Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Riksdekkende
24/30 måneder
Heltid

Kokkfaget

Som kokkelærling i Forsvaret lager du mat til et varierende antall spisegjester, både til hverdags og til fest. Arbeidsplassen kan være på land og på vann.

I kokkefaget lærer du å planlegge, forberede og lage mat med tanke på blant annet smak, estetikk, lukt, presentasjon, hygiene og økonomi. Som kokkelærling får du opplæring i bruk og håndtering av råvarer, utstyr og menyoppsett. Forsvaret har moderne kjøkken med topp maskiner og utstyr, gode lokaliteter og meget dyktige fagansvarlige. Som kokk må du kunne sette sammen en meny med flere retter til et komplett måltid. Ulike komponenter som eksempelvis kjøtt og fisk må kunne kombineres med riktig tilbehør til en fullkommen rett.

Fullført og bestått læretid fører frem til fagbrev i kokkefaget. Yrkestittel er kokk. Ved å gjennomføre læretiden i Forsvaret får du også mulighet til å benytte Forsvarets gode studietilbud. Du kan også ta generell studiekompetanse som nettstudium og få støtte til andre yrkesrettede kurs i løpet av læretiden. Forsvaret har lærlinger på ulike tjenestesteder over hele landet og på sjøforsvarets fartøy. Antall læreplasser på de ulike tjenestestedene varierer fra år til år, og med det enkelte lærefag, men muligheten for en spennende læreplass er god i Norges største lærebedrift.

Forsvarets høgskole

Forsvarets høgskole

​En utdanning i Forsvaret gir deg variert kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Gjennom teori, praksis og refleksjon utvikles du til å bli en spesialist eller offiser.

Fordeler med utdanning i Forsvaret

  • Verdifull utdanning: Du får en kompetanse som er ettertraktet – også i sivilsamfunnet.
  • Sikret jobb: Etter bestått utdanning får du jobb i Forsvaret.
  • Gratis utdanning: Forsvaret dekker kost og losji, og du trenger ikke studielån.
  • En variert skolehverdag: Utdanning i Forsvaret byr på både teori og praksis.
  • Bygge videre: Du kan bygge på utdanningen din, både i og utenfor Forsvaret.

Muligheter ved Forsvarets høgskole

  • Befalsutdanninger
  • Mastergrad
  • Bachelorutdanninger og årsstudium
  • Kurs og enkeltemner
Vis alle utdanninger fra Forsvarets høgskole

Kontaktinformasjon til Forsvarets høgskole

Forsvarets høgskole


Tlf: 915 03 003


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!