestlige delen av Polen, er en av landets raskest voksende byer og en veldig populær studentby.

Wroclaw er en stor universitetsby med mer enn 100.000 studenter årlig. University of Environmental and Life Sciences (UPWr) er et av 30 universiteter i byen og ble grunnlagt i 1951. De driver utdannelse innen veterinærmedisin, landbruk og naturvitenskap.

Om skolen

På UPWr studerer rundt 8000 studenter fra mer enn 50 land. Veterinærprogrammet tilbys på engelsk. De holder en meget høy standard på sin veterinærutdanningen, noe som har gitt dem nasjonale og internasjonale priser, for eksempel den høyeste karakteren A + fra European Association of Veterinary Universities (EAEVE)!

Universitetet driver suksessfullt mange internasjonale forskningsprosjekter som har gjort dem internasjonalt kjent innen veterinærforskning og -utvikling. Dette har blant annet gitt dem utmerkelse som det beste europeiske veterinærforskningsprosjektet.

Etter fullført utdannelse, er det mange forskjellige karrieremuligheter der du kan jobbe som veterinær små dyreklinikker og  større veterinærklinikker, hos Mattilsynet, innenfor jordbruk og forskning  og mye mer.

Universitetet tilbyr deg som student å bo i en av sine 6 forskjellige student dormitories. De er  har internettilgang og resepsjon som er åpen 24 timer i døgnet.

Veterinærprogrammet

Varighet: 5,5 år / 360 studiepoeng

Veterinærprogrammet er på 11 semestre eller 5,5 år. Undervisningen foregår på engelsk.

De to første årene av studiene inneholder hovedsakelig teoretiske emner som biologi, kjemi, anatomi og relaterte emner. Det andre året begynner de prekliniske studiene og det tredje året av utdanningen inkluderer både prekliniske og kliniske studier, hvor de kliniske studiene fortsetter til siste semester. I fjerde og femte år inkluderer undervisningen i tillegg til kliniske fag også for eksempel mathygiene.

Etter endt studie kan du jobbe med for eksempel:

 • Klinisk praksis (smådyr, hest, produksjonsdyr)
 • Mattilsynet
 • Akvamedisin
 • Legemiddelindustrien
 • Utstyrsprodusenter rettet mot dyr og dyreproduksjon
 • Fôrprodusenter
 • Utdanningsstillinger ved Veterinærhøyskolen eller andre undervisningsinstitusjoner
 • Offentlig forvaltning
 • Rådgivere i det private og offentlige.
 • Dyreparker
 • Forskning
 • Organisasjoner
 • Utstyrsleverandører rettet mot veterinærpraksis
 • Forsvaret
 • Dyrevelferd

Veterinærstudier i utlandet innen EU/EØS

Du som er utdannet veterinær i land utenfor EØS, kan få autorisasjon hvis utdanningen din blir vurdert å være faglig jevngod med utdanningen fra NMBU. Dette reguleres i dyrehelsepersonelloven.

For å kunne jobbe som veterinær etter avsluttede studier må du søke om autorisasjon hos Mattilsynet.

Wroclaw

Wroclaw, sørvest i Polen, er landets fjerde største by med en million mennesker som bor i nærområdet. Byen er raskt voksende og det økonomiske og kulturelle sentrum i Vest-Polen. De har sin egen internasjonale flyplass som blant annet SAS flyr til og velutviklet kommunikasjon med andre byer i Polen, Tsjekkia og Tyskland.

Byen er veldig sjarmerende og koselig med mange vakre, godt bevarte og renoverte bygninger, åpne og vakre torg, butikker, kafeer og restauranter. Gamlebyen og Stortorget er et klassisk område å møtes i. Torget er som en stor møteplass med uteserveringer og markeder. Et annet klassisk område å møte er Slodowa Island, en liten øy i gamlebyen med plener og områder for sport, piknik, musikk og sosialt samvær.

Hvis du liker å shoppe, vil ikke Wroclaw skuffe deg. Kjøpesentre og de berømte varehusene blander seg godt med små koselige butikker. Prisnivået i butikker, restauranter, kafeer og bokostnader er betydelig lavere enn i Norge.

Fritid

Siden Wroclaw også er en av de største polske studentbyene med mer enn 100 000 studenter, føles byen ung og levende. En stor andel av studentene er også internasjonale og kommer fra mange land. Det er derfor lett å trives som student i byen. Det er et stort utvalg av studentsteder som klubber, kafeer, restauranter, barer og møteplasser.

Universitetet står også for mange arrangementer og aktiviteter for studenter i alt mulig som kultur, mat, underholdning, sport og mye mer.

For kontakt eller mer informasjon om Veterinær - Wroclaw - Polen - Wroclaw University of Environmental and Life Sciences, vennligst fyll inn en interessemelding.

Innkvartering

Universitetet har sine egne rimelige studentboliger som du kan søke om å bo i, såkalte «Student Dormitories». Noen av dem ligger i sentrum og et stykke fra sentrum. Dormitories er klassiske studentboliger for studenter der du enten har ditt eget rom, eller deler rom med en eller flere studenter, og har et felleskjøkken og bad. Dormitories har alle sin egen resepsjon som er åpen 24/7.

Å bo på denne måten er et flott alternativ for den første tiden eller under hele utdanningen. Du kan selvfølgelig ordne annen bolig med en medstudent eller din egen leilighet.

Bokostnadene i dobbeltrom (du deler da med en annen student ved universitetet) er omtrent NOK 1.200 – 2.000 per måned.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

For å søke på dette universitetet må du ha tatt fordypning i biologi og kjemi (biologi 2 og kjemi 2). Du må ha 4 i engelsk fra VG1. Hvis du oppfyller disse kravene, går du videre til neste del av opptaksprosessen, et motivasjonsintervju med universitetet, der du får muligheten til å fortelle om din erfaring med dyr og din interesse for veterinærstudier. Det er også en mulighet for deg å lære mer om UPWr og hvorfor det kan være aktuelt for deg å studere der.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Veterinær - Wroclaw - Polen - Wroclaw University of Environmental and Life Sciences.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

Vil du studere medisin i utlandet? Ønsker du å ta et språkkurs, eller en grad i Europa, USA eller Australia? Hos EduPlanet kan du søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Vi hjelper deg med å studere medisin i utlandet

Vi elsker jobben vår og brenner for å hjelpe deg med å komme inn på ditt drømmestudie innen medisin, tannlege eller veterinær. Hvis du forteller oss om bakgrunnen din, karakterene dine og dine ønsker for medisinutdanning, så skal vi ærlig fortelle deg om sjansene dine for å komme inn på de ulike universitetene og hjelpe deg med søknaden din.

Med EduPlanet kan du søke på mest anerkjente universitetene i hele Europa. Flere av universitetene våre har opptaksprøver i stedet for at man søker på karakterer fra videregående skole. Dette betyr at alle, også de som ikke fikk så gode karakterer på videregående, har muligheten til å starte på sin drømmeutdannelse! Vi har derfor medisinuniversitet som har både søknad gjennom karakterer fra videregående og opptaksprøve. Vi veileder deg til det som passer deg best.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak ved karakterer & opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed kurs
 • Medisinwebinarer hver uke
 • Facebookgrupper for Medisinstudenter

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. 

Unikt konsept – undervisning i sanntid, online med klasse

På vårt verdensledende PreMed-kurs møter du læreren din og klassen online vi datamaskin. All undervisning er på engelsk og følger en klar kursplan. Du velger selv hvor du vil være, så lenge du kan delta uforstyrret, for eksempel hjemmefra eller fra et annet sted. Lett og tilgjengelig! Dine klassekamerater kommer fra både Norge, Sverige og andre land. Alle leksjoner blir også spilt inn, slik at du som kursdeltaker har online-tilgang 24/7 i 6 måneder – repetisjon som er gull verdt. Ingen andre PreMed kurs har kan tilby dette til en så lav pris.

Hvordor velge EduPlanet?

Vi har lang erfaring fra bransjen i både Norge og Sverige. Vi er stolte over det store antallet studenter vi hittil har hjulpet med å reise utenlands. Siden starten har vi brent for samme sak – å gi alle, uansett alder, bakgrunn eller behov sjansen til å studere utenlands.

EduPlanet står for gleden til å reise, oppleve og lære – vi vet at et språkkurs og utdanning i utlandet er et minne for livet som kanskje forandrer mer enn du tror. Vi brenner for å gi alle sjansen til å oppdage seg selv og verden, oppleve nye kulturer, få ny kunnskap og møte mennesker.

Engasjement

Hos oss er du ikke en i mengden! Vår misjon er å veilede deg slik at du finner rett kurs eller studieprogram og skole. Vi bryr oss om deg fra begynnelse til slutt. Det kommer du til å merke! Vi gir deg omsorgsfull og ærlig veiledning!

Kunnskap

Vi legger ned mye tid og ressurser i å tilegne oss kunnskap for å kunne gi deg den studieveiledningen du fortjener. Vi holder oss oppdatert på endringer i studieprogram, Lånekassens reglement og autorisasjonsordninger. Du kan være trygg på at den informasjonen vi gir deg er korrekt.

Bredt utvalg

EduPlanet er representant for et hundretall skoler rundt om i verden. At vi jobber så bredt og med både college & universitet og språkskoler gjør oss unike. Vi har språkskoler for alle de store språkene og utdanninger innen de fleste fagområder på etablerte skoler. Vi kan også tilby en egen PreMed skole for de som vil øke sine sjanser til å komme in på medisin- og veterinærutdanninger i utlandet. Vi ser til at du får riktig utdanning eller språkkurs på rett skole og studiested.

EduPlanet er godkjent av ANSA

EduPlanet er godkjent av ANSA som leverandør av utdanning i utlandet. Det betyr at vi følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Vis alle utdanninger fra EduPlanet