Profesjonsstudium

Veterinær - Kosice - Slovakia - University of Veterinary Medicine and Pharmacy

EduPlanet , i Kosice
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
6 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Veterinær - Kosice - Slovakia - University of Veterinary Medicine and Pharmacy

Utdann deg til veterinær i Slovakia ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy

Opptaksprøve online | Stort universitetssykehus | Lave kurskostnader

University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP), i Slovakias nest største by Košice, er det eneste veterinæruniversitetet i Slovakia.

Byen Košice har sterke akademiske tradisjoner. Det første universitetet ble grunnlagt der så tidlig som på 1600-tallet. Over tid utviklet utdanningssystemet seg videre og nye fakulteter og avdelinger ble opprettet. I 1949 ble UVMP opprettet som «Veterinary College in Košice». Det var stor interesse for veterinærstudier, og siden det tidligere ikke var noe lignende universitet i Slovakia, måtte studentene søke til naboland som Tsjekkia og Østerrike.

Levekostnadene i Slovakia er betydelig lavere enn i Norge, noe som bidrar til at studenter kan leve med et lavere budsjettet under studiene. Utdanningen kvalifiserer deg for studiestøtte fra Lånekassen.

Veterinærprogrammet

Varighet: 6 år, 360 ECTS-poeng

Veterinærprogrammet er på 6 år og undervisningen foregår på engelsk. Etter å ha fullført programmet, mottar studenten tittelen «Doctor of Veterinary Medicine» (DVM). Universitetets veterinærprogram er et bredt program som gir deg muligheten til å jobbe med/ som:

 • Klinisk praksis (smådyr, hest, produksjonsdyr)
 • Mattilsynet
 • Akvamedisin
 • Legemiddelindustrien
 • Utstyrsprodusenter rettet mot dyr og dyreproduksjon
 • Fôrprodusenter
 • Utdanningsstillinger ved Veterinærhøyskolen eller andre undervisningsinstitusjoner
 • Offentlig forvaltning
 • Rådgivere i det private og offentlige.
 • Dyreparker
 • Forskning
 • Organisasjoner
 • Utstyrsleverandører rettet mot veterinærpraksis
 • Forsvaret
 • Dyrevelferd

Veterinærstudier i utlandet innen EU/EØS

Du som er utdannet veterinær i land utenfor EØS, kan få autorisasjon hvis utdanningen din blir vurdert å være faglig jevngod med utdanningen fra NMBU. Dette reguleres i dyrehelsepersonelloven.

For å kunne jobbe som veterinær etter avsluttede studier må du søke om autorisasjon hos Mattilsynet.

Košice

Košice har omtrent 260 000 innbyggere, noe som gjør det til Slovakias nest største by. Byen er veldig vakker og koselig med et gammelt fint sentrum hvor du går blant mange fine eldre bygninger og historiske monumenter.

Allerede på 1200-tallet ble byen grunnlagt og ble da et senter for handel, vitenskap og kultur. Selv i dag er det en av Europas kulturhovedsteder, du vil legge merke til dette som besøkende, da det er mye å se og gjøre. Her finner du kunstgallerier, restauranter og kafeer, kinoer, teatre, butikker og mange musikklubber. Som student er det lett å trives i Kosice, som er kjent som en ungdomsby, ettersom gjennomsnittsalderen for de som bor her er omtrent 35 år!

Foruten det faktum at det er mye å se og gjøre i Košice, er byen perfekt geografisk for utflukter til mange andre store byer i Europa. Med tog kan du enkelt komme til for eksempel den ungarske hovedstaden Budapest på 3,5 timer, 5 timer til den slovakiske hovedstaden Bratislava og Wien i Østerrike, 8 timer til den tsjekkiske hovedstaden Praha m.m.

Du trenger imidlertid ikke reise langt hvis du er ute etter opplevelser og naturopplevelser. Ta med deg dine medstudentene og utforsk de vakre omgivelsene.

For kontakt eller mer informasjon om Veterinær - Kosice - Slovakia - University of Veterinary Medicine and Pharmacy , vennligst fyll inn en interessemelding.

Innkvartering

Universitetet kan hjelpe førsteårsstudenter med å finne overnatting på studenthostel, men mange studenter foretrekker å finne sin egen innkvartering. Hvis du vil ha din egen eller delt leilighet, er det greit å komme til Košice noen dager før skolestart og se etter bolig på stedet.

UVMP Student Dormitory

UVMP Dormitory er skolens egen studentbolig som ligger ca. 10 minutters gange fra universitetet. Den består av mer enn 400 rom, og hver bygning består av 9-10 etasjer hvor hver etasje har 20 rom. I hver etasje er det et bad, toalett og kjøkken som deles mellom studentene, det er også såkalte «fellesrom» som kan brukes til studier eller rekreasjon. Separate studierom er også tilgjengelig i en av bygningene hvor du kan studere uten å bli forstyrret. Muligheten for vask er tilgjengelig for en liten kostnad.

Rommene er utstyrt med seng, garderobe, bord og stoler, oppbevaringsskap, kjøleskap og nattlampe. Både enkelt- og dobbeltrom er tilgjengelig, internett er inkludert i leien.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp til veterinærprogrammet ved UVMP, må du bestå en opptaksprøve i kjemi og biologi, og ha et godt nivå på engelsk.

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Veterinær - Kosice - Slovakia - University of Veterinary Medicine and Pharmacy .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

Vil du studere medisin i utlandet? Ønsker du å ta et språkkurs, eller en grad i Europa, USA eller Australia? Hos EduPlanet kan du søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Vi hjelper deg med å studere medisin i utlandet

Vi elsker jobben vår og brenner for å hjelpe deg med å komme inn på ditt drømmestudie innen medisin, tannlege eller veterinær. Hvis du forteller oss om bakgrunnen din, karakterene dine og dine ønsker for medisinutdanning, så skal vi ærlig fortelle deg om sjansene dine for å komme inn på de ulike universitetene og hjelpe deg med søknaden din.

Med EduPlanet kan du søke på mest anerkjente universitetene i hele Europa. Flere av universitetene våre har opptaksprøver i stedet for at man søker på karakterer fra videregående skole. Dette betyr at alle, også de som ikke fikk så gode karakterer på videregående, har muligheten til å starte på sin drømmeutdannelse! Vi har derfor medisinuniversitet som har både søknad gjennom karakterer fra videregående og opptaksprøve. Vi veileder deg til det som passer deg best.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Gratis søknadshjelp
 • Opptak ved karakterer & opptaksprøve
 • Personlig veiledning
 • Opptaksvurdering 
 • Egne PreMed kurs
 • Medisinwebinarer hver uke
 • Facebookgrupper for Medisinstudenter

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. 

Unikt konsept – undervisning i sanntid, online med klasse

På vårt verdensledende PreMed-kurs møter du læreren din og klassen online vi datamaskin. All undervisning er på engelsk og følger en klar kursplan. Du velger selv hvor du vil være, så lenge du kan delta uforstyrret, for eksempel hjemmefra eller fra et annet sted. Lett og tilgjengelig! Dine klassekamerater kommer fra både Norge, Sverige og andre land. Alle leksjoner blir også spilt inn, slik at du som kursdeltaker har online-tilgang 24/7 i 6 måneder – repetisjon som er gull verdt. Ingen andre PreMed kurs har kan tilby dette til en så lav pris.

Hvordor velge EduPlanet?

Vi har lang erfaring fra bransjen i både Norge og Sverige. Vi er stolte over det store antallet studenter vi hittil har hjulpet med å reise utenlands. Siden starten har vi brent for samme sak – å gi alle, uansett alder, bakgrunn eller behov sjansen til å studere utenlands.

EduPlanet står for gleden til å reise, oppleve og lære – vi vet at et språkkurs og utdanning i utlandet er et minne for livet som kanskje forandrer mer enn du tror. Vi brenner for å gi alle sjansen til å oppdage seg selv og verden, oppleve nye kulturer, få ny kunnskap og møte mennesker.

Engasjement

Hos oss er du ikke en i mengden! Vår misjon er å veilede deg slik at du finner rett kurs eller studieprogram og skole. Vi bryr oss om deg fra begynnelse til slutt. Det kommer du til å merke! Vi gir deg omsorgsfull og ærlig veiledning!

Kunnskap

Vi legger ned mye tid og ressurser i å tilegne oss kunnskap for å kunne gi deg den studieveiledningen du fortjener. Vi holder oss oppdatert på endringer i studieprogram, Lånekassens reglement og autorisasjonsordninger. Du kan være trygg på at den informasjonen vi gir deg er korrekt.

Bredt utvalg

EduPlanet er representant for et hundretall skoler rundt om i verden. At vi jobber så bredt og med både college & universitet og språkskoler gjør oss unike. Vi har språkskoler for alle de store språkene og utdanninger innen de fleste fagområder på etablerte skoler. Vi kan også tilby en egen PreMed skole for de som vil øke sine sjanser til å komme in på medisin- og veterinærutdanninger i utlandet. Vi ser til at du får riktig utdanning eller språkkurs på rett skole og studiested.

EduPlanet er godkjent av ANSA

EduPlanet er godkjent av ANSA som leverandør av utdanning i utlandet. Det betyr at vi følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Vis alle utdanninger fra EduPlanet