Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Restaurant- og matfag
Utdanningstype
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-20 av 28 treff
1
2
Annonser

Populære studiesteder

Ta en utdanning innen restaurant- og matfag!

Interesserer du deg for mat og drikke og ønsker å gjøre en karriere av det? Mat og drikke er et bredt utdanningsområde som kan by på faglige utfordringer, praktiske oppgaver og kreative prosesser. Trives du i et dynamisk miljø og er opptatt av krysningen mellom mathelse og nytelse kan en utdanning innen dette fagområdet passe deg ypperlig.

Personlige egenskaper

Dersom du vil utdanne deg innen mat og drikke er det fint om du trives med å jobbe i et hektisk arbeidsmiljø. Tempoet er gjerne høyt, men til gjengjeld går tiden fort når man arbeider praktisk og en arbeidsdag er gjerne over på et blunk. I noen av yrkene kan man regne med å måtte jobbe utenfor ordinær arbeidstid. Derfor er det en fordel om du trives med litt variasjon i arbeidstiden. Som person bør du være glad i mennesker og være flink til å samarbeide. Dette er en stor fordel i en bransje hvor du i stor grad må forholde deg til både kolleger og kunder. Det er heller ikke negativt dersom du har gode smaksløker og et øye for detaljer. 

Utdanning

Du kan studere mat og drikke på universitet og høgskole, på fagskole og folkehøgskole. Studiene kan tas på bachelor og master nivå, som årsenhet, og som heltids- og deltidsstudier. Du kan velge mellom flere forskjellige utdanninger. Du kan for eksempel studere matteknikk, kokkeutdanning, matproduksjon, matsikkerhet eller konditorutdanning.

Jobbmuligheter

Innen matsektoren er det mange ulike muligheter og bransjen er i stadig endring. Det stilles blant annet større krav til bærekraft i dag enn det tidligere har gjort, særlig når det gjelder matproduksjon. Det er også ulike trender som har kommet til med tiden, noe som gjør at mulighetene innenfor de forskjellige yrkene har blitt flere.

Relevante yrker vil være:

  • Kokk
  • Vinkelner
  • Konditor
  • Bartender
  • Mattekniker